BEACH VOLLEY

Κυβέρνηση El Bandana στο Θερμαϊκό (φωτό)

Κυβέρνηση El Bandana στο Θερμαϊκό (φωτό)

Την ώρα που ολόκληρη η χώρα ζει στον «πυρετό» των εκλογών, στην παραλία των Νέων Επιβατών, κάποια «καρντάσια» στήνουν τη δική τους κάλπη και κόντρα σε ντιμπέιτ, δημοσκοπήσεις και exit polls ψηφίζουν… δαγκωτό beach volley, με μόνο ζητούμενο την αυτοδυναμία και την δημιουργία κυβέρνησης Εl Bandana. Γιατί εκλογές χωρίς «Εlection Cup» και Εl Bandana VC δεν υπάρχουν!

Στις εγκαταστάσεις που έστησαν πριν από χρόνια μια παρέα φίλων με υπερβολική αγάπη για το beach volley, δημιουργώντας το 2006 τον πρώτο καθαρά αμιγώς σύλλογο του αθλήματος στην Ελλάδα, εδώ και τέσσερα χρόνια, πέρα από τα πανελλήνια πρωταθλήματα και άλλα μεγάλα τουρνουά, διοργανώνεται σε κάθε εκλογική διαδικασία το τουρνουά των εκλογών «Election Cup», το οποίο φέτος παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και τρεις άσοι του νταμπλούχου ΠΑΟΚ.

election cup3

Το φετινό τουρνουά άρχισε χθες Σάββατο με συμμετοχή ξένων αλλά και διεθνών αθλητών και ολοκληρώνεται σήμερα υπό το φως των προβολέων, με τη δύση του ηλίου, όταν κλείνουν οι κάλπες. Και αφού γίνει η… καταμέτρηση των ψήφων εκλέγεται η νέα κυβέρνηση, που με το «καλημέρα» της επομένης των εκλογών, αρχίζει τα…. έργα! Με τα έσοδα του τουρνουά, στο οποίο συμμετέχουν και γνωστοί αθλητές της σάλας, ο σύλλογος συντηρεί ή επισκευάζει οποιεσδήποτε ανάγκες υπάρχουν.

«Το «Εlection Cup» είναι ένα ακόμη τουρνουά του A.Σ. Δήμου Θερμαϊκού el Βadana bvc που παίρνει την ονομασία ανάλογα με την επικαιρότητα η και το concept που θέλει να δημιουργήσει, όπως την προηγούμενη εβδομάδα με το «Souvlaki Cup» οπότε και μετά τους αγώνες ακολούθησε σουβλάκι- party!» δήλωσε στο Volleyplanet» ο Σταμάτης Βιολάρης, πρόεδρος αυτού του μη κερδοσκοπικού συλλόγου, που γεννήθηκε μέσα από την “αμμο” και δεν αποτελεί κάποιο “θυγατρικό” σύλλογο της σάλας!

Ένα άθλημα πραγματική… Οδύσσεια

Όταν οιπόν αυτή η παρέα έστηνε το πρώτο γήπεδο στη παραλία των Νέων Επιβατών τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια. Με πολλή προσπάθεια έπειτα από την ίδρυση του συλλόγου  επόμενος στόχος  ήταν η ίδρυση ακαδημιών. Έτσι το καλοκαίρι του 2008 ξεκίνησε η λειτουργία τους στις εκπληκτικές εγκαταστάσεις του δήμου.

Εκτός όμως από τις ακαδημίες ο σύλλογος συνέβαλε ώστε να γίνουν μεγάλα τουρνουά στα γήπεδα των Νέων Επιβατών, που κέρδισαν τα κολακευτικά σχόλια αθλητών και θεατών.

election cup2

“Τα τουρνουά του συλλόγου είναι γνωστά για το υψηλό επίπεδο ήθους και άρτιας αθλητικής ατμόσφαιρας, προσελκύοντας έτσι καινούριους αθλητές όπως επίσης και ανθρώπους όλων των ηλικιών, που θέλουν να απολαύουν το πολύ ωραίο αθλητικό αυτό θέαμα.

Όλα αυτά συμβαίνουν στις εγκαταστάσεις ολυμπιακών προδιαγραφών του αθλητικού συλλόγου, από τις ελάχιστες που έχουν απομείνει στην Ελλάδα. Η αγάπη των ανθρώπων που ξεκίνησαν όλο αυτό, έχει διατηρήσει και μεταλαμπαδεύσει το σκοπό του συλλόγου αυτού και στην νεότερη γένια που είναι η ενασχόληση σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος του beach volley που τόσο πολύ ταιριάζει στην ηλιόλουστη χώρα μας”δήλωσε στο Volleyplanet ο ένθερμος φίλος του Beach volley ενός αθλήματος, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου έχει… επικό χαρακτήρα!.

election cup 4

«Η πρώτη καταγραφή beach volley στην ιστορία είναι στην Ομήρου Οδύσσεια στο Νησί των Φαιάκων, όταν ο Οδυσσέας βγήκε στην ακτή” υποστηρίζει ο κ. Βιολάρης και εξηγεί. Γράφει λοιπόν ο Όμηρος πως , η θεά Αθηνά έστειλε όνειρο στη Ναυσικά, σύμφωνα με το οποίο μία φίλη της την κάλεσε να πλύνουν ρούχα στο ποτάμι. Το πρωί πήγε η Ναυσικά μαζί με τις ακόλουθές της στο μέρος εκείνο, που ήταν κοντά στο δασάκι και άρχισαν το πλύσιμο, ενώ έπαιζαν και μπάλα. Η χαρακτηριστική αναφορά βρίσκεται στη «ραψωδία Ζ», στους στίχους 99-100 «Και σα χαρήκανε θροφή, κι αυτή κι οι παρακόρες, βγάλαν τις μπόλιες κι έπαιξαν τη σφαίρα ανάμεσό τους» επεσήμανε ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, αναφερόμενος στα πρώτα ίσως πρόσωπα στην παγκόσμια λογοτεχνία που παίζουν με μπάλα.

«Μεγάλη… μπάλα» όμως παίζουν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του συλλόγου «Εl Bandana», όπως ο Αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Κατσαρίδης, ο Γενικός Γραμματέας, Αθανάσιος Κουλτζής, ο Ταμίας, Λυκούργος Καράμπελας και ο Έφορος, Ιωάννης Τριανταφυλλίδης, που αξίζει να αναφερθούν καθώς άπαντες ήταν εκ των ιδρυτικών μελών της παρέας που στις 10 Δεκεμβρίου 2006, έδωσαν σάρκα και οστά στο όνειρό τους ιδρύοντας τον Α.Σ Beach Volley Δήμου Θερμαϊκού (Εl Βandana).

Φωτό: Ραφαήλ Ραβονίκου