ΔΙΕΘΝΗ

Κρούσμα ντόπινγκ α λα Σαράποβα και στο βόλεϊ!

Κρούσμα ντόπινγκ α λα Σαράποβα και στο βόλεϊ!

Αφού έχασε αρκετά παιχνίδια στο ρωσικό πρωτάθλημα όπου αγωνίζεται με τη Ντιναμό Μόσχας, τελικά αποκαλύφτηκε η αιτία. Ο λόγος για το διεθνή ακραίο, Αλεξάντρ Μάρκιν.

Σύμφωνα με το rsport.ru, ο Μαρκίν βρέθηκε θετικό σε τεστ ντοπινγκ κοντρόλ και μάλιστα με την ίδια ουσία, Meldonium, όπου βρέθηκε και η πανέμορφη σούπερσταρ τενίστρια, Μαρία Σαράποβα.

O Μάρκιν θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ρωσίας χάνει έναν πολύτιμο αθλητή, που συνέβαλε τα μέγιστα για την ολυμπιακή πρόκριση. Το θέμα του Ρώσου ακραίου θα απασχολήσει στις 19/3 την FIVB.

Russian Player Aleksander Markin Fails Doping Test

Το mildronate ή meldonium, χρησιμοποιείται στη Λετονία και στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, για την αντιμετώπιση της ισχαιμίας, δηλαδή της μειωμένης παροχής αίματος στην καρδιά. Αυξάνει την κυκλοφορία του οξυγόνου σε κυτταρικό επίπεδο, ενώ παράλληλα, μειώνει την αδυναμία και η ναυτία γίνεται λιγότερο έντονη.

Το meldonium τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από αθλητές, κυρίως από τη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη. Μάλιστα, μια από τις πολλές έρευνες έδειξε πως το 17% των Ρώσων αθλητών που ελέγχθηκαν το 2015, είχαν στον οργανισμό τους meldonium, το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 724 Ρώσους αθλητές, από τους 4.316 που ελέγχθηκαν συνολικά.

Με τα παραπάνω ευρήματα εστάλη σημείωμα στην υπηρεσία αντι-ντόπινγκ της Ρωσίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, με το οποίο οι αθλητές ενημερώθηκαν πως θα απαγορευόταν η χρήση του από τη νέα χρονιά, και πως η τιμωρία που επισύρει η χρήση του meldonium, είναι τετραετής αποκλεισμός από την αγωνιστική δράση.