Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Κυριακάτικο το «κυρίως πιάτο» της Volleyleague

Κυριακάτικο το «κυρίως πιάτο» της Volleyleague

Με τέσσερις ενδιαφέρουσες και αμφίρροπες αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση της πρεμιέρας στην Volleyleague. Ο ΠΑΟΚ χωρίς προπονητή φιλοξενεί την “άγνωστη” αγωνιστικά Κηφισιά, ο Παναθηναϊκός χωρίς προετοιμασία υποδέχεται τον φιλόδοξο Εθνικό, οι “ημίθεοι” της κατηγορίας θα κονταροχτυπηθούν για τους πρώτους βαθμούς ενώ ο Φοίνικας θα αναμετρηθεί με τη νεοφώτιστη Νίκη Αιγινίου.

ΠΑΟΚ – ΑΟΠ Κηφισιάς (29/10, 18.00, ΕΡΤ Live Streaming)

Χωρίς… προπονητή -καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα ο αντικαταστάτης του Χόρχε Ελγκέτα-κάνει πρεμιέρα ο ΠΑΟΚ στο Παλατάκι και υποδέχεται την Κηφισιά σε μια αναμέτρηση που θα μεταδοθεί livestreaming από τον ιστότοπο της ΕΡΤ.

Στον πάγκο του Δικεφάλου θα κοουτσάρει ο Στέφανος Μανιώτης ενώ πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Νίκος Παπαγγελόπουλος που μετά από 7χρόνια στον ΑΟΠΚ μετακινήθηκε στους πρωταθλητές και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κάνει ντεμπούτο.

«Είναι περίεργη περίοδος για τον ΠΑΟΚ μετά την αλλαγή προπονητή. Είχαμε έναν άσχημο αποκλεισμό από το Λιγκ Καπ. Χάθηκε ένας από τους τρεις στόχους. Αυτό μας πειράζει πολύ αλλά δε μπορούμε να το αλλάξουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντιδράσουμε σωστά απέναντι σε επικίνδυνο αντίπαλο και να μπούμε με νίκη στο πρωτάθλημα. Οι μεταγραφές που έκανε η Κηφισιά την έχουν βοηθήσει», δήλωσε ο Νίκος Παπαγγελόπουλος ενώ για το πόσο έχει επηρεάσει την ομάδα η αποχώρηση του Χόρχε Ελγκέτα είπε: «Αυτό θα φανεί στον πρώτο αγώνα, αλλά πήραμε ένα καλό μάθημα με τα όσα έγιναν. Με μπροστάρη τον Γκόμεζ και ένα είδος πολυμετοχικότητας από όλους τους αθλητές βγαίνει πολύ καλά η προπόνηση. Προσπαθούμε πολύ. Δεν υποτιμούμε αντίπαλο μας. Ο Ελγκέτα μας είχε πει από την πρώτη στιγμή πως όλοι θέλουν το κεφάλι του ΠΑΟΚ. Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι για να κλείσουμε την άτυχη παρένθεση».

Από την άλλη, ο ΑΟΠ Kηφισιάς μπαίνει στο πρωτάθλημα με μία «άγνωστη ομάδα» και θα προσπαθήσει να βρει τα πατήματά του μέσα από τις αναμετρήσεις και την προπόνηση.

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης επεσήμανε: «Το ότι ο ΠΑΟΚ έπαθε ότι έπαθε στο Λιγκ Καπ δεν είναι καλό για μας διότι είναι σίγουρο πως θα αντιδράσει. Η απουσία προπονητή αναγκαστικά συσπειρώνει τους αθλητές και τις ομάδες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Εμείς δουλεύουμε από το “μηδέν” και προσπαθούμε να χτίσουμε μία νέα ομάδα. Χωρίς υπερβολή είμαστε μία ομάδα που δεν γνωρίζει κανείς τι μπορεί να κάνει και που μπορεί να φτάσει. Είμαστε ανέτοιμοι, καθώς δεν έχουμε μπει στο γήπεδο ποτέ όλοι μαζί. Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, είναι ο πρωταθλητής και παίζει στην έδρα του αλλά και εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να βρούμε την ταυτότητα μας. Ισως είναι καλό που δίνουμε αυτή τη στιγμή αυτόν τον αγώνα».

Παναθηναϊκός – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης (29/10, 17.00)

Ο Παναθηναϊκός ανέτοιμος υποδέχεται τον μαχητικό και πάντα επικίνδυνο -όπως έδειξε και στο Λιγκ Καπ- Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο κλειστό του Μετς.

Προβλήματα δεν υπάρχουν με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος να τονίζει: «Δεν έχουμε πολυτέλεια να πούμε μεγάλα και αισιόδοξα λόγια. Ξέρω πως δεν αρέσει και δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό αλλά ο στόχος μας είναι η παραμονή. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο Εθνικός απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στο Λιγκ Καπ και αυτό δεν έγινε τυχαία. Εχουν αλλάξει πολλά για μας εφέτος, μέχρι και η έδρα αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε».

Από την άλλη, ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Κάποιες φορές δεν είναι καλό να κάνει πρόωρα κάποιες μεγάλες επιτυχίες. Αν δεν το διαχειριστείς σωστά χάνεις το μυαλό σου και τα χαλάς όλα πριν ξεκινήσει η επόμενη δοκιμασία. Εχω αξιόλογους αθλητές. Αυτό είναι δεδομένο αλλά είναι και άπειροι. Χρειάζεται προσοχή. Ο Παναθηναϊκός πράγματι δεν έχει κάνει σωστή προετοιμασία αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Οι φανέλες καμιά φορά παίζουν ρόλο και για αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας».

Ηρακλής Χαλκίδας – Ηρακλής Πετ. (29/10, 18.00)

Η μονομαχία των δύο ημίθεων στην Χαλκίδα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθότι τόσο ο γηπεδούχος Ηρακλής Χαλκίδας, όσο και ο Ηρακλής Πετοσφαίριση έχουν κοινό στόχο τη «γρήγορη» παραμονή.

O προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας Σπύρος Γκολίτσης δήλωσε ενόψει της πρεμιέρας: «Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη για πολλούς και διαφόρους λόγους. Η παρουσία μας στο Λιγκ Καπ ήταν καλή και περιμένω να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι. Ο Ηρακλής μπορεί να ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο Λιγκ Καπ αλλά έκανε καλή εμφάνιση. Είναι δύσκολος και ανοικτός αγώνας. Περιμένουμε τον κόσμο της Χαλκίδας να μας υποστηρίξει».

Από την άλλη, ο Ηρακλής θα.. ψάξει την πρώτη πετυχημένη έξοδό του με τον προπονητή Γιάννη Ορφανό να σχολιάζει: «Εχουμε δύσκολη πρεμιέρα. Ο αντίπαλος μας έδωσε δύο καλούς αγώνες στο Λιγκ Καπ και ήταν πολύ δυνατός. Επι πλέον οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους στόχους και αυτό προσθέτει πίεση και στους δύο. Πάμε σε δύσκολη έδρα αλλά είναι στο χέρι μας να πάρουμε αυτό που θέλουμε»

ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου (29/10, 16.30)

Ο Φοίνικας υποδέχεται τη νεοφώτιστη Νίκη Αιγινίου 3,5 χρόνια μετά το τελευταίο τους ραντεβού στα μεγάλα σαλόνια.

Η ομάδα του Σάσα Στεφάνοβιτς θέλει να ξεκινήσει με το δεξί και δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα, Ο Βούλγαρος διαγώνιος Μπόγιαν Γιορντάνοφ δήλωσε: «Θέλω να ευχηθώ αρχικά όλοι οι συναθλητές μου αλλά και οι ομάδες της Volley League να έχουμε την υγεία μας. Θέλουμε να κάνουμε καλή αρχή, να επικρατήσουμε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και πιστεύω πως από παιχνίδι σε παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Είμαστε στο σωστό δρόμο, δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία και όλη η καλή κατάστασή μας θα φανεί στην πορεία του πρωταθλήματος.

Ο Φοίνικας Σύρου είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Εύχομαι να είμαστε καλά όλη τη χρονιά και να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε και στην… φετινή κούρσα του πρωταθλήματος να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί, θέλουμε να δώσουμε χαρά στο κόσμο μας και σε όλο το νησί».

Στην αντίπερα όχθη, η Νίκη Αιγινίου με μοναδικό απόντα τον τραυματία Ζένια Γκόρτσανιουκ θέλει να δείξει το θετικό της πρόσωπο παρόλο που κάθε αρχή είναι δύσκολη!

Το πρόσωπο του αγώνα θα είναι σίγουρα ο Μανώλης Δημητριάδης που θα βρεθεί αντίπαλος με την παλιά του ομάδα. «Είχαμε ωραία συνεργασία με τον Φοίνικα αλλά τώρα στην πρεμιέρα θα είμαστε αντίπαλοι. Η ομάδα μας επιστρέφει στην Volley League και υπάρχει μία γλυκιά αναμονή, μία δίψα και εγρήγορση για μία καλή αρχή. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Δεν έχουμε κάνει προπονήσεις και δεν έχουμε δώσει αγώνες όλοι οι παίκτες του ρόστερ. Ο Φοίνικας είναι το φαβορί αλλά θα παίξουμε με σοβαρότητα και πάθος για θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο πασαδόρος της ομάδας της Πιερίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (1η αγωνιστική)
Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Γυμναστήριο «Δ. Βικέλας» 16.30: ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς, Επόπτες: Καλπακίδου, Βρούτσης, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Γραμματεία: Κούτρα

Γυμναστήριο Μετς 17.00: Παναθηναϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Λ., Επόπτες: Σκριμπώνης, Διαμάντης, Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena 18.00 (Live Streaming): ΠΑΟΚ – ΑΟΠ Κηφισιάς
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Γεωργιάδης, Επόπτες: Ανθυμίδης, Δρανίτσας, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Γραμματεία: Κουμπλή.

Γυμναστήριο Κανήθου 18.00: Ηρακλής Χαλκίδας – Ηρακλής Πετ. 2015
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής, Επόπτες: Μαύρος, Οικονομοπούλου, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Γραμματεία: Τριανταφύλλου.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Γυμναστήριο «Γ. Τριαντάφυλλος» 18.00 (ΕΡΤ-2): Παμβοχαϊκός – Ολυμπιακός
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ονόπας, Επόπτες: Καραγιαννόπουλος, Γλωσσίδης, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...