ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ναράνχο : «Σε καλό δρόμο, αλλά μην πετάμε στα σύννεφα»

Ναράνχο : «Σε καλό δρόμο, αλλά μην πετάμε στα σύννεφα»

Στον απολογισμό των δύο πρώτων εβδομάδων προετοιμασίας, τις εκτιμήσεις και τα πλάνα του για τον αγώνα κόντρα στην Πορτογαλία στο Silver European League, αλλά και τον στόχο της ομάδας στην διοργάνωση, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ο Γκιγέρμο Ναράνχο ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να πετάμε στα… σύννεφα.

Το Σάββατο στο Βραχάτι η Εθνική μας ομάδα γυναικών ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο Silver European League και απέναντι στην Πορτογαλία θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην επιστροφή της στην διοργάνωση έπειτα από αρκετά χρόνια.

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Γκιγέρμο Ναράνχο, λίγο πριν το πρώτο σερβίς μίλησε για την μέχρι τώρα προετοιμασία της Εθνικής, αλλά και για το τι πρέπει να περιμένουμε από αυτήν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ.

Για την προετοιμασία: «Έχουμε ότι ζητήσαμε και οι συνθήκες είναι ιδανικές. Αναλογικά με το μικρό διάστημα προετοιμασίας νομίζω ότι το επίπεδο είναι καλό. Σε σχέση με πέρσι, για το ίδιο χρονικό διάστημα, είμαστε σίγουρα ένα βήμα μπροστά και αυτό είναι ενθαρρυντικό».

Για την πρώτη αντίπαλο Πορτογαλία: «Δεν έχουμε ιδιαίτερη πληροφόρηση για την Πορτογαλία. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι από πέρσι θα έχουν πολλές αλλαγές. Έχουν μείνει οι 5 καλύτερες παίκτριες και έχουν αλλάξει προπονητή. Κόουτς πλέον είναι ο Βραζιλιάνος Ντος Σάντος με τον οποίο συνεργαστήκαμε το 2005 στην Τενερίφη. Είναι γνωστός και εδώ στην Ελλάδα αφού κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού την προηγούμενη δεκαετία».

Για το επίπεδο της ομάδας: «Η επικοινωνία είναι καλύτερη και συνεχώς βελτιώνεται. Πλέον γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και τα κορίτσια ανταποκρίνονται στο σύστημα που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Μας έκανε πολύ καλό το περσινό καλοκαίρι αλλά νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης της ομάδας».

Για τον στόχο της Εθνικής στο European League: «Η πρώτη θέση. Δεν θα είναι εύκολη η κατάκτησή της αλλά θα παλέψουμε. Νομίζω ότι εμείς και η Σλοβενία θα δώσουμε τη μάχη. Η Εσθονία επίσης είναι ένας σημαντικός αντίπαλος. Μάλιστα πέρσι να σας θυμίσω ότι χάσαμε σε φιλικό παιχνίδι. Όλους τους αντιπάλους τους σεβόμαστε. Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι δεν είμαστε …Σερβία για να κερδίζουμε πάντα. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Τα πόδια μας πρέπει να είναι στο έδαφος».

Για τα νέα πρόσωπα της Εθνικής: «Είμαι εντυπωσιασμένος από τις νέες αφίξεις. Η Κυπαρίσση είναι μόλις 16 χρόνων και παίζει σαν να είναι χρόνια στην Εθνική. Η Βλαχάκη ήταν στην επιλογή μας τον Ιανουάριο, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και μας βοηθάει. Το ίδιο και η Άννα (Καλαντάτζε) η οποία έχει κάνει βήματα προόδου.

Όσον αφορά τις νέες αλλά παλιές στην ομάδα, την Κονόμη και την Παπαφωτίου, έχουν ήδη προσθέσει εμπειρία στην ομάδα. Η Κονόμη έχει τρομερή προσωπικότητα, παίζει με μυαλό και έχει τέτοιο πάθος που νομίζεις ότι παίζει πρώτη φορά. Η Αθήνα (σ.σ. Παπαφωτίου) ήξερα τι μπορεί να προσφέρει στην Εθνική αφού είχαμε συνεργαστεί το 2013. Γενικά στις προπονήσεις της Εθνικής γίνεται μάχη. Όλα τα κορίτσια ξέρουν ότι μπορούν να είναι στις 14 που χρειαζόμαστε για κάθε αγώνα».

Το πρόγραμμα της Εθνικής Γυναικών

1η αγωνιστική – Σάββατο 25 Μαΐου

20.00: Πορτογαλία – Ελλάδα

20.00: Σλοβενία – Εσθονία

2η αγωνιστική – Τετάρτη 29 Μαΐου

16.30: Ελλάδα – Σλοβενία

17.00: Πορτογαλία – Εσθονία

3η αγωνιστική – Σάββατο-Κυριακή 1 & 2 Ιουνίου

1/6 16.30: Ελλάδα – Πορτογαλία

2/6 17.00:Εσθονία – Σλοβενία

4η αγωνιστική – Σάββατο 8 Ιουνίου

17.00: Εσθονία – Ελλάδα

17.00: Πορτογαλία – Σλοβενία

5η αγωνιστική – Τετάρτη 12 Ιουνίου

16.30: Ελλάδα – Εσθονία

20.00: Σλοβενία – Πορτογαλία

6η αγωνιστική – Σάββατο 15 Ιουνίου

17.00: Εσθονία – Πορτογαλία

20.00: Σλοβενία – Ελλάδα