ΔΙΕΘΝΗ

Κύπελλο Γερμανίας: Έτοιμοι να… παρτάρουν ξανά Πρωτοψάλτης-Αθανασόπουλος

Κύπελλο Γερμανίας: Έτοιμοι να… παρτάρουν ξανά Πρωτοψάλτης-Αθανασόπουλος

Η αντίστροφη μέτρηση για μία ακόμη επικείμενη διάκριση δυο δικών μας παιδιών στο Κύπελλο Γερμανίας άρχισε… Ο διεθνής άσος της Φριντριχσχάφεν, Θανάσης Πρωτοψάλτης  και ο τεχνικός της Στουτγκάρδης, Γιάννης Αθανασόπουλος είναι έτοιμοι στους αυριανούς τελικούς ανδρών-γυναικών αντίστοιχα στο SAP Arena, στο Mannheim να επαναλάβουν τη διπλή “γαλανόλευκη επιτυχία του γερμανικού Κυπέλλου 2017.

Volleyball, DVV-Pokal Finale, 1. VC Wiesbaden vs. Dresdner SC


Η κάτοχος και η… Σταχτοπούτα

Στους άνδρες, η κάτοχος του τίτλου Φριντριχσχάφεν είναι κόντρα στην πρωτάρα σε τελικό Κυπέλλου SVG Lüneburg (14.30,  SPORT1.de και SPORT1 +)  το μεγάλο φαβορί για την “κούπα”. Η παρέα του Πρωτοψάλτη, που όπως και ο Αθανασόπουλος, επιστρέφει στο Μανχάιμ μετά τη στέψη του 2017 (3-1 τη Μπερλίν), για να πανηγυρίσει, στο ίδιο γήπεδο το 2ο προσωπικό του Κύπελλο Γερμανίας, θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή της συμμετοχή στο Κύπελλο και με τον 15ο τρόπαιο στην ιστορία της Hafler να ρίξει τα θεμέλια για το φετινό νταμπλ.

Φέτος άλλωστε στη Bundesliga, πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία, καθώς μετά και την τελευταία ήττα της Τιρόλ Χάχινγκ με 3-1 σετ από την Μπερλίν, μοιράζεται με 45 βαθμούς σε 18 ματς, την κορυφή με την ομάδα των Άλπεων.

PROTOPSALTIS_FRIEDRICHSHAFEN

Από την άλλη πλευρά, η τρίτη στη βαθμολογία της Bundesliga με 41 βαθμούς, SVG Lüneburg, βρίσκεται μία ανάσα από την πιο “χρυσή” σελίδα της ιστορίας της και ποντάρει πολύ στην τύχη του πρωτάρη, αλλά και στο… ειδικό τρένο που έχει ναυλώσει ο Δήμος για να έχει στο Μανχάιμ την συμπαράσταση των οπαδών της. Σε περίπτωση πάντως νίκης-έκπληξης της “Σταχοπούτας” ήδη έχει ανακοινωθεί η φωταγώγηση της πόλης!

Τον… πάει με Σβέριν η SAP Arena τον Αθανασόπουλο!

Αντίθετα με τους άνδρες στο ζευγάρι των φιναλίστ γυναικών, συγκρούονται δύο γνώριμες αντίπαλοι στα μεγάλα ραντεβού των τίτλων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η Allianz ΜΤV του Γιάννη Αθανασόπουλου, μετά την μεταξύ τους προ δύο ετών κόντρα, θα διεκδικήσει στις 17.15 την 4η κούπα της ιστορίας της (2011, 2015, 2017) και 3η προσωπική (2015, 2017) κόντρα στην πρωταθλήτρια Σβέριν κάτοχο ήδη 5 Κυπέλλων, που θέλει ρεβάνς για την ήττα της στη διοργάνωση του 2017.

O αυριανός τελικός Κυπέλλου δεν αποκλείεται να είναι και ένας πρόωρος τελικός της Bundesliga, καθώς στο φετινό πρωτάθλημα η Στουτγκάρδη, μετά από 17 αγωνιστικές, προελαύνει αήττητη με 49 βαθμούς, ενώ η Σβέριν με μία ήττα, είναι δεύτερη με 46 βαθμούς.

ALLIANZ

“Σαν στο… σπίτι του” ο Αθανασόπουλος στη SAP Arena!

Όπως και ο Πρωτοψάλτης έτσι και ο Έλληνας τεχνικός επιστρέφει μετά από 2 χρόνια στον… τόπο του εγκλήματος, αφού στο ίδιο γήπεδο το 2017, ως συνεργάτης του Ισπανού πρώην τεχνικού της Στουτγκάρδης και νυν ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνική Ελλάδας Γυναικών, Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ, είχε σηκώσει για δεύτερη φορά στα χέρια του το βάρους 8,5 κιλών πολύτιμο γερμανικό “δισκοπότηρο” του θεσμού. Σε περίπτωση νέας επιτυχίας, αυτή θα είναι η πρώτη ως α’ προπονητής στον πάγκο της Allianz MTV.

allianz_stuttgart_athanasopoulos_n

Ένα χρόνο νωρίτερα όμως, στην έδρα του Μανχάιμ, είχε ηττηθεί με 3-2 στον τελικό Κυπέλλου, από τη Δρέσδη.  Χθες μάλιστα ο Αθανασόπουλος έκανε την πρώτη του προπόνηση στο SAP Arena, από την οποία μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο video του καναλιού Regio TV Stuttgart.

Ψηφίστε δαγκωτό…. Πρωτοψάλτη

Και στους δύο τελικούς θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά video challenge, ενώ οι θεατές θα μπορούν για άλλη μια φορά να ψηφίσουν από το γήπεδο και το σπίτι τους MVP των τελικών, μέσω ειδικού app, που θα κρίνει το 50& της ψηφοφορίας.

MVP_Protopsalths

Το άλλο 50% θα κριθεί από την ψηφοφορία της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο “App DVV Cup” στο iOS App Store και το Google Play Store. Η λειτουργία της ωστόσο “ξεκλειδώνεται” μετά τον πρώτο τελικό.

Οι τελικοί του DVV Cup ανδρών-γυναικών
24.02.2019, 14:30  SVG Lüneburg-VfB Friedrichshafen live SPORT1 + και SPORT1.de
24.02.2019, 17:15 ρολόι: SSC Palmberg Schwerin εναντίον .. Allianz MTV Στουτγάρδη live SPORT1

Foto: Tom Bloch.de / Conny Kurth