ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ναράνχο : «Παίξαμε απίστευτα. Ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας»

Ναράνχο : «Παίξαμε απίστευτα. Ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας»

Η τεράστια αυτοσυγκέντρωση καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα και η αποφασιστικότητα που έδειξαν οι διεθνείς μας να πάρουν τη νίκη ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας για τον Γκιγέρμο Ναράνχο λίγο μετά το ιστορικό 3-0 επί της Γαλλίας. Τα εύσημα στην Ελλάδα έδωσε ο Ομοσπονδιακός των «τρικολόρ» Εμίλ Ρουσό.

Η νίκη μεγάλη. Ιστορική… Το 3-0 επί της Γαλλίας έστειλε στα ουράνια τους πάντες στην Άγκυρα με τον Γκιγέρμε Ναράνχο να δηλώνει πως τα πάντα κρίθηκαν στο… mind Game.

Την τεράστια αυτοσυγκέντρωση που είχαν οι αθλήτριες του στο παιχνίδι, αλλά και το πάθος που έβγαλαν για να φθάσουν στο απίστευτο 3-0.

Ο Ισπανός τεχνικός με το χαμόγελο να είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του δήλωσε «Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε και το κάναμε. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα απέναντι σε μια πολύ ψηλή ομάδα. Ήταν πολύ σημαντικό που είχαμε όλοι στο μυαλό μας αυτό το παιχνίδι ως “τελικό” και βγήκε αυτό το πάθος. Και χθες κόντρα στην Τουρκία παίξαμε πολύ καλά για δύο σετ, όμως η Γαλλία δεν είναι στο επίπεδο της Τουρκίας. Το κλειδί ήταν ότι από το ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας, είχαμε “μαρκάρει” αυτό το παιχνίδι ως το σημαντικότερο μέχρι το επόμενο. Παίξαμε πολύ καλά σε όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού και είχαμε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης από την αρχή μέχρι το τέλος».

Όσο για το τεχνικό κομμάτι της επιτυχίας ο Ναράνχο συμπλήρωσε «Είχαμε πολύ καλή άμυνα και τα ίδια μπλοκ απέναντι σε μία πολύ ψηλή ομάδα. Τα κορίτσια έπαιξαν απίστευτα, όλες έπαιξαν με πάθος και έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν να νικήσουν. Ίσως ήταν το καλύτερό παιχνίδι όσο είμαι στην ομάδα, έχουμε δώσει πολύ καλά παιχνίδια απέναντι και στην Ουκρανία στα προκριματικά, όμως σήμερα παίξαμε εξαιρετικά».

Ρουσό : «Η Ελλάδα έπαιξε φανταστικά»

Την αγωνιστική ανωτερότητα της Ελλάδας παραδέχθηκε μετά την αναμέτρηση της Άγκυρας και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας Εμίλ Ρουσό. Ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας ανέφερε χαρακτηριστικά «Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι και ακόμα και στο τρίτο σετ που προηγηθήκαμε 20-18 δεν παίξαμε καθόλου καλά μετά το τάιμ άουτ της Ελλάδας. Πρέπει να πω ότι η Ελλάδα έπαιξε φανταστικά. Έχω δει όλα τα παιχνίδια της από πέρυσι το καλοκαίρι στα προκριματικά και στο ευρωπαϊκό λιγκ και βρήκε να κάνει το καλύτερό της παιχνίδι κόντρα σε μας».