Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι σε Βραχάτι και Σύρο

Ντέρμπι σε Βραχάτι και Σύρο

Με δύο σπουδαίες μονομαχίες σε Βραχάτι και Σύρο να ξεχωρίζουν, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Volley League «Πάμε Στοίχημα»όπου έχουμε την διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής.  Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε ματς ενω η αυλαία πέφτει τηνΚυριακή με την κόντρα της Παναχαϊκής με τον ΠΑΟ στην Πάτρα.

Παμβοχαϊκός-Ολυμπιακός

H μεγάλη μονομαχία της τετράδας μεταξύ του Παμβοχαϊκού και του πρωτοπόρου και αήττητου Ολυμπιακού κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της 13ης αγωνιστικής (14/1, 18.00, Novasports5HD, Διαιτητές: Βουδούρης, Αγγελίδης).

Ο Παμβοχαϊκός μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι οι δύο ομάδες που διατηρούν το αήττητο της έδρας τους στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα είναι μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και κατεβαίνει ενισχυμένη με τον Θάνο Παπαδημητρίου στη θέση του λίμπερο αλλά και τον πασαδόρο Γιάννη Σκαρλατίδη που ήρθε από τον Φοίνικα. Ο Παπαδημητρίου έφυγε από τον Ηρακλή Χαλκίδας και πήρε τη θέση του Θεόδωρου Τσαδήμα που ακολούθησε αντίθετη διαδρομή.

Ο κεντρικός του Παμβοχαϊκού και πρώην του Ολυμπιακού Παναγιώτης Πελεκούδας που δήλωσε: «Όταν παίζεις με τον πρώτο της βαθμολογίας και αήττητο μέχρι στιγμής είναι ένα μεγάλο κίνητρο. Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση. Κι εγώ αισθάνομαι πολύ καλά μετά την περιπέτεια υγείας που είχα. Είναι σημαντικό να παίξουμε καλά και να κρατήσουμε το αήττητο στην έδρα μας.

Στη ψηλή μπάλα είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό αλλά τον καθοριστικό ρόλο θα τον παίξουν οι ακραίοι και φυσικά η παρουσία του Αγκάμεζ. Πάντα σε τέτοια ματς μετράνε όλα τα στοιχεία και πάμε να κάνουμε υπέρβαση. Δεν είμαστε ομάδα που θα υποτιμήσει ο αντίπαλος. Στόχος μας είναι το θέαμα. Είναι καλό που θα είναι τηλεοπτικός αγώνας. Θα είναι από τα ωραία ματς για τους φίλους του βόλεϊ».

Θέλει να πιάσει “13άρι” ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Βραχάτι με στόχο να συνεχίσει το σερί του στο πρωτάθλημα και να μην επιτρέψει καμία αμφισβήτηση από τους κορίνθιους. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε: «Ο στόχος μας κόντρα στον Παμβοχαϊκό δεν μπορεί να είναι άλλος από τη νίκη.

Στο προηγούμενο παιχνίδι με την Παναχαϊκή είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω τους παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής και άπαντες ανταποκρίθηκαν.  Από κει και πέρα στο μυαλό μας είναι πρώτα το ματς με τον Παμβοχαϊκό και μετά ο επαναληπτικός με την Σουργκούτ».

Ο  Βραζιλιάνος κεντρικός του Ολυμπιακού Άθος Κόστα είπε: «Η ομάδα μας δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ κατάσταση. Είμαστε αήττητοι τη φετινή σεζόν και σίγουρα αυτό το γεγονός συμβάλει πολύ θετικά στην ψυχολογία μας. Το Σάββατο θέλουμε τη νίκη κόντρα στον Παμβοχαϊκό που είναι ανταγωνιστικός και επικίνδυνος στην έδρα του και από εκεί και πέρα θα στρέψουμε την προσοχή μας στην ευρωπαϊκή πρόκληση που ακολουθεί με τη ρώσικη ομάδα».

Φοίνικας Σύρου-Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Ντέρμπι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον θα γίνει στη Σύρο όπου ο Φοίνικας θα υποδεχτεί τον Ηρακλή  Θεσσαλονίκης σε επανάληψη της μονομαχίας του στον Δ΄όμιλο του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» όπου ο «γηραιός» είχε νικήσει στο νησί 3-1 σετ και πήρε την πρόκριση για το φάιναλ-4 (14/1, 19.00, Διαιτητές: Ονόπας, Μουλά Λ.).

Ο Φοίνικας προέρχεται από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Σύρο όπου ηττήθηκε 3-2 σετ ( συνολικά τέσσερα σερί ματς με τάι μπρέικ) αλλά έδειξε βελτιωμένος και ικανός για όλα.

Η ομάδα του Ντούσκο Νίκολιτς θα παρουσιαστεί ενισχυμένη με τον ακραίο Λούκας Ζάρεκ ενώ παραχώρησε τον Γιάννη Σκαρλατίδη στον Παμβοχαϊκό Έχει 19 βαθμούς, έναντι 22 του Ηρακλή που θέλει να τον «πιάσει» στη βαθμολογία.

Ο ακραίος του Φοίνικα Δημήτρης Εφραιμίδης που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή είπε: «Με τον ΠΑΟΚ χάσαμε στις λεπτομέρειες αλλά δείξαμε πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Το ίδιο δύσκολο θα είναι και το ματς με τον Ηρακλή. Οι Έλληνες παίκτες του Ηρακλή είναι και έμπειροι και πεισματάρηδες και θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε τη νίκη».

Ο Ηρακλής σε ένα ακόμα ματς θα παρουσιαστεί με αμιγώς ελληνική σύνθεση και ενισχυμένος με τον Τάσο Αναστασιάδη στην πάσα αφου Καλαντάτζε και Πέντσεφ αποχώρησαν. Ο «γηραιός» προέρχεται από τη νίκη στην Ορεστιάδα με 3-1 σετ και η αποστολή του θα ταξιδέψει για τη Σύρο το πρωί του Σαββάτου.

Ο Ηρακλής είχε νικήσει τον Φοίνικα 3-1 σετ την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος για τον Δ΄όμιλο του Λιγκ Καπ και ο προπονητής του Γιάννης Ορφανός είπε: «Δεν έχει σχέση εκείνος ο αγώνας με το ματς του Λιγκ Καπ καθώς πολλά έχουν αλλάξει. Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και με το νέο μας αγωνιστικό προφίλ. Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Φοίνικας έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Εδειξε σίγουρα πολύ καλύτερος απ΄ότι στον αγώνα που είχαμε παίξει στο Λιγκ Καπ. Θα παλέψουμε για τη νίκη. Έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε».

Σημαντικό ρόλο θα παίξει πιθανότατα και το σκορ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Ηρακλής στον Α΄γύρο είχε νικήσει με 3-1 σετ με πόντους 106-101.

Εθνικός Αλεξ/πολης-Ηρακλής Χαλκίδας

Aπό τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη όπου ο Εθνικός θα υποδεχτεί τον Ηρακλή Χαλκίδας. (14/1, 19.30, Διαιτητές: Γεωργιάδης, Τζεπκινλής).

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 17 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση σε απόσταση 8 βαθμών από την 9η Παναχαϊκή και θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει κατά μεγάλο ποσοστό και την παραμονή του στην κατηγορία.

Ο Εθνικός προέρχεται από την ήττα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Είναι από τα ματς κλειδιά που πρέπει να πάρουμε για να κλειδώσουμε την παραμονή μας και μετά να πατήσουμε πιο γερά στην 8αδα. Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντι σε μία ομάδα που έχει αλλάξει τη μισή βασική της 6αδα και έχει ενθουσιασμό αλλά και πίεση για το αποτέλεσμα. Το ότι νικήσαμε στη Χαλκίδα δεν λέει απολύτως τίποτα».

Gold διαρκείας σε τιμή ευκαιρίας

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης για να γεμίσει το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Μάλιστα υπάρχει και προσφορά έκπτωσης 50% στις κάρτες διαρκείας GOLD (50 ευρώ) για τα εντός έδρας παιχνίδια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο β΄γύρο της Volleyleague:

Με Βραζιλιάνο μαέστρο ο Ηρακλής

Με δύο νέα πρόσωπα θα αγωνιστεί ο Ηρακλής Χαλκίδας στην Αλεξανδρούπολη. Ο Βραζιλιάνος πασαδόρος Πάουλο Ρενάν Μπερτασόνι θα κάνει το ντεμπούτο του, ενώ και ο λίμπερο Θεόδωρος Τσαδήμας που έφυγε από τον Παμβοχαϊκό θα πάρει τη θέση του Θάνου Παπαδημητρίου. Ο Ηρακλής Χαλκίδας με 6 βαθμούς είναι στην 10η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Κύζικο και προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Παμβοχαϊκό με 3-1.

Ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας Σπύρος Γκολίτσης είπε: «Θα παρουσιάσουμε ένα νέο πρόσωπο με σκοπό να πάρουμε τη νίκη με απώτερο στόχο την παραμονή μας στην κατηγορία. Ο Εθνικός έχει δυνατή έδρα αλλά είναι από τα ματς που έχουμε πολλές προσδοκίες για κάτι καλό. Η έλευση του Ρενάν και του Τσαδήμα σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αλλαγές θα μας βοηθήσουν σημαντικά».

Στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στον Α΄γύρο ο Εθνικός νίκησε στη Χαλκίδα 3-1 σετ.

ΠΑΟΚ-Ορεστιάδα

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ορεστιάδα στο PAOK Sports Arena στο πρώτο χρονικά ματς της 13ης αγωνιστικής. Οι πρωταθλητές προέρχονται από τη νίκη στη Σύρο επί του Φοίνικα στον εξ εναβολής αγώνα της 8ης αγωνιστικής, ενώ οι ακρίτες αναζητούν την πρώτη τους νίκη (14/1, 18.00, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής).

Ο ΠΑΟΚ στοχεύει στην όγδοη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και την 11η συνολικά ώστε να μείνει κοντά ή και να μειώσει τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο λίμπερο του δικεφάλου Δημήτρης Κωνσταντινίδης και πρώην της Ορεστιάδας δήλωσε: «Προερχόμαστε από μια σειρά αγώνων με επιτυχή αποτελέσματα και είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε έτσι, κόντρα στην Ορεστιάδα. Θα χαρώ πολύ που θα ξαναδώ παλιούς συμπαίκτες και φίλους, παρόλο που θα βρεθώ αντίπαλος τους μέσα στο γήπεδο. Πάντα είναι ένα ωραίο συναίσθημα.

Το έχω ξαναζήσει και στον πρώτο γύρο που βρεθήκαμε αντιμέτωποι στην Ορεστιάδα και κερδίσαμε με 0-3, οπότε δεν είναι κάτι περίεργο για μένα. Εύχομαι να ανακάμψει, να κάνει τις νίκες που χρειάζεται στον 2ο γύρο και να κρατηθεί στην μεγάλη κατηγορία, διότι γίνεται μια καλή προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ, χαίρομαι για αυτό, και στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η ομάδα μου».

Η αποστολή της Ορεστιάδας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον Βραζιλιάνο πασαδόρο Γκριν Ρεϊνάλντο Ρότζερς που έλυσε το συμβόλαιο του και θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα του Λιβάνου. Οι ακρίτες πέρασαν δύσκολη εβδομάδα καθώς λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που έπεσαν μέχρι και τους -18 βαθμούς Κελσίου δεν έκαναν καν προπονήσεις με μπάλα, αλλά μόνο σε βάρη.

Ο προπονητής της Ορεστιάδας Μπάμπης Σταματόπουλος δήλωσε: «Περάσαμε δύσκολη εβδομάδα χωρίς καν να πιάσουμε μπάλα. Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον διαγώνιο μας. Θα καλύψουμε το κενό με εσωτερικές αλλαγές. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας. Θέλουμε να πάρουμε μία καλή εμπειρία και να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα στα παιχνίδι μας που θα μας φανούν χρήσιμα στη συνέχεια».

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στον Α΄όμιλο του Λιγκ Καπ πάλι στη Θεσσαλονίκη όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 την Ορεστιάδα. Στον Α΄γύρο ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Ορεστιάδα 3-0.

 Κύζικος-ΑΟΠ Κηφισιάς

Στο γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρων, η Κύζικος Νέας Περάμου θα υποδεχτεί τον ΑΟΠ Κηφισιάς για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα» (14/1, 19.00, Διαιτητές: Κουτσούλας, Μουλά Ειρ.).

Η Κύζικος βρίσκεται στους 6 βαθμούς και θέλει να πετύχει την τρίτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Η εβδομάδα κύλησε με απουσίες στις προπονήσεις λόγω ιώσεων και προσωπικών προβλημάτων βασικών παικτών. Ο τεχνικός της Κυζίκου Γιάννης Λάιος είπε: «Η Κηφισιά είναι πολύ καλή σε υποδοχή και σε αλλαγή και πρέπει να έχουμε διάρκεια και υπομονή στο παιχνίδι μας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να και εμείς να είμαστε καλοί στην αλλαγή και μετά να προσπαθήσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην κόντρα επίθεση. Πρέπει πάση θυσία να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς».

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς μοιράζεται την 6η θέση μαζί με τον Φοίνικα Σύρου έχοντας από 19 βαθμούς. Προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Φοίνικα και θέλει τη νίκη για να πλησιάσει τον Ηρακή.

Ο λίμπερο του ΑΟΠ Κηφισιάς Κώστας Ταμπουρατζής τόνισε: «Ξέρουμε ότι ο Κύζικος έχει κάνει αλλαγές στο ρόστερ του. Είναι ένα από τα παιχνίδια που η ομάδα της Νέας Περάμου υπολογίζει να πάρει προκειμένου να βελτιώσει την βαθμολογική της θέση. Αυτό τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και θέλουμε να πάρουμε το μέγιστο των βαθμών σε αυτόν τον αγώνα. Όλη την εβδομάδα στην προπόνηση δουλεύουμε για αυτό».
Στον Α΄γύρο η Κηφισιά νίκησε την Κύζικο 3-1 στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Volley League «Πάμε Στοίχημα».

 Πρόγραμμα 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/01

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena 18.00: ΠΑΟΚ – AO Oρεστιάδας
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής. Παρατηρητής: Αντωνούλης.
Επόπτες: Μπέλος Ι., Κουκουμάκας. Γραμματεία: Καρακούλια.

Γυμναστήριο Γ.Τριαντάφυλλος Βόχας 18.00 (Novasports5HD): ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Ολυμπιακός ΣΦΠ
Διαιτητές: Βουδούρης, Αγγελίδης. Παρατηρητής: Βαρθαλίτης.
Επόπτες: Λιδωρικιώτη, Γεωργάκη. Γραμματεία: Κτενά.

Γυμναστήριο Eρμούπολη 19.00: ΑΟ Φοίνικας Σύρου – Ηρακλής Πετ.
Διαιτητές: Ονόπας, Μουλά Λ. Παρατηρητής: Ρουσάκης.
Επόπτες: Βρούτσης, Παπαδημητρίου. Γραμματεία: Πιρπινιά.

Γυμναστήριο Αγ.Θεοδώρων 19.00: ΑΠΣ Κύζικος Νέας Περάμου – ΑΟΠ Κηφισιάς
Διαιτητές: Κουτσούλας, Μουλά Ειρ. Παρατηρητής: Βασιλειάδης.
Επόπτες: Κυργιαλάνη, Πικραμένος. Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης 19.30: Εθνικός Αλεξ. – ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Τζεπκινλής. Παρατηρητής: Μιχελινάκης.
Επόπτες: Τονονίδης, Σταματόπουλος. Γραμματεία: Καδόγλου.

Κυριακή 15/01/

Γυμναστήριο Κουκούλι, Πάτρα 18.00: Παναχαϊκή Πετ. – Παναθηναϊκός
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κυριοπούλου. Παρατηρητής: Ιορδανίδης.
Επόπτες: Γλωσσίδης, Γκολφινόπουλος. Γραμματεία: Δανιά.

Βαθμολογια Volley League Πάμε Στοίχημα 16-17

Θ.

Ομάδα

Αγ.

Βαθ.

Σετ

1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 12 35 36-7
2 Παναθηναϊκός Α.Ο. 12 30 33-12
3 ΠΑΟΚ 12 28 32-11
4 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 12 24 27-18
5 Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 12 22 24-22
6 Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 12 19 27-26
7 Α.Ο.Π. Κηφισιάς 12 19 25-23
8 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 12 17 21-22
9 Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 12 9 15-30
10 Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου 12 6 10-30
11 Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας 12 6 13-30
12 Α.Ο.Ορεστιάδας 12 1 4-36