A2

Ο Πορφύρας τη νίκη,το Αιγάλεω τις εντυπώσεις

Ο Πορφύρας τη νίκη,το Αιγάλεω τις εντυπώσεις

Την όγδοη σερί νίκη πέτυχε ο Πορφύρας που επικράτησε δύσκολα εκτός έδρας, με 3-1 του Αιγάλεω για την 9η αγωνιστική του Α2 υποομίλου της Α2 κατηγορίας. Η ομάδα του  Πειραιά με αυτό το καθαρό τρίποντο έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί σε ντέρμπι κορυφής  τον δεύτερο Ηλυσιακό και κατόπιν ακολουθεί ο Πανιώνιος.

Από την άλλη το γηπεδούχο Αιγάλεω  που πάλεψε δυνατά  τα δύο τελευταία σετ, «άγγιξε» την ισοφάριση και την κατάκτηση ενός βαθμού αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, και έμεινε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Στον αγωνιστικό τομέα  ο Πορφύρας ανώτερος, έκανε  πολύ καλή εκκίνηση, πίεσε πολύ στο σέρβις με τις Ράπτη και Ξαγοραράκη, «χάλασε» εύκολα την υποδοχή του Αιγάλεω και  πήρε εύκολα τα δύο πρώτα σετ με 16-25 και 13-25 φτάνοντας άνετα στο  0-2.

Στο τρίτο σετ το σκηνικό άλλαξε και έγινε ντέρμπι. Το Σίτι  ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του,βρήκε ρυθμό στο σέρβις και στο μπλοκ και με ξέσπασμα από την αρχηγό Ιωάννου, την πασαδόρο Βλάχου και την Καραμούντζου , πήρε προβάδισμα 15-12 με τη Σολωμού, η Ιωάννου ανέβασε τη διαφορά στο+5 (17-12), ο Πορφύρας μείωσε σε 19-17 με τη Χρήστου, 21-17 με ατομικό μπλοκ της Ιωάννου, 23-17 με την Καραμούντζου και 25-19 με τη Δίκη, μείωσε σε 1-2. Ήταν το πρώτο φετινό χαμένο σετ για την ομάδα του Πειραιά.

Στο τέταρτο σετ ο Πορφύρας  μπήκε πολύ δυνατά και με ασταμάτητη τη Χρήστου που τελείωσε σχεδόν όλες τις μπάλες που πήρε, εκτόξευσε τη διαφορά στο 10-20. Εκεί οι παίκτριες του Βασίλη Πανδή, χαλάρωσαν και το Αιγάλεω που δεν παράτησε το ματς με εκπληκτικό σερί 11-2  που είχε αιχμή τη Δίκη, έφερε το ματς  στο 21-22(!) και απείλησε με ισοφάριση.

Εκεί η  ψύχραιμη Σιδεράτου με δύο πολύ κρίσιμες επιθέσεις ,κράτησε όρθιο τον Πορφύρα διαμόρφωσε το 22-24 ενώ από άουτ σέρβις της Δίκη, οι φιλοξενούμενες πήραν το σετ με 22-25 και «κλείδωσαν» το όγδοο σερί τρίποντο .

Τα σετ: 16-25, 13-25, 25-19, 22-25.

Αιγάλεω (Αντωνιάδη): Βλάχου, Ιωάννου,Καρακατσάνη, Σολωμού, Μανώλικα, Καραμούντζου, Κανελλοπούλου(λ), Χαριτωνίδη, Δίκη, Παλιοθόδωρου, Αναστασιάδη(λ)

Πορφύρας: (Πανδής): Χρήστου, Ράπτη, Φωτεινού,  Σιδεράτου, Θεοχάρη, Ξαγοραράκη, Μουστάκη(λ),  Λιάρου, Θαλασσινού, Γκολφινοπούλου, Καράκου, Γκούρα, Κουόλ.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...