ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κίνα από ατόφιο χρυσάφι

Κίνα από ατόφιο χρυσάφι

Το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες για 3η φορά στην ιστορία της πανηγύρισε στο Ρίο η Κίνα… Η Σερβία παρά το πολύ καλό ξεκίνημα και το προβάδισμα στον τελικό δεν άντεξε την πίεση της Κίνας που με το 3-1 ανέβηκε στην 1η θέση του βάθρου όπως είχε κάνει στο Λος Άντζελες το 1984 και την Αθήνα το 2004.

Στον τελικό που φιλοξενήθηκε στο Μαρακαναζίνιο παρουσία 9000 φιλάθλων η Κίνα επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου καθώς ολοκλήρωσε με χαμόγελα την παρουσία της στην Βραζιλία.

Οι αθλήτριες του Πίνγ Λάνγκ παρ’ ότι ξεκίνησαν νοθρά στον τελικό με κορυφαία την Τινγκ Ζου που ήταν μια ομάδα μόνη της με 25 πόντους έφθασαν στη νίκη και μάλιστα με ανατροπή.

Η Σερβία των Τέρζιτς-Κοβάτσεβιτς μπήκε καλύτερα στον αγώνα και με τις Μπόσκοβιτς (20 πόντους) και Ράσιτς (16) με το 19-25 προηγήθηκαν με 0-1.

Ωστόσο η συνέχεια ανείκε στην Κίνα που έβγαλε περισσότερο πάθος σε άμυνα και επίθεση και με καλύτερα ποσοστά στον φιλέ με το 25-17 έκαναν εύκολα το 1-1.

Στο τρίτο σετ οι Ασιάτισες είχαν τον έλεγχο και παρά την πίεση της Σερβίας στο τέλος (23-22) κατάφεραν να διατηρρήσουν το προβάδισμα κάνοντας το 2-1 με το 25-22.

Στο 4ο σετ έγινε πραγματική μάχη αφού Σερβία και Κίνα πάλεψαν μέχρι τέλους για τη νίκη φθάνοντας στο 23-23. Το λάθος σερβίς της Ράσιτς όμως και η κόντρα επίθεση της Χούι έγραψε το 25-23 για την ομάδα της Ασίας που πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας το ασημένιο για την Σερβία.