CHALLENGE CUP

«Τεράστια απόσταση η αποδοκιμασία από τα ρατσιστικά συνθήματα»

«Τεράστια απόσταση η αποδοκιμασία από τα ρατσιστικά συνθήματα»

Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του δίνει τη δική του εξήγηση στο περιστατικό με τον Καμερουνέζο άσο της Τουρ, τονίζοντας παράλληλα ότι η αποδοκιμασία από τα ρατσιστικά συνθήματα -τα οποία ο σύλλογος του Πειραιά τα αποδοκιμάζει απερίφραστα- διαφέρουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού: 

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ένα αδικαιολόγητο κρεσέντο γαλλικών αναρτήσεων και δημοσιευμάτων κατά του Ολυμπιακού και των φιλάθλων του, με αφορμή την αποβολή του αθλητή της Τουρ, Νέιθαμ Βουμπεαινά.

Η ιστορία του συλλόγου μας και η πορεία του διαχρονικά αποδεικνύουν, ότι ο Ολυμπιακός, ήταν, είναι και θα είναι κατά του ρατσισμού και οποιασδήποτε συμπεριφοράς στρέφεται κατά των αξιών που πρεσβεύει ο αθλητισμός και η ευγενής άμιλλα.

Τα παραπάνω έχουν αποδειχθεί κατ’ επανάληψη σε εκδηλώσεις όλων των τμημάτων μας, με επικεφαλής το ποδοσφαιρικό. Τα όσα ισχυρίζονται και καταγράφονται από μερίδα του Τύπου στη Γαλλία, αποτελούν προϊόν παρεξήγησης αφού ουδείς άλλος πλην του αθλητή άκουσε το παραμικρό. Το αποδεικνύει το βίντεο του αγώνα, αλλά και η στάση του προπονητή και των συμπαικτών του, που τον ρωτούσαν γιατί έφυγε από τη θέση του σερβίς.

Στο 24-24 λοιπόν του πρώτου σετ, σε ένα κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του αγώνα, ο αθλητής της Τουρ πήγε στο σερβίς και μερικοί από τους οπαδούς μας τον υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα, όπως συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, σε ανάλογες περιπτώσεις. Πέραν τούτου ουδέν.

Έχει τεράστια απόσταση η αποδοκιμασία από τα ρατσιστικά συνθήματα, τα οποία καταδικάζει απερίφραστα ο σύλλογος μας όπου κι αν συμβαίνουν και μάλιστα υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα κατά του ρατσισμού, με επικεφαλής τον Γάλλο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Κριστιάν Καρεμπέ.

CHALLENGE CUP

Χρυσή πρόκριση για Ολυμπιακό

Χρυσή πρόκριση για Ολυμπιακό

Ανάλυσε το

Την πρόκρισή του στους “32” του Τσάλεντζ Καπ μέσω του χρυσού σετ πανηγύρισε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ιντεγκολ. Μια Ιντεγκόλ που με το 3-1 “ρέφαρε” την ήττα της στην Προύσα και διεκδίκησε στα ίσα την ολική ανατροπή, ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν όρθιοι και με τους Οϊβάνεν και Αλεξίεφ σφράγισαν το εισιτήριο της πρόκρισης προς τον επόμενο γύρο…

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με την φωτιά αλλά δεν κάηκε. Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι η Ινεγκόλ παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένη απέναντι στους “ερυθρόλευκους” και ρισκάροντας στο σερβίς δημιούργησε πρόβλημα στην υποδοχή του Ολυμπιακού.

Ένας Ολυμπιακός ο οποίος έδειξε αρκετά κουρασμένος, δίνοντας την ευκαιρία στην Τουρκική ομάδα να κάνει το 3-1 και με το τρίποντο να πάει την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Εκεί όπου ο Ολυμπιακός έβγαλε ενέργεια και με το 15-13 πανηγύρισε την πρόκρισή προς τους 32 του Τσάλεντζ Καπ και ετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις με την Γαλλική Τουρ.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Οϊβάνεν με 23 πόντους και ο Αλεξίεφ με 20, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε ο Ραουβερντνικ με 16.

Από την άλλη πλευρά Κλάπβαϊκ-Αντάνοβιτς και Χουσάτζ ήταν όλα τα λεφτά για την Ινεγκόλ που έδειξε πως θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση αν δεν έκανε λάθη στο χρυσό σετ.

Ρίσκαρε με το σερβίς

Παίζοντας το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση η Ινεγκόλ μπήκε αποφασισμένη στο παιχνίδι ρίσκαροντας από την γραμμή του σερβίς. Κάτι που τις βγήκε καθώς προηγήθηκε με 5-2 και 7-4, ωστόσο ο Ολυμπιακός με καλό μπλοκ και επιθέσεις ισοφάρισε σε 9-9.

Οι “μπλε” της Προύσας δείχνοντας συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους έφθασαν στο 12-10,αλλά η απάντηση από τους Πειραιώτες ήταν άμεση και με τον Αλεξίεφ και το μπλοκ του Πετρέα προσπέρασαν με 13-12.

Ολυμπιακός και Ινεγκόλ συνέχισαν χέρι – χέρι στο σκορ με τον Αλμάζ να χαρίζει το δεύτερο τεχνικό ταϊμ-άουτ (15-16), για να φθάσουν στο 16-18 με το μπλοκ του Αλμάζ στον Ραουνβέρντνικ.

Οι “ερυθρόλευκοι” αντέδρασαν άμεσα καθώς με το μπλοκ και τον Ολλανδό ακραίο προσπέρασαν με 19-18 και 20-19.

Ο Οϊβάνεν έφερε το 21-20, το λάθος σερβίς του Τοκάτ έκανε το 22-21, ωστόσο η Ινεγκόλ με τον Χατζιεκίρογλου και τον άσο του Κλάπγουικ έφθασε στο 22-23.

Ο Ολυμπιακός  ισοφάρισε σε 23-23 με τον Οϊβάνεν, ο Αντόνοβιτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Ινεγκό με 23-24. Ο Ραουβέρντινκ ισοφάρισε σε 24-24 όμως η Τουρκική ομάδα με τους Χουσάτζ και Κλάπβαϊκ έφθασε στο 24-26 και το 0-1.

Αντίδραση και ισοφάριση

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε καλύτερος σε υποδοχή και επίθεση με αποτέλεσμα να πάρει από την αρχή το προβάδισμα και με πρωταγωνιστές τους Οϊβάνεν και Αλεξίεφ να φθάσει στην ισοφάριση.

Με τον Αλεξίεφ και το μπλοκ του Πετρέα ο Ολυμπιακό προηγήθηκε με 6-3, ενώ με τα συνεχόμενα λάθος σερβίς και τον Οϊβάνεν το σκορ πήγε στο 11-6. 

Η Ινεγκόλ προσπάθησε να ξαναμπεί  στο παιχνίδι πλησιάζοντας στο 13-10 με τον Αντάνοβιτς, όμως ο Ολυμπιακός με ένα σερί έκανε το 16-11, ενώ λίγο αργότερα ο Μπέμε με μπλοκ έκανε το 20-12 ανεβάζοντας την διαφορά στους 8 πόντους.

Ο Οϊβάνεν με δύο συνεχόμενους πόντους (ένας άσος) έκανε το 24-15 για να τελειώσει το σετ ο Πετρέας για το 25-17 και το 1-1.

Προβάδισμα στα σημεία

Στο τρίτο σετ η Ινεγκόλ έδειξε καλύτερη στις λεπτομέρειες και φρόντισε με καθαρό μυαλό να πάρει τους κρίσιμους πόντους και να έχει δικαίωμα στο όνειρο.Ένα σετ όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν από την αρχή το προβάδισμα και παρά την προσπάθεια του Ολυμπιακού κατάφερε να κατακτήσει με το 20-25.

Η Ινγκόλ πιέζοντας από το σερβίς έκανε το 6-8 και με μπλοκ στον Οϊβανεν το 10-14, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 14-15 με το μπλοκ του Ραουνβέρντνικ στον Γκοκχάν και 15-16 με τον Φινλανδό, ωστόσο οι Τουρκοι φρόντισαν να κρατήσουν το προβάδισμα.

Ο Μπασαράν με άσο έδωσε διαφορά στην Ινεγκόλ (15-18), το λάθος του Γκοκχάν και ο Αλεξίεφ έφεραν το 18-19 αλλά και πάλι οι “μπλέ” της Προύσας έμειναν συγκεντρωμένοι και με τον Χουσάτζ και τον Κλάπβαϊκ έκαναν το 18-21. Με μπλοκ στον Ζουπάνη η Ινεγκόλ ολοκλήρωσε την επικράτησή της και με το 20-25 απέκτησε εκ νέου του προβάδισμα με 1-2.

Χουσάτζ και Κλαπβαϊκ νίκης

Στο τέταρτο και καθοριστικό σετ της αναμέτρησης η Ιντεγκόλ με εξαιρετικό σερβίς και μπλοκ προηγήθηκε με 0-4 και 4-8 δείχνοντας αποφασισμένη να φθάσει στο χρυσό σετ.

Οι παίκτες του Φερνάντο Μουνιόθ με τον Οϊβάνεν και τον Αλεξίεφ  έφθασαν στο 10-10 αναγκάζοντας τον Λεβέν Ζορόγλου να καλέσει ταϊμ-άουτ.  

Το… μπράντεφερ μεταξύ Ολυμπιακού – Ινεγκόλ συνεχίστηκε αφού οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 14-14 , ωστόσο ο Μπασαλάν και το μπλοκ στον Οϊβάνεν έδωσαν το προβάδισμα στους “μπλοκ” με 14-16.

Το μπλοκ στον Αλεξίεφ σε κόντρα επίθεση έδωσε το προβάδισμα στην Ινεγκόλ με 16-18 και λίγο αργότερα με νέο μπλοκ στον Βούλγαρο ακραίο του Ολυμπιακού η διαφορά ανέβηκε στο 17-20.

Ο Ολυμπιακός αδυνατώντας να τελειώσει τις επιθέσεις του έδωσε την ευκαιρία στην Ινεγκολ να φθάσει στο 17-22 με άσο του Χουσάτζ, ενώ εκατέρωθεν λάθος σερβίς έφεραν το 19-23.

Η άστοχη επίθεση του Χουσατζ μείωσε την διαφορά στο 20-23, αλλά η Ινεγκόλ με τον Κλάπβαϊκ και το λάθος σερβίς του Ζουπάνη έκανε το 21-25 και το 1-3.

Χρυσό “ερυθρόλευκο” σετ

Τρίποντο που έστειλε την πρόκριση στην ρουλέτα του χρυσού σετ με τους Τούρκους να έχουν το μομέντουμ και την ψυχολογία στην αναμέτρηση.

Εκεί ο Ολυμπιακός φρόντισε να “ξυπνήσει” και με οδηγό τον Οϊβάνεν και το μπλοκ να πάρει τη νίκη και να σφραγίσει έστω και αγχωτικά το εισιτήριο προς τους 32 του Τσάλεντζ Καπ.

Οι Πειραιώτες με τον Οϊβάνεν προηγήθηκαν με 3-1 και παρά την ισοφάριση της Ινεγκόλ με τον Αντάνοβιτς, έφθασαν στο 7-4 με μπλοκ του Μπέμε και στο 8-6 στην αλλαγή τερέν.

Ο Κλάπβαϊκ και λάθος σερβίς του Αντάνοβιτς κράτησαν την διαφορά στο 9-7, ο Αλεξίεφ έκανε το 10-8.

Με αποτελεσματικότητα την επίθεση και τον Οϊβάνεν ο Ολυμπιακός έκανε το 11-9 με τον Μουνιόθ να αλλάζει τον Φιλανδό και τον Ντρζγκα με τους Ζουπάνη. Αλλαγή που δεν έφερε αποτέλεσμα καθώς η Ινεγκόλ με τον Χουσάτζ μείωσε σε 11-10  και τους Οϊβάνεν -Ντρζγκα να επιστρέφουν.

Το λάθος του Αλεξίεφ έφερε την ισοφάριση για τους Τούρκους, αλλά ο Βούλγαρος ακραίος πήρε το αίμα του πίσω στην επόμενη επίθεση γράφοντας το 12-11. Το μπλοκ του Πετρέα στον Αντάνοβιτς έκανε το 13-11 στέλνοντας στα ουράνια τους φίλους του Ολυμπιακού.

Ο Αντάνοβιτς και ο Κλάπβαϊκ μείωσαν σε 13-12 και 14-13 όμως ο Οϊβάνεν με κρύο αίμα έκανε το 15-13 χαρίζοντας την πρόκριση στον Ολυμπιακό ζεστένοντας για τα καλά το Ρέντη και τους φιλάθλους…

Τάδε έφη…

Φερνάντο Μουνιόθ (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Το σημαντικό από αυτό το ματς είναι το αποτέλεσμα στο χρυσό σετ το οποίο μας έδωσε την πρόκριση. Η αντίπαλός μας αγωνίστηκε χωρίς άγχος κάτι που περιμέναμε, είχε καλό σερβίς και μας πίεσε πολύ στην επίθεση. Ωστόσο τους βοηθήσαμε και εμείς με την απόδοση που είχαμε. Στο χρυσό σετ κάναμε αυτό που συζητούσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε σε όλο το ματς. Πιέσαμε στο σερβίς, λειτουργήσαμε καλά στο μπλοκ και φτάσαμε στο στόχο μας. Χρειαζόμαστε περισσότερα παιχνίδια σαν αυτό για να φτάσουμε στο επίπεδο που μπορούμε ως ομάδα»

Γιώργος Πετρέας (Ολυμπιακός) : «Θεωρώ ότι η Ινεγκόλ είναι ομάδα αναγνωρισμένης αξίας με παίκτες που θα έπαιζαν βασικοί σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα. Κρατάμε ότι προκριθήκαμε. Ξέραμε ότι θα έρθουν χωρίς άγχος, μόνο να κερδίσουν είχαν. Εμείς είμαστε σε μία περίοδο που παίζαμε κάθε τρεις μέρες. Η ομάδα είναι λίγο κουρασμένη αλλά στο τέλος δείξαμε ότι έχουμε την ποιότητα για να πάρουμε την νίκη».

Για την Τουρ που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον επόμενο γύρο: «Είναι μία ομάδα με πολλούς διεθνείς παίκτες. Ήμουν 5 χρόνια στην Γαλλία και ξέρω καλά τι πάει να πει Τουρ και πόσο δύσκολο έργο έχουμε. Αν δεν προσέξουμε θα μας κάνει ζημιά. Θα εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι και με τον κόσμο μας θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση που είναι και ο μεγάλος μας στόχος».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Οϊβάνεν 23 (21/38 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Πετρέας 9 (5/9 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Μπέμε 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Ντρίζγκα, Αλεξίεφ 20 (19/32 επ., 1 μπλοκ, 32% υπ. -21% άριστες), Ράουβερντινκ 16 (14/20 επ., 2 μπλοκ, 65% υπ. – 46% άριστες) / Στεφάνου (λ, 67% υπ. – 31% άριστες), Δαρίδης (λ), Ζουπάνι 1 (1/2 επ.), Στιβαχτής, Ανδρεάδης, Χριστοφιδέλης.

ΙΝΕΓΚΟΛ (Ζορόγλου): Κάταλ 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Αντάνοβιτς 18 (15/22 επ., 3 μπλοκ, 67% υπ. – 39% άριστες), Αλμάζ 9 (6/10 επ., 3 μπλοκ), Χατσιμπεκίρογλου 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Χουσάι 19 (16/34 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 60% υπ. – 32% άριστες), Κλάπβαϊκ 23 (19/39 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ) / Ντενγκίν (λ, 60% υπ. – 44% άριστες), Μπασαράν 6 (2/3 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Τοκάτ, Τσίναρ, Αϊχάν.