ΔΙΕΘΝΗ

«Λαϊκά δικαστήρια» στην Πολωνία για «Φέφε»

«Λαϊκά δικαστήρια» στην Πολωνία για «Φέφε»

«Τρίζει η καρέκλα» του 55χρονου Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού της Πολωνίας, Φερντινάντο ντε Τζιόρτζι μετά τον “αποκλεισμό σοκ” της διοργανώτριας του Eurovolley 2017 από την 8άδα του τουρνουά.

Έπειτα από την… κηδεία της πρεμιέρας στη Βαρσοβία από την Σερβία, παρουσία 65.000 φίλων της, η Πολωνία κατάφερε να χάσει και χθες 3-0 σετ από τη Σλοβενία στο ματς για την είσοδο στα προημιτελικά, σκορπίζοντας εκ νέου την απογοήτευση σε 10.000 Πολωνούς οπαδούς.

Ένας αποκλεισμός, που μάλλον δεν πρόκειται να περάσει έτσι, αφού ήδη από χθες τα πολωνικά ΜΜΕ τα «έχουν βάλει» με τη συνολική εικόνα της ομάδας τους, αλλά και με τον Ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό, Φέρντινάντο ντε Τζιόρτζι για τον οποίο αναρωτιούνται αν είναι τελικά ικανός να διαχειριστεί σωστά και να αντιμετωπίσει την ένταση που υπάρχει στην ομάδα, όταν δεν δείχνει να τα καταφέρνει στα εύκολα.

Στο περιθώριο του αποκλεισμού της «οικοδέσποινας», ο πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ (PZPS), Γιάτσεκ Κασπίκ, σχολιάζοντας τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας τόνισε: “Πολλοί παίκτες έχουν εγκαταλείψει την ομάδα, ενώ ίσως έγιναν και κάποια λάθη κατά την προετοιμασία, αλλά  πρέπει να ρωτήσετε τους προπονητές γιατί συμβαίνει αυτό. Εάν ένας παίκτης έχει 17% επίθεση σε ένα παιχνίδι και συνεχίζει να παίζει και στο δεύτερο, τότε για τους κανονικούς ανθρώπους, όπως εγώ, με αυτά τα στατιστικά αυτός ο αθλητής δεν θα έπρεπε να παίξει».

Ερωτηθείς μάλιστα ο Κασπίκ αν θα πρέπει να παραιτηθεί ο «Φέφε»,, όπως είναι το παρατσούκλι του Ιταλού πρώην τεχνικού της Ζάκσα, ο ισχυρός άνδρας του πολωνικού βόλεϊ δήλωσε: “Θα πρέπει να περιμένουμε για αυτό, πρέπει να αναλύσουμε τα αίτια, δεν μπορούμε να πάρουμε τόσο σημαντική απόφαση τόσο γρήγορα, είναι ένα παιχνίδι, ένα άθλημα”.