ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καραμπέτσος : «Το βόλεϊ χρειάζεται επανεκκίνηση»

Καραμπέτσος : «Το βόλεϊ χρειάζεται επανεκκίνηση»

Συνέντευξη εν όψει των εκλογών της ΕΟΠΕ παραχώρησε στον ΑΡΤ Fm 90.6 και την εκπομπή Σπορ – Σκορ- Ρεκόρ ο Γιώργος Καραμπέτσος. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Το βόλεϊ Μπροστά» αναφερόμενος στα οικονομικά τόνισε  πως η διοίκηση Μαυρομάτη αύξησε το χρέος, ενώ υπογράμμισε πως το άθλημα χρειάζεται άμεση επανεκκίνηση…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καραμπέτσου στον ΑΡΤ FM 90.6 :

-Γιατί θέτει κάποιος υποψηφιότητα στις εκλογές για μια Ομοσπονδία που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Γιατί βάζει υποψηφιότητα ο Γιώργος Καραμπέτσος;

«Το καλύτερο ερώτημα θα ήταν θα έλεγα εγώ, πως αυτοί που έφεραν σε αυτήν την κατάσταση το βόλεϊ ξαναβάζουν υποψηφιότητα. Εμείς εντάξει δεν ξέραμε πολλά πράγματα, ξέραμε ότι το άθλημα έχει γίνει ουραγός, στόχος μας ήτανε και είναι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Βέβαια δεν ξέραμε ότι χρωστάει το ποσό που χρωστάει σε 370 διαφορετικούς προμηθευτές. Δεν ξέραμε ότι το ποσό που χρωστάει το χρωστά σε 100 διαφορετικά φυσικά πρόσωπα. Δεν ξέραμε ότι τα επόμενα δυο χρόνια θα έχουμε περίπου 100 δικαστήρια για θέματα κατασχέσεων. Ναι αυτά είναι η αλήθεια ότι δεν τα ξέραμε. Για να μιλάω για τον εαυτό μου αν ήξερα αυτό που συναντώ εδώ και 3 μήνες θα το σκεφτόμουνα αν έβαζα υποψηφιότητα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο συνδυασμοί. Από την μια υπάρχει ένας συνδυασμός όπου παρουσιάζονται ορισμένοι άνθρωποι στο να διεκδικήσουν για πρώτη φορά την θητεία τους στην Ομοσπονδία και από την άλλη κάποιοι φίλοι οι οποίοι ήταν στην Ομοσπονδία- και φαίνεται τα έχουν μάθει καλά- και θέλουν να τα αλλάξουν. Και κάποια άλλοι φίλοι που έμειναν απ έξω που είναι οι αφανείς υποψήφιοι».

Γιατί δεν υπήρξε τελικά ένα κοινό ενωτικό ψηφοδέλτιο και παρέμειναν δύο συνδυασμοί:

«Δεν είναι και τόσο εύκολο απ όσο αντιλαμβάνομαι να ήμαστε ένα, γιατί οι αφανείς φίλοι οι οποίοι θέλουν να καθορίζουν την τύχη του ελληνικού βόλεϊ δεν το ήθελαν αυτό». 

Όταν μιλάμε για αφανείς έχουν όνομα;

«Νομίζω είναι καταγεγραμμένο στον τύπο ότι πριν 15 ημέρες και ενώ ήμασταν στην φάση να βρεθούμε όλοι μαζί μήπως μπορούσαμε να κάνουμε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, συναντήθηκαν εκπροσωπώντας την παράταξη του κ. Στουραϊτη ο κ. Χρυσοχόου μαζί με τον κ. Ψαρουδάκη, ο ένας αφανής ο οποίος έχει αποσυρθεί και δεν είναι τώρα υποψήφιος, με τον κ. Διονά-υπαρχηγό του Μαυρομάτη- και τον κ. Σιδέρη -ο γραμματέας του Μαυρομάτη. Καλέσανε τον κ. Μελισσουργό ο οποίος ήτανε ευθείς εξ’ αρχης στην τάση για 4μελής συμφωνία υποψηφιότητας και συζητήσανε σε ένα καφέ της Κηφισιάς  να γίνουν 3μελή και να φάνε εμένα.

Αντιλαμβάνεστε από την στιγμή που το έμαθα αυτό, δεν γινόταν να πάω εγώ σε συνάντηση να μιλήσω με τον άλλον παρά το ότι μου στέλνανε μηνύματα μέσω του τύπου. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω καλή σχέση με αυτούς που βρίσκονται  στο ψηφοδέλτιο του φίλου μου του Γιάννη και οι σχέσεις μας την επόμενη μέρα θα είναι εξίσου καλή και πιστεύω θα είναι εθελοντές στην προσπάθειά μου».

Οι εκλογές του Σαββάτου θα βγάλουν ισχυρή διοίκηση και αν πιστεύει πως θα υπάρξει μαζική συμμετοχή των σωματείων; 

«Δεν γίνεται να μην βγει διοίκηση από την στιγμή που συμμετέχουν δυο συνδυασμοί. Θα βγει διοίκηση.  Τώρα δεν ξέρω αν θα βγούνε και οι 21 υποψήφιοι, αλλά λογικά βγει διοίκηση. Από ότι φαίνεται θα υπάρξει μαζική συμμετοχή των σωματίων».

Το τελευταίο διάστημα και το 3μηνο με την προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου χάθηκε χρόνος για την Ομοσπονδία κυρίως σε οργανωτικό επίπεδο και στο ότι δεν μπορούσε να παρθεί καμία απόφαση για κάποια θέματα που έπρεπε να τρέξουν;

«Θα έλεγα πως υπάρχουν πολλά πράγματα που έπρεπε να τρέξουν και κυρίως το μάρκετινγκ. Και κάποιες αποφάσεις που νομίζω όμως πως προλαβαίνει να τις πάρει η νέα διοίκηση που αφορούν το Καταστατικό της Ομοσπονδίας. Αυτό που πρέπει να αλλάξει σε πολλά σημεία. Αφορά τις μεταγραφές γιατί είναι φοβερό αυτό που γίνεται στην ΕΟΠΕ με το νταλαβέρι…

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν δυστυχώς. Είναι πρωτοφανές. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις. Τι να σας πω τώρα… Ότι λείπουν όλου του έτους τα πρακτικά των ΔΣ. από την Ομοσπονδία; Λείπουν τα πρακτικά των τελευταίων Επιτροπών; Ελπίζω να τα έχουμε σε κανέναν χρόνο..

Εκεί που έχει μείνει πίσω ο προγραμματισμός είναι της ανάπτυξης και σίγουρα των Εθνικών ομάδων. Συμμετέχουμε στις Εθνικές ως Παίδες και τις Κορασίδες σε  πρωταθλήματα προκριματικά  για το Παγκοσμίου και για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου έχουμε πάρει και εμείς έναν όμιλο στο Άργος. Αυτό το έχουμε δρομολογήσει και όποιος βγει θα βρει έτοιμη και στρωμένη την προσπάθεια.

Πολλά πρέπει να γίνουν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το οικονομικό γιατί είναι διάσπαρτο. Δεν είναι ότι χρωστάς 3 εκατομμύρια φωνάζεις τον άλλον και του λες έτσι μπορώ να κάνω και να πληρώσω τα επόμενα χρόνια.

Αντιλαμβάνεστε πως από την μέρα που έχω έρθει μιλάω με πάνω από 15 προμηθευτές ημερησίως. Εισπράττω ένα ευχαριστώ από τους προμηθευτές γιατί τους ακούω. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί όπως με πληροφορούνε δεν τους άκουγαν κιόλας. Υπάρχουν άνθρωποι που μου λένε πως λίγο πριν φύγει η προηγούμενη διοίκηση τους έλεγαν πως έχουν αφήσει 10.000, 20.000, 60.000 είπαν σε έναν. Υπήρχε σοβαρό πρόβλημα».

Για αυτά τα οικονομικά προβλήματα τι πλάνο υπάρχει από πλευράς σας. Πως μπορούν να αντιμετωπιστούν για να προχωρήσει η Ομοσπονδία και να λειτουργεί φυσιολογικά;

«Μην περιμένετε σε μια απογευματινή συνέντευξη να σας πω το πλάνο που υπάρχει. Το σκεπτικό μας είναι να μειώσουμε το χρέος. Αυτό οπωσδήποτε πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μαζί με την Πολιτεία. Εμείς έχουμε έναν προϊστάμενο. Τελειώνοντας την διαδικασία των εκλογών, νομίζω όποια διοίκηση και να βγει, θα πρέπει να κάνει μια συνάντηση με την προϊστάμενη αρχή και να μιλήσει για την κατάσταση και το τι βρήκε ή τι δεν βρήκε. Βέβαια τα άλλα παιδιά έχουν μου έχουν εναντιωθεί και λένε ότι τα ξέρουν όλα».

Συγκεκριμένο ποσό που χρωστά η Ομοσπονδία υπάρχει;

«Στο περίπου και δανειζόμενος αυτά που έχουν κατατεθεί στην Γενική Συνέλευση από τον πρώην πρόεδρο είναι 5 με 5.5 εκατομμύρια ευρώ. Το άσχημο είναι πως σε μια περίοδο ΔΝΤ για την χώρα και το άθλημα μας, αυτή η απελθούσα διοίκηση άφησε περίπου- συν-πλην 500.000- 2 εκατομμύρια επιπλέον χρέη από αυτά που βρήκε. Αντί να μειώσει μέσα από τα χρήματα  που εισέπραξε από τις επιχορηγήσεις και τις όποιος χορηγίες και να πει «από αυτό το βαλάντι έβαλα 500.000 για να μειώσω το χρέος» αυτό δεν συνέβη.

Το πραγματικό χρέος βάση της κληρονομιάς που είχαμε –γιατί κληρονομήσαμε χρέος-έπρεπε να ήταν με την πραγματικότητα περίπου 2.5 εκατομμύρια. Αυτή την στιγμή το χρέος όπως σας είπα είναι 5 με 5.5 και προσπαθούμε να το βρούμε και αυτά που μας είπε ο κ. Μαυρομάτης στις απολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις.

Εδώ κάπου έχει γίνει λάθος πολιτική. Η διοίκηση Προσαλίκα-Μαυρομάτη εισέπραξαν στο περίπου από το 2008 20 εκατομμύρια ευρώ. Περίπου. Εάν από τα 20 όπως κάνει καθένας στο σπίτι του και μειώνει τις δαπάνες που έχει, μείωναν και εδώ τις δαπάνες τους κατά 10% σήμερα που μιλάμε η Ομοσπονδία δεν θα όφειλε τίποτα. Δυστυχώς. Και η σύνταξή μας μειώνεται κάθε 6 μήνες και εμείς προσαρμοζόμαστε στη νέα σύνταξη. Δεν χαλάμε σύμφωνα με αυτά που παίρναμε  πριν 1.5 χρόνο. Κάθε 6μηνο προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα.

Εμείς εδώ στο βόλεϊ με κάθε μείωση που φαίνεται ότι είχαμε, ανεβαίναμε και κανένα 200ρι, 300.000 ευρώ.  Αν σε έναν χρόνο λιτότητας δυσκολιών για την πατρίδα εμείς κόψαμε 1 εκατομμύριο τιμολόγια σε προμηθευτές. Τώρα ποιος το κρίνει αυτό λογικό ας βαρά και παλαμάκια.

Εγώ πιστεύω ότι στην Ομοσπονδία όταν έρχεται κάποιος παράγοντας να την διοικήσει, αν στο σπίτι του είναι XL, στην Ομοσπονδία πρέπει να είναι S. Εδώ από ότι μπορώ να γνωρίζω αυτοί που ήταν στην διοίκηση της Ομοσπονδίας και αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιοι. Αυτοί που ήταν στην Εκτελεστική Επιτροπή οι 4 πραγματικοί και οι 2 αφανείς είναι ξανά υποψήφιοι από διαφορετικά πόστα.

Αν εδώ στην Ομοσπονδία είχαν εφαρμόσει αυτά που σας λέω τώρα σήμερα πιθανόν η ΕΟΠΕ να μην χρώσταγε. Και να το πω και λίγο διαφορετικά. Εσείς που ασχολείστε και παρακολουθείται το άθλημα έχετε δει καμιά αγωνιστική επένδυση του αθλήματος και κάποια πρόοδο καλύτερη από τα τελευταία 5-6 χρόνια;».

Να περάσουμε στις Εθνικές ομάδες Ανδρών –Γυναικών; Ποιο είναι το πλάνο σας και ο σχεδιασμός σας για αυτές;

«Να τα πούμε καλύτερα μετά τις γιορτές; Να βγούμε πρώτα και μετά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη άνεση γιατί είναι μια δύσκολη και πολύ κουραστική εβδομάδα για μένα»

Για την Α1 των γυναικών που είναι το πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ομοσπονδία. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα δούμε στατιστικά; Θα έχει τηλεοπτική κάλυψη;

«Προσπαθούμε να ξεχρεώσουμε κάποιες εκατοντάδες χιλιάρικα ευρώ που ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια σαν Ομοσπονδία πριν φθάσουμε στις κατασχέσεις. Ξέρετε τι σημαίνει κατασχέσεις; Δεδομένες 650.000; Επί 3 μήνες μιλάμε με τους ανθρώπους αυτούς για να τους δώσουμε 2-3.000 για να μας κρατήσουνε μέχρι τις εκλογές. Χωρίς να είναι πρόφαση αυτό, αλλά δεδομένο. Ο Θεός να μην φέρει άλλον άνθρωπο στην θέση την δική μου. Προσωρινός και από την πρώτη μέρα που μπήκα στην Ομοσπονδία, έρχονται άνθρωποι να κατασχέσουν την επιχορήγηση.

Να πρέπει την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ και ενώ είχαν ταξίδια οι Εθνικές ομάδες ανδρών-γυναικών δεν είχαν φροντίσει να βγάλουν τα εισιτήρια…  Τα οποία κόστιζαν 10.000 αν τα είχαμε κόψει νωρίτερα και τα πληρώσαμε 18.000. Σε 5 ημέρες έφευγαν οι Εθνικές και ψάχναμε να βρούμε για δανεικά.

Ευτυχώς που μας βοήθησαν δύο εταιρίες που είναι χορηγοί. Παρακαλέσαμε να μας βοηθήσουνε και ζητήσαμε από ορισμένες ομάδες που είχαν πρόστιμα να μας πληρώσουν και έτσι ταξίδεψαν οι  αποστολές. Τι να μιλήσουμε… Είναι τρομερά δύσκολα.

Δεν θέλω ούτε ο εχθρός μου να αντιμετωπίσει αυτό που αντιμετωπίζω εγώ τους 3 μήνες αυτούς.  Και το λέω αυτό γιατί δεν μπορώ να πάρω καμία απόφαση και να δεσμεύσω καμία επόμενη διοίκηση. Είναι δύσκολο να μιλώ με χορηγούς και να μην μου επιτρέπεται να υπογράψω .

Δεν πληρώνω- Δεν πληρώνω

Σχετικά με την τηλεόραση. Παραγωγή-διαμονή και διατροφή η ΕΟΠΕ σε έναν χρόνο να το πω λαϊκά φεσώθηκε 600.000. Εδώ Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω ήταν το σλόγκαν της Ομοσπονδίας.

Άμεση επανεκκίνηση του αθλήματος

Και σταματώ εδώ γιατί αυτό το άθλημα το κατεβάσαμε πολύ στα μάτια του κόσμου και η υποχρέωσή μας είναι βήμα- βήμα να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε την εικόνα και να κάνουμε μια επανεκκίνηση. Το άθλημα χρειάζεται επανεκκίνηση.

Τώρα Εθνικές ομάδες και όλα τα άλλα θα τα βρούμε. Δόξα το Θεό υπάρχουν πολλοί εθελοντές. Έχω τόσους πολλούς και καλούς φίλους που συμμετέχουν και στο ψηφοδέλτιο αλλά και εκτός που μπορούν να βάλουν πλάτη και εθελοντικά να αντιστρέψουμε το κλίμα και θα το αντιστρέψουμε.

Και προπονητές όλων των γενναίων, παλαιοί αθλητές οι οποίοι θα πάρουν θέση από κάποια πόστα  σε περίπτωση που το Σάββατο είμαι νικητής, να είστε  σίγουροι ότι τα βήματα της επανεκκίνησης θα είναι πολύ γοργά».