Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μόνες τους και όλοι τους

Μόνες τους και όλοι τους

Στην αποψινή αναμέτρηση ΜΕΝΤ-ΑΕΚ στο κλειστό της Τούμπας, (18.00) το ενδιαφέρον και η κρισιμότητα του αγώνα είναι τεράστιο, ωστόσο δυο κυρίες στους πάγκους, οι team managers των ομάδων, Μαρία Κρυωνά και Ματίνα Ευγενίου είναι βέβαιο πως με την εντυπωσιακή τους  παρουσία θα “κλέψουν” πολλή από τη λάμψη των πρωταγωνιστών στο τάραφλεξ. Ας τις γνωρίσουμε λοιπόν…

Η Α.Ε.Κ και η Μορφωτική Ένωση Νεολαίας Τούμπας, για τους φίλους Μ.Ε.Ν.Τ, αναμφίβολα είναι οι δύο πιο ταλαιπωρημένες ομάδες της φετινής Volleyleague. Κι αν για την «Ένωση» τα βάσανα δείχνουν να μην έχουν τελειωμό, για τη νεοφώτιστη ΜΕΝΤ, που λίγα 24ωρα, πριν την πρεμιέρα, δεν ήξερε αν θα συμμετάσχει, λόγω μη αδειοδότησης από την ΕΕΑ, τα ξεπέρασε με τη μετονομασία της ως «Ένωση Τούμπας».
Λίγο πολύ όμως όλα αυτά είναι γνωστά στους φίλους του αθλήματος… Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι ότι χρέη team manager στις δύο αυτές ανδρικές ομάδες, εκτελούν δύο γυναίκες!

mateo_paris_kryona_n

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος…

Λίγες ώρες λοιπόν πριν από τη σημαντική αναμέτρηση της Τούμπας για την 9η αγωνιστική της Volleyleague το www.volleyplanet.gr σας αποκαλύπτει τις δύο όμορφες και δυναμικές κυρίες, που έχουν εντυπωσιάσει τους πάντες με την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους και τον επαγγελματισμό τους, αν και αμφότερες δεν κρύβουν τον… έρωτα για τις ομάδες τους. Δύο γυναίκες με πολλά κοινά στοιχεία, που συνεργάζονται μεταξύ τους πάρα πολύ καλά. Πιστές στα καθήκοντά τους, αφού παρά τις φετινές δυσκολίες που ταλανίζουν τις ομάδες τους, παραμένουν στο πλευρό τους «βράχοι», αφού δεν λείπουν από καμία προπόνηση και προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό για να βοηθήσουν τις ομάδες τους.

kryona_grammateia

Στη Μεντ λοιπόν η, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη Μαρία Κρυωνά, είναι ο… παντοδύναμος κρίκος, για να λειτουργούν όλα «ρολόι» στη νεοφώτιστη ομάδα ομάδα. Από την ατμόσφαιρα αλά Serie A, που υπάρχει στους αγώνες της Τούμπας και ό,τι αφορά sτο οργανωτικό επίπεδο, μέχρι τους πολλούς άλλους ρόλους που καλείται να παίξει, ως ψυχολόγος, μεταφράστρια, εμψυχώτρια, αλλά και… άτυπης «προπονήτριας», αν χρειαστεί, καθώς έπαιζε βόλεϊ από μικρή. Πρώτη της ομάδα ο Μέγας Αλέξανδρος και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, ΧΑΝΘ και Πειραματικό.

paris_kryona

«Δεν ξέρεις πόσο χάρηκα που δεν είμαι η μοναδική Team manager στο πρωτάθλημα…» λέει με χιουμοριστική διάθεση η Μαρία η… όμορφη και στη συνέχεια εξηγεί το λόγο που ανέλαβε αυτό το πόστο: «Απ ό,τι καταλαβαίνεις είμαι ερωτευμένη με το βόλεϊ, αλλά η βασική μου δουλειά είναι ασφαλιστική σύμβουλος στην Generali . Όσον αφορά στην ΜΕΝΤ αυτό που μου αρέσει είναι ότι τους πιο πολλούς τους ξέρω χρόνια και εκεί υπάρχει μια πιο συναισθηματική πλευρά στο βόλεϊ και δέσιμο με την ομάδα. Ανέλαβα team manager από πέρυσι στη ΜΕΝΤ δειλά δειλά και φέτος έχω δοθεί ολοκληρωτικά σε αυτό που κάνω» δήλωσε στο www.volleyplanet.gr η πάντα χαμογελαστή Μαρία, που γνωρίζει από 8 ετών, εποχής Απόλλωνα Καλαμαριάς ως οικογενειακό φίλο, τον πρόεδρο Αντώνη Δεληδημητρίου και τον τεχνικό, Σπύρο Γκολίτση, από το 1999, αφού τον είχε προπονητή, μέχρι το 2003.

andreadis_eygeniou

Συναισθηματικοί όμως είναι και οι λόγοι της εργασίας της για ΑΕΚ, Ματίνα Ευγενίου, καθώς από όσο θυμάται τον εαυτό της η ξανθιά παρουσία που ομορφαίνει τον πάγκο της AEK, τα βλέπει όλα… κιτρινόμαυρα. «Εργαζόμουν από το 2004 στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ως υπεύθυνη Μάρκετινγκ και διαφήμισης επί δέκα χρόνια μέχρι που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε στην Γ’ εθνική και φέτος «με κέρδισε η ΑΕΚ της καρδιάς» αφού είμαι ΑΕΚ «μέχρι το κόκκαλο» κι έτσι ανέλαβα την ΑΕΚ στο βόλεϊ» εξομολογείται η γεννημένη στην Αθήνα πτυχιούχος οικονομίας και διοίκησης, που ζει μόνιμα στο Περιστέρι και αποτελεί μία από τις πιο δυνατές μεταγραφές στο ΤΑΑ ΑΕΚ.

aek_eygeniou

Ευλογία και ειλικρίνεια

Πως είναι όμως να κινείσαι επαγγελματικά σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο και να συνεργάζεσαι με τόσους αθλητές, που ο καθένας έχει τις δικές τους απαιτήσεις και ανάγκες, μολονότι στη σημερινή εποχή πλέον γυναίκες και άνδρες έχουν ισότιμη θέση σε όλα τα επαγγελματικά πόστα;

«Προσπαθείς μα με κάνεις να πω κάτι; (γέλια)…Μήπως θα’ ταν καλύτερα να ρωτήσεις αυτούς πως ειναι να έχουν γυναίκα team manager;» ξαναρωτά η Ματίνα Ευγενίου σε μία προσπάθεια ελιγμού, που στη συνέχεια όμως.. πέφτει στο κενό. «Η αγάπη μου για την ΑΕΚ μου δίνει δύναμη να ανταπεξέρχομαι σε οποιαδήποτε δυσκολία και να βοηθάω την ΑΕΚ όσο περισσότερο μπορώ. Έχω άψογη συνεργασία κ επικοινωνία με όλους. Με σέβονται και σέβομαι και εγώ την δουλειά τους. Είμαι ευλογημένη από το Θεό που δουλεύω για κάτι που αγαπώ τόσο πολύ, όπως την ΑΕΚ, οπότε δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στην δουλειά μου. Άλλωστε δεν υπάρχουν προτιμήσεις στα επαγγελματικά. Είμαι τόσο εύκολος άνθρωπος που συνεργάζομαι άψογα, είτε με γυναίκες, είτε με άντρες», δηλώνει η ξανθιά Ματίνα, κόντρα στο μοτό που θέλει τους “άνδρες να προτιμούν τις ξανθιές”.

mayros_eygeniou

Ανάλογη άνεση δείχνει με την απάντησή της και η Μαρία Κρυωνά, που με τις γνώσεις και την θέληση να βοηθήσει την ΜΕΝΤ, σε αυτή την ιστορική της παρουσία στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ, έχει κάνει όλους τους αθλητές να λένε τα καλύτερα για την δουλειά της, αλλά και την προσωπικότητά της. Με τους άντρες πάντα συνεργάζεσαι καλύτερα. Είναι πιο “ντόμπρα” τα πράγματα με αυτούς. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου λένε κάτι και να εννοούν κάτι άλλο. Όσο για το αν με προσέχουν, ξέρετε πολύ καλά ότι οι γυναίκες είναι πιο δυνατές… Δεν έχω όμως παράπονο από κανένα τους. Είναι όλοι εξαιρετικοί χαρακτήρες και φοβερά παιδιά και φοβεροί χαρακτήρες».

kryona_koyupa