Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μηνούδης: «Πως να εξηγήσω την παντελή αδιαφορία…»

Μηνούδης: «Πως να εξηγήσω την παντελή αδιαφορία…»

Με αφορμή τον αριθμό των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που αποφασίζουν να ‘κόψουν” το βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης τοποθετήθηκε μέσω της προσωπικής του σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναρωτήθηκε πώς να υπάρξουν ΈΛληνες αθλητές όταν οι συνθήκες τους… απομακρύνουν ολοένα και περισσότερο από το άθλημα!

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μηνούδη:

“Κάθε μέρα αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων αθλητών/τριών που αποφασίζουν να σταματήσουν την ενασχόλησή τους με το βόλεϊ, στο υψηλό επίπεδο, όχι λόγω ηλικίας ή απο-απόδοσης αλλά λόγω συνθηκών.

Όντας άτομα δημιουργικά, σεβόμενοι τον εαυτό τους, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν αυτό που αγαπάνε, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες βιοπορισμού για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Βλέπετε η περίοδος που οι Έλληνες αθλητές βάζανε πλάτη, λόγω κρίσης κτλ, φαίνεται πως έχει λήξει, διότι η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Και αν κάτι δεν αλλάξει, προβλέπω οι εγκαταλείψεις να γίνονται περισσότερες και σε μικρότερες ηλικίες….
Οι άνθρωποι ωριμάζουν και αρχίζουν να βάζουν άλλες προτεραιότητες….

Και μετά θα ακούμε πάλι…” μα δεν υπάρχουν Έλληνες…”! Μας πως να υπάρξουν, όταν και αυτούς που έχεις κάνεις ότι μπορείς για να τους διώξεις….!!!

Δεν βλέπω όμως να το καταλαβαίνει αυτό κανείς, διότι πως να εξηγήσω την παντελή αδιαφορία (των περισσοτέρων) για τις συνθήκες της αμειβομένης πετοσφαίρισης και για τον σπουδαίο ρόλο των γηγενών αθλητών σε αυτό που θέλουμε να αποκαλούμε “προϊόν”…”.