Α1 ΑΝΔΡΩΝ

MVP Λάππας: «Αφιερώνω τη διάκριση στο γιο μου Δημήτρη»

MVP Λάππας: «Αφιερώνω τη διάκριση στο γιο μου Δημήτρη»
Ο ακραίος του Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός Ηλίας Λάππας αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2019-20.

Ο πολύπειρος Ηλίας Λάππας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκού στην εκτός έδρας νίκη επί του Α.Σ.Ελπίδας Αμπελοκήπων με 3-0 στο ντέρμπι επιβίωσης της 10ης αγωνιστικής και πρώτης του Β΄γύρου. Ο 40χρονος ακραίος συνολικά πήρε 12 πόντους εκ των οποίων οι 8 ήταν από επίθεση (σε 13 προσπάθειες) και 3 πόντους από μπλοκ. Μάλιστα στην ανατροπή του καθοριστικού 1ου σετ που η Ελπίδα προηγήθηκε 24-21 ο Λάππας με τέσσερις προσωπικούς πόντους βοήθησε τα μέγιστα για την ανατροπή του σετ υπέρ της ομάδας του. Επίσης είχε 60% υποδοχή και 30% άριστες, ενώ είχε μεγάλη συμβολή στην άμυνα.

Ο Ηλίας Λάππας αναδεικνύεται για τρίτη φορά στην καριέρα του ΜVP Bϊκος Cola και με τρίτη διαφορετική ομάδα της κατηγορίας. Η πρώτη φορά ήταν την 18η αγωνιστική της σεζόν 2003-04 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε νίκη επί του Ηρακλή και η δεύτερη φορά ήταν την 19η αγωνιστική της σεζόν 2005-06 με τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ολυμπιακό.

Συνολικά είναι η 18η φορά που αθλητής του Παμβοχαϊκού λαμβάνει την διάκριση του MVP Βίκος Cola από το 2010 που ο σύλλογος του Βραχατίου έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Volley League και πρώτη για τη σεζόν 2019-20.

«Για αυτό αντέχω 23 χρόνια»

Μόλις πληροφορήθηκε την διάκριση του ο Ηλίας Λάππας δήλωσε: «Κάθε φορά που παίζω, κάθε φορά που κερδίζω ή χάνω ή και τώρα που μαθαίνω για αυτή την διάκριση νιώθω σα να είναι η πρώτη φορά. Είμαι 23 χρόνια στην Volley League. Η διάρκεια οφείλεται στην αγάπη μου για το βόλεϊ. Αγαπώ και ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω και αυτό είναι το μυστικό μου. Να ξέρετε πως δεν είναι εύκολο να παίζεις ακραίος στην Volley League και σε μια ομάδα που στηρίεται πάνω σου. Δεν είμαι όπως ήμουν 25 ετών αλλά η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο. Ο αγώνας με την Ελπίδα ήταν κλειδί. Η νίκη μας απομάκρυνε από τις τελευταίες θέσεις και δημιουργεί προσδοκίες ακόμα και για 6αδα. Ο μεγάλος μας στόχος είναι η παραμονή αλλά οι εμφανίσεις που κάνουμε ανέβασαν πιο ψηλά τον πήχη. Το εγχείρημα που κάνουμε εφέτος στον Παμβοχαϊκό δεν έχει προηγούμενο και μέχρι τώρα φαίνεται πως στέφεται με επιτυχία. Θα δούμε, έχουμε ακόμα δρόμο και ένα ακόμα ματς κλειδί είναι το μεθεπόμενο με τον ΟΦΗ στην έδρα μας. Αφιερώνω τον τίτλο του MVP στον γιο μου Δημήτρη».

Ο Λάππας γεννήθηκε 20 Ιουλίου 1979 και αγωνίζεται στην επαγγελματική κατηγορία 23 χρόνια. Είναι μέσα στο κλειστό κλαμπ των αθλητών που αν και έχουν πατήσει τα 40 αναδεικνύονται MVP Βίκος Cola. Ξεκίνησε βόλεϊ στην γειτονιά του στο Κουκάκι, έχει αγωνιστεί σε Πανελλήνιο, ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Φοίνικα Σύρου, Κηφισιά, επέστρεψε στην ΑΕΚ και από το καλοκαιρι του 2019 αγωνίζεται στον Παμβοχαϊκό που είνα η 10η ομάδα της καριέρας του. Εχει έναν υιό 7 ετών, τον Δημήτρη στον οποίο αφιέρωσε την διάκριση του. Εχει στεφθεί μία φορά πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό το 2006, 3 φορές κυπελλούχος ενώ έχει κατακτήσει ένα Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και ένα Σούπερ Καπ.