Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Καλμαζίδης: «Δεν είναι το σύστημα διεξαγωγής, αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης»

Καλμαζίδης: «Δεν είναι το σύστημα διεξαγωγής, αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης»
Τις δικές του σκέψεις για ένα πιθανό σύστημα διεξαγωγής πρωταθλήματος δυο ομάδων καταθέτει στο Volleyplanet.gr και ο έμπειρος προπονητής, Γιάννης Καλμαζίδης, που επέστρεψε ασφαλής από την Εσθονία όπου πέρυσι κάθησε στον πάγκο της Σααρέμα.
«Πιο δίκαιο να παίζουν όλοι με όλους»
«Καταρχάς θεωρώ ότι δεν υπάρχει τέλειο σύστημα. Ωστόσο, το πιο δίκαιο σύστημα είναι να παίζουν όλες οι ομάδες με όλες (Round Robin). Αν θεωρηθεί πολυέξοδο το Round Robin με 14 ομάδες -καθώς ο αριθμός των ομάδων είναι πράγματι μεγάλος όπως και η διαφορά δυναμικότητας- ίσως να είναι μία λύση οι δύο όμιλοι», αναφέρει αρχικά ο κόουτς για να αναπτύξει τους δικούς του προβληματισμούς:  
«Ένα πρόβλημα στο σύστημα ομίλων είναι ΠΩΣ θα χώριστουν οι ομάδες, με ποια κριτήρια; Ποτέ αυτό δεν μπορεί να είναι 100% αντικειμενικό. Ως προς τα Φάϊναλ Φορ, είναι καλά όταν παίζουν οι καλύτερες ομάδες μεταξύ τους. Εν προκειμένω μιλάμε για Φάϊναλ Φορ με βαθμολογία, υπάρχει πρόβλημα με κάποιους αγώνες που ίσως δεν θα έχουν την ίδια σημασία για τις ομάδες. Για παράδειγμα αν μία ομάδα, στο δεύτερο-τρίτο-τέταρτο παιχνίδι δεν μπορεί βαθμολογικά να διεκδικήσει κάτι. Ένας τρόπος βέβαια για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, θα ήταν να πριμοδοτήθει (χρηματικά) ο κάθε βαθμός που κερδίζει η ομάδα».
«Δεν είναι το σύστημα διεξαγωγής, αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης»
Για το τέλος, ο πρώην Ονοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής γυναικών καταλήγει: «Θεωρώ ότι έπρεπε ήδη να υπάρχουν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι όχι μόνο στις μεγάλες κατηγορίες, αλλά συνολικά για όλες τις βαθμιδές του ελληνικού βόλεϊ. Δεν είναι το όποιο σύστημα διεξαγωγής, αλλά ο τρόπος που επιλέγει το άθλημά μας να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή κρίση».