LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Ντεμπούτο στις… νίκες με Σμιντ o Ολυμπιακός

Ντεμπούτο στις… νίκες με Σμιντ o Ολυμπιακός

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φετινό League Cup ο Ολυμπιακός, καθώς στον 2ο αγώνα του Β Ομίλου στο Ρέντη επικράτησε με 3-0 (25-18, 25-21, 25-20) της Κηφισιάς έχοντας κορυφαίους τους Φράγκο-Σμιντ και Κουμεντάκη.

Το μπλοκ ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στο Ρέντη, καθώς Μπέμε-Σμιντ-Κουμεντάκης “σκέπασαν” το φιλέ σε αρκετά σημεία του αγώνα χαρίζοντας έτσι τη νίκη στον Ολυμπιακό επί της Κηφισιάς.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς έβγαλαν δύναμη και πάθος απέναντι στους «μαχητικούς» «κυανόλευκους» των Βορείων προαστίων φθάνοντας σχετικά εύκολα στην «καθαρή» νίκη.

Ο Γκάβιν Σμίντ στο ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα σταμάτησε στους 12 πόντους με 52% στην επίθεση και ήταν εκ των κορυφαίων μαζί με τον Ραφαήλ Κουμεντάκη (12) και Ανδρέα Φράγκο που είχε 15.

Στο πρώτο σετ οι Πειραιώτες με όπλο τους το εντυπωσιακό μπλοκ είχαν τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στην Κηφισιά.  Η παρουσία των Μπέμε-Σμιντ και Κουμεντάκη στην μπροστά ζώνη έδειξε πως θα αποτελέσει «εφιάλτη» για πολλές ομάδες την φετινή χρονιά και ένα από τα μεγάλα ατού των «ερυθρολεύκων» στην «μάχη» του τίτλου.

Οι Πειραιώτες απέκτησαν το προβάδισμα με 6-2 και με του Φράγκο και Πετρέα έφθασαν στο 12-9. Δύο συνεχόμενα μπλοκ στον Χαντ, μια επίθεση του Μπέμε και ένα άουτ του Ρουμελιωτάκη το σκορ πήγε στο 16-9, ο Κουμεντάκης έφερε το 23-14 για να έρθει ο Ζουπάνι να κάνει το 25-18 και το 1-0.

Στο δεύτερο σετ η Κηφισιά ανεβάζοντας την απόδοσή της παρουσιάστηκε περισσότερο ανταγωνιστική καθώς οι πολύ καλές τις άμυνες την κράτησαν «όρθια» και κοντά στους γηπεδούχους. Ο Γκάβιν Σμιντ με δύο επιθέσεις του έδωσε το προβάδισμα με 9-7 και 13-11 στον Ολυμπιακό,  ενώ ο Φράγκος λίγο αργότερα έκανε το 15-11.

Η Κηφισιά με τον Χαντ και τον Ρουμελιωτάκη με ένα σερί 3-0 ισοφάρισε σε 16-16 και 17-17, όμως Κουμεντάκης και Φράγκος έδωσαν εκ νέου διαφορά στους «ερυθρόλευκους» κάνοντας το 21-18, και στο τέλος ο Ζουπάνι που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε το 25-21 και το 2-0.

Στο τρίτο σετ που ήταν και το πλέον ισορροπημένο οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με την Κηφισιά να δείχνει και φέτος ανταγωνιστική. Οι “κυανόλευκοι” προηγήθηκαν 4-2 και 6-5, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 6-6 και είχε ισχνό προβάδισμα μέχρι το 17-16.

Η Κηφισιά έκανε το 17-17 όμως εκεί Κουμεντάκης και Μπέμε έδωσαν διαφορά δύο πόντων (19-17), ο Φράγκος έκανε το 21-18 για να έρθει ο Ράουβερντινκ να γράψει το 25-20 και το 3-0.