ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Πανελλήνιο Γυναικών Κ18: Οι 8 διεκδικητές των 4 εισιτηρίων

Πανελλήνιο Γυναικών Κ18: Οι 8 διεκδικητές των 4 εισιτηρίων

Με τους ομίλους της προημιτελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος γυναικών Κ18 να έχουν ολοκληρωθεί, το Σάββατο 16/5 θα μάθουμε και τη σύνθεση του φετινού φάιναλ φορ. Σίγουρο είναι πως η κάτοχος του τίτλου θα αλλάξει, με τον Ολυμπιακό να είναι εκτός διεκδίκησης.

Στον Α’ όμιλο η Ελπίς Αμπελοκήπων πήρε αήττητη την πρώτη θέση, ενώ ο Σπάρτακος επικράτησε, στον αγώνα της δεύτερης θέσης, της Νίκης με 3-0 και θα βρεθεί στα ημιτελικά.

Στον Β’ όμιλο ΕΑΛ και ΔΕΚΑ είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση από τη 2η αγωνιστική και το μεταξύ τους ματς (νίκησε 3-2 η ΔΕΚΑ) διαμόρφωσε την τελική κατάταξη.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών της Λάρισας είναι τα εξής: Ελπίς Αμπελοκήπων – ΕΑΛ και ΔΕΚΑ – Σπάρτακος.

Στον Γ’ όμιλο ο Ηλυσιακός έκανε το 3χ3 για την πρώτη θέση, ενώ δεύτερος αναδείχθηκε ο Κύδων Χανίων μετά την νίκη του επί των Χανίων.

Η έκπληξη έγινε στον Δ’ όμιλο, καθώς ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός ηττήθηκε στο τελικό-πρόκρισης από τον Απόλλωνα Καλαμάτας και η ομάδα της Μεσσηνίας μαζί με τον πρώτο και αήττητο ΖΑΟΝ πήραν τα δύο εισιτήρα από τον Δ’ όμιλο.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών της Καλαμάτας είναι τα εξής: Α.Ο. Ηλυσιακός – Απόλλων Καλαμάτας και Ζ.Α.Ο.Ν. – Α.Ο. Κύδων. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του Πανελληνίου Γυναικών Κ18: 

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Α’ & Β’ ΟΜΙΛΟΥ
Σάββατο 16 Μαΐου 2026

Ε.Α.Κ. Νεάπολης, 15.30: Α.Σ Ελπίς (Α1) – ΕΑ Λαρίσης (Β2)
Διαιτητές: Αθανασόπουλος, Μπατσίλα, Παρατηρητής: Θεμελής.

1ο Γυμν. Λάρισας, 17.30: ΔΕΚΑ (Β1) – Α.Γ.Σ. Σπάρτακος (Α2)
Διαιτητές: Χλωρός, Βήτας, Παρατηρητής: Αντωνούλης.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Γ & Δ ΟΜΙΛΟΥ
Σάββατο 16 Μαΐου 2026

«Α. Φώτσης», 17.00: Α.Ο. Ηλυσιακός (Γ1) -Απόλλων Καλαμάτας (Δ2)
Διαιτητές: Βλάχος, Τσεκούρας, Παρατηρητής: Καπάνταης.

Παραλίας, 13.00: Ζ.Α.Ο.Ν. (Δ1) – Α.Ο. Κύδων (Γ2)
Διαιτητές: Καραγιαννόπουλος, Σπίνας, Παρατηρητής: Τομαράς.