Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μουνιόθ : «Στόχος μας είναι να κερδίζουμε»

Μουνιόθ : «Στόχος μας είναι να κερδίζουμε»

Να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες και τους τίτλους έθεσε ως στόχο του Ολυμπιακού τη νέα χρονιά ο  Φερνάντο Μουνιόθ. Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» δήλωσε χαρούμενος που παρέμεινε στον Πειραιά για 2η συνεχόμενη σεζόν και αισιόδοξος για την ομάδα που χτίζει στο Ρέντη…

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού συνεχίζεται στο Ρέντη με τον Φερνάντο Μουνιόθ να βάζει τις βάσεις για τη νέα χρονιά. Εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και με ανανεωμένο ρόστερ να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες τους.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών στο περιθώριο της Media Day δήλωσε αισιόδοξος για το επόμενο πρωτάθλημα και το ότι είναι στην ομάδα τονίζοντας «Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να εργάζεσαι στον Ολυμπιακό και είμαι περήφανος που ξεκινάει η δεύτερη σεζόν μου στην ομάδα. Οι στόχοι μας πάντα είναι να κερδίζουμε. Έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, ομάδα όπου όλοι οι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν και όλοι είναι έτοιμοι για μια μεγάλη χρονιά με Ευρωπαϊκό Κύπελλο και τρεις τίτλους στην Ελλάδα. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που έμεινα στην ομάδα και για τους παίκτες που είναι στην ομάδα».

Με τους Ράουβέρντνικ να αναμένεται τις επόμενες ημέρες στον Πειραιά και τον Τρεβαπόρτι να έχει υποχρεώσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η προετοιμασία στο Ρέντη προχωρά χωρίς προβλήματα με τον Ισπανό να ζητά λίγο καιρό προκειμένου η ομάδα να φθάσει στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας.

«Πήραμε τέσσερις νέους παίκτες, θα χρειαστούμε χρόνο καθώς ο ένας από αυτός βρίσκεται στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα έρθει αργότερα. Με τον Ράουβερντικ, που επίσης θα έρθει αργότερα, είναι πιο εύκολο καθώς ξέρει ήδη τα συστήματα αλλά για τους υπόλοιπους θα χρειαστούμε λίγο χρόνο παραπάνω» δήλωσε αρχικά ο Μουνιόθ για να συμπληρώσει «Για να φτιάξεις μια ομάδα, δεν είναι εύκολο και χρειάζεται χρόνος Χρειαζόμαστε μερικές εβδομάδες. Τώρα κάνουμε πολύ καλή προετοιμασία, δουλεύουμε καλά και ελπίζω όταν φτάσουμε στην πρώτη εβδομάδα της κανονικής περιόδου να είμαστε σε καλό επίπεδο».

Σχολιάζοντας την παρουσία του κόσμου και τον ρόλο που διαδραματίζει στην ομάδα ο τεχνικός του Ολυμπιακό δήλωσε «Είναι αδύνατον να ξεχάσεις κάποιες στιγμές από την περσινή χρονιά, όπως ο τελικός του Τσάλεντζ Καπ όπου μπορεί από την μια πλευρά να χάσαμε τον τίτλο αλλά ήταν μια μοναδική στιγμή για την Ελλάδα, τον Πειραιά, τον Ολυμπιακό και το βόλεϊ γενικότερα με τους φιλάθλους να δείχνουν πως είναι να υποστηρίζεις μια ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος είναι κάθε μέρα δίπλα μας, σε κάθε παιχνίδι και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε και πάλι μια πολύ καλή χρονιά και να πάρουμε περισσότερους τίτλους από ότι πέρυσι».

Τέλος ο Ισπανός αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας και την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού σχολιάζοντας για τους διεθνείς που έχει στον Ολυμπιακό «Αρχικά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Για εμάς είναι σημαντικό να έχουμε Έλληνες παίκτες. Η ψυχή και το πνεύμα των Ελλήνων παικτών είναι πολύ σημαντικό στην ομάδα, βοηθάνε στο να καταλάβεις πως είναι να αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό.

Εμείς τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην δουλειά μας στον Ολυμπιακό, στους στόχους μας και για μένα θα είναι πολύ καλό αν κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού βελτιωθούν μέσα στην χρονιά και μπορέσουν να βοηθήσουν την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».