Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο ΟΦΗ εμπιστεύεται Ζλατιλίδη και στην Α1

Ο ΟΦΗ εμπιστεύεται Ζλατιλίδη και στην Α1

Ο προπονητής που ανέβασε τον ΟΦΗ στην Α1 (Volley League), Δημήτρης Ζλατιλίδης θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας μεγάλη κατηγορία . Η συμφωνία επικυρώθηκε την Παρασκευή (24/5), μετά από συνάντηση που είχε ο Εβρίτης τεχνικός, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννη Δανδάλη.

«Συνεχίζουμε με τον Δημήτρη και τον εμπιστευόμαστε. Ανεβάσαμε μαζί την ομάδα στην Α1, έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία 4 χρόνια και προχωράμε μαζί» ήταν το σχόλιο του Γιάννη Δανδάλη για την επέκταση της συνεργασίας με τον 41χρονο προπονητή. «Εχουμε ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό της ομάδας, για την μεγάλη πρόκληση της Volley League και πιστεύω ότι θα πάμε καλά και ο κόσμος του ΟΦΗ, θα ζήσει σημαντικές στιγμές και από την ομάδα βόλει του ΟΦΗ», ανέφερε.

Ο Δημήτρης Ζλατιλίδης, με την σειρά του τόνισε ότι «με τον πρόεδρο, έχουμε μια διαχρονική σχέση και είναι κάτι παραπάνω απ τη σχέση προέδρου και προπονητή. Δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά. Είμαι δεμένος με την ομάδα, έχω γίνει ΟΦΗ και θα την βοηθούσα, από οποιοδήποτε πόστο. Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη».

Για την παρουσία του ΟΦΗ, για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Volley League, ανέφερε ότι «ας περιμένει μια δυνατή χρονιά, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα 11 ομάδων που μάλλον πέφτουν τρείς ομάδες. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα καθιερωθεί στην κατηγορία. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και έχει όλα τα στοιχεία, να το πετύχει αυτό».

Σε ότι αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό, ανέφερε ότι «είμαστε σε συζητήσεις με παίκτες. Χρειαζόμαστε καλές επιλογές και δεν θα βιαστούμε. Θα πάρουμε καλούς παίκτες και θα φτιάξουμε καλή ομάδα. Είμαστε σε καλό δρόμο, σε κάποιες υποθέσεις και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις».

Οι συνεργάτεςτου 

Συνεργάτης του Δημήτρη Ζλατιλίδη στον ΟΦΗ της Α1 Volley θα είναι ο Ανέστης Γιαννακόπουλος, ομοσπονδιακός προπονητής και για πολλά χρόνια προπονητής στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.
Στατιστικολόγος θα είναι ο Δήμος Αυτζιόγλου, ενώ ενδέχεται το τεχνικό επιτελείο να πλαισιωθεί και με άλλους συνεργάτες.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Ζλατιλίδης

Ο Δημήτρης Ζλατιλίδης γεννήθηκε το 1978 στο Πρωτοκκλήσι Εβρου.
Ως αθλητής υπήρξε ακραίος και αγωνίστηκε σε Σουφλί, ΓΕΑ Αλεξανδρούπολης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Σκύδρα, ΓΕΑ Αλεξανδρούπολης, ΟΦΗ.
Μάλιστα ήταν και μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων και Εφήβων με σημαντικούς τίτλους. Με την Εθνική Παίδων αναδείχθηκε δεύτερος στον κόσμο (1997) και δεύτερος στην Ευρώπη (1997). Με την Εθνική Εφήβων κατέκτησε το Βαλκανικό πρωτάθλημα το 1998.

Ο Δημήτρης Ζλατιλίδης αγωνίστηκε για περισσότερο απο μια δεκαετία στην Α1 Volley.
Εκλεισε την καριέρα του στον ΟΦΗ και ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας το 2015 στην Α2 κατηγορία.
Τότε έβαλε με τον Γιάννη Δανδάλη, όραμα την άνοδο της ομάδας στην Α1 κατηγορία και τα κατάφεραν το 2019, με την ιστορική άνοδο του ΟΦΗ στην Volley League.