ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ν. Γεροθόδωρος: «Στο πρόσωπό μου τιμήθηκε ο Έλληνας διαιτητής»

Ν. Γεροθόδωρος: «Στο πρόσωπό μου τιμήθηκε ο Έλληνας διαιτητής»
Απαλλαγμένος πλέον από το άγχος του τελικού του φάιναλ φορ του Champions League και γεμάτος εμπειρίες αλλά και συγχαρητήρια για την αψεγάδιαστη διαιτησία του, επέστρεψε από το Καζάν ο Νώντας Γεροθόδωρος.
Ο Έλληνας ρέφερι τίμησε την χώρα μας ανεβαίνοντας στην σκάλα του πρώτου στον εκπληκτικό τελικό Ζενίτ-Λούμπε και λίγες μέρες μετά μεταφέρει τις εμπειρίες του στο www.volleyball.gr. «Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα. Ήταν μια γιορτή του βόλεϊ που τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά ήταν απόλαυση. Το τουρνουά ήταν υψηλού επιπέδου με τους δύο τελικούς της Κυριακής να είναι παιχνίδια που δύσκολα θα ξεχάσει κανείς. Αποδείχθηκε και σε αυτό το τουρνουά ότι τα φαβορί βγαίνουν στο γήπεδο, όχι στα χαρτιά. Μπορεί η Ζενίτ να είχε προβάδισμα στα προγνωστικά αλλά όλοι είδαμε πόσο κοντά στην κούπα έφθασε η Λούμπε».
Το γεγονός ότι το φάιναλ φορ στο Καζάν ολοκληρώθηκε και ουδείς ασχολήθηκε με την διαιτησία, αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος για τον κορυφαίο Έλληνα ρέφερι. «Γενικά όλοι οι διαιτητές πήγαμε πολύ καλά. Και στα ημιτελικά και στα τελικά η διαιτησία δεν βρέθηκε στο επίκεντρο κάτι που αποδέχθηκαν άπαντες. Μετά τη λήξη του τελικού δέχθηκα συγχαρητήρια τόσο από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κ. Μπόρισιτς όσο και από την υπεύθυνη διαιτησίας κ. Μπιέλιτς. Το πιο σημαντικό για μένα όμως είναι ότι μετά τον τελικό μου έσφιξε το χέρι και μου έδωσε συγχαρητήρια ο προπονητής της Λούμπε. Ήταν αγώνες με πίεση και άγχος και ήταν πολύ εύκολο με μια λανθασμένη απόφαση να χαλάσεις τη γιορτή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με θυμήθηκαν πριν τον αγώνα και μου έδωσαν ενέργεια. Τέλος καλά όλα καλά…».
Έχοντας πλέον διαιτητεύσει τελικούς ανδρών – γυναικών στο Champions League, το μόνο που απομένει για τον Νώντα Γεροθόδωρο είναι να ανέβει στη σκάλα και στις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις, όπως είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και οι Ολυμπιακοί αγώνες. Εκείνος πάντως δεν δείχνει να βιάζεται… «Απολαμβάνω το σήμερα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τώρα, μακάρι να συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα και μακάρι να παίξω και άλλους τελικούς. Από ότι έδειξε το παρελθόν φαίνεται ότι τους αντέχω…».
Στο μπλοκάκι των ανθρώπων που έχουν βοηθήσει τον Έλληνα ρέφερι σε όλη του την καριέρα το όνομα «Καραμπέτσος» βρίσκεται σε περίοπτη θέση. «Ο Γιώργος (σ.σ. Καραμπέτσος) δεν με βοηθάει μόνο τώρα στην καριέρα μου. Νιώθω πραγματικά σαν «παιδί» του αφού από μικρή ηλικία με συμβουλεύει. Με βοηθάει εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ευρώπη, λένε, ότι μετά από αρκετά χρόνια υπάρχει πρόεδρος στην ομοσπονδία που στηρίζει έμπρακτα τους Έλληνες διαιτητές. Τον ορισμό στον τελικό τον πήρα γιατί τον άξιζα αλλά και η ομοσπονδία έχει το μερίδιό της. Πιστεύω ότι στο πρόσωπό μου τιμήθηκε ο Έλληνας διαιτητής στο Καζάν» σχολιάζει χαρακτηριστικά.