Άνοιξε λογαριασμό στη σεζόν ο Ολυμπιακός με την 7η κούπα του League Cup
11/12/2024 20:27Τον 7ο τίτλο League Cup “Ν. Σαμαράς” και τον πρώτο τίτλο της σεζόν πανηγύρισε ο Ολυμπιακός ΟΝΕΧ στο Κλειστό Γυμναστήριο Τ9 της Άρτας, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ στον τελικό της διοργάνωσης.
Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν με 11 άσους, 12 μπλοκ και 52% ποσοστό στην επίθεση, έχοντας πολυτιμότερο παίκτη το Δημήτρη Τζούριτς με 16 πόντους και πρώτο σκόρερ τον Ατανασίεβιτς. Για το Δικέφαλο ο Μούχλιας με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ.
Το πρώτο σετ εκ των υστέρων ήταν και το καθοριστικότερο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό να το κερδίζει στις λεπτομέρειες και να αποκτά προβάδισμα και ψυχολογία. Το δεύτερο σετ κατακτήθηκε σχετικά εύκολα από την ομάδα του Γκαρντίνι ενώ στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ απώλεσε την ευκαιρία να παραμείνει “ζωντανός” στη διεκδίκηση του τίτλου, καθώς είχε το προβάδισμα για αρκετό διάστημα, αλλά και πάλι οι “ερυθρόλευκοι” με περισσότερες λύσεις και “καθαρό” μυαλό στα κρίσιμα σημεία.
O Δημήτρης Τζούριτς αναδείχτηκε MVP του τελικού Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς Δημήτρης Τζούριτς καθώς σημείωσε 16 πόντους με 9/13 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 4 άσσους. «Είναι μία πολύ σημαντική κούπα, γιατί σε σχέση με πέρυσι έχουμε κάνει αλλαγές, είμαστε καινούργια ομάδα. Όταν ξεκινάς με τον πρώτο στόχο και τον πετυχαίνεις είναι πολύ σημαντικό και θετικό για όλους μας. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα τα παιδιά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, την ομάδα, διότι περάσαμε από ένα δύσκολο πρόγραμμα. Αφιερώνω το βραβείο στην αδερφή μου Ιβάνα».
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την επιτυχία του. Εγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Οι παικτες μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια και γενικά πάλεψαν όσο μπορούσαν. Συνεχίζουμε».
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αντρέα Γκαρντίνι τόνισε: «Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα και την απόδοση που είχαμε παρα τα κάποια προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα και είχαν μαχητικό πνεύμα. Περιμένουμε την διακοπή των Χριστουγέννων για να ξεκουραστούμε από τις πολλές υποχρεώσεις που έχουμε».
Διακύμανση:
1ο σετ: 5-8, 11-16, 18-21, 36-38
2ο σετ: 8-7, 14-16, 17-21, 22-25
3ο σετ: 8-6, 16-14, 20-21, 23-25
*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 4 άσους, 42 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 11 άσους, 46 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.
ΠΑΟΚ (Γιόσκο Μιλενκόσκι): Κάτιτς 8 (7/17 επ., 1 μπλοκ, 52% υπ. – 43% άριστες), Λομπιζένκο 8 (4/8 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Κίμινκ, Μούχλιας 21 (20/38 επ., 1 μπλοκ), Τακουρίδης 4 (3/6 επ., 1 άσος), Λιάφτοφ 10 (7/22 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ, 29% υπ. – 17% άριστες) / Κοκκινάκης (λ., 55% υπ. – 45% άριστες), Στεφανίδης, Μπάσης 1 (1/3 επ.)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ONEX (Αντρέα Γκαρντίνι): Παγένκ 10 (8/12 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Πέριν 10 (9/20 επ., 1 άσος, 42% υπ. – 37% άριστες), Κουμεντάκης 9 (5/12 επ., 4 μπλοκ, 50% υπ. – 38% άριστες), Τράβιτσα 5 (2/2 επ., 3 μπλοκ), Ατανασίεβιτς 19 (13/30- επ., 5 άσοι, 1 μπλοκ), Τζούριτς 16 (9/13 επ., 4 άσοι, 3 μπλοκ) / Τζιάβρας (λ., 65% υπ. – 59% άριστες), Χασμπάλα
Περισσότερα σε λίγο…