DARK ROOM

Όταν ένας… Ορεστιαδίτης σήκωνε το Emir Cup (fot)

Όταν ένας… Ορεστιαδίτης σήκωνε το Emir Cup (fot)

Λίγες μέρες πριν από τον “ιταλικό” τελικό του Emir Cup το Volleyplanet σας παρουσιάζει το μοναδικό… Έλληνα τεχνικό που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να σηκώσει το βαρύτιμο Κύπελλο του Εμίρη στο Κατάρ!

mihailovic_al_arabi

Ο λόγος φυσικά για τον “δικό μας” Σέρβο προπονητή Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς. Ο 56χρονος Ορεστιαδίτης τεχνικός, αφού τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στην Ελλάδα, θεωρείται κι όχι άδικα ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα στο Αραβικό βόλεϊ.

al_arabi_mihailovic 1

Ο πρώην Γιουγκοσλάβος πολύπειρος τεχνικός, που μας συστήθηκε για πρώην φορά το 1996 στον πάγκο των “πράσινων” του Έβρου και μετέπειτα εργάστηκε σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιάδα Πάτρας.

orestiada_mihailovic

Πέρα όμως από την επιτυχημένη συνεργασία του σε 3 εθνικές ομάδες (πρώην Γιουγκοσλαβία, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), αλλά και τις Σαμπάτς (Σερβία), Αραγκο ντε Σετ, Οράνζ (Γαλλία), Λοϊμού (Φινλανδία), Μπίντγκοσζ (Πολωνία) έχει πανηγυρίσει επίσης διακρίσεις σε Ντουμπάι (Al Wasl), Κατάρ (Al Arabi, Al Rayyan), Μπαχρέιν (Al Ahli), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Al Jazira) και Λίβανο (Zahra Sporting Club).

serbia_mihailovic

Τη χρονιά όμως 2007-2008 ο πολυνίκης προπονητής πανηγύρισε στο Κατάρ με την Αλ Αραμπί το “τρεμπλ’ κατακτώντας πρωτάθλημα, Κύπελλο του Πρίγκηπα και Κύπελλο του Εμίρη, που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1979.

zahra_mihailovic_gomez

Έχοντας υπό τις οδηγίες του τον Κουβανό Λέο Μάρσαλ και τον Κροάτη διαγώνιο, Ίγκορ Όμρτσεν κέρδισε με 3-2 στον τελικό του πρωταθλήματος την Αλ Ραγιάν. Η ομάδα του Μιχαϊλοβιτς αν βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την παρέα των σπουδαίων Κουβανών αστέρων  Άνχελ Ντένις και Χερνάντεζ, κατάφερε με μία επική ανατροπή 3-2 σετ να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

al_arabimihailovic_marshal_omrcen

Λίγες εβδομάδες αργότερα και από την κατάκτηση του Crown prince Cup, πέτυχε το triple crown με την επιτυχία στο Emir of Qatar Cup, κερδίζοντας στον τελικό την ομάδα της Αστυνομίας, Police SC, του Γάλλου ακραίου Μπαρκά Σιζίκ και του Κουβανού ακραίου, Άλεν Ρόκα, που στα ημιτελικά είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας την πανίσχυρη Αλ Ραγιάν. Αυτό ήταν το 17ο Κύπελλο του Εμίρη από τα συνολικά 22 τρόπαια του συλλόγου στο θεσμό, μαζί με 25 εγχώριους τίτλους και 15 Κύπελλα του Πρίγκηπα.

emir_cup_mihailovic

Αυτές τις μέρες στην Τρίπολη, με την Αλ Άχλι ο Μιχαϊλοβιτς κυνηγάει την… υπέρβαση στη Λιβύη. Έχοντας 6-7 αθλητές από την εφηβική ομάδα, πανηγύρισε έξαλα την πρόκρισήβ του στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, ενώ διεκδικεί παράλληλα και το Κύπελλο, έχοντας προκριθεί στο Final 3 της διοργάνωσης, όπου συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες από τις τρεις περιφέρειες της χώρας.

al_ahli_mihailovic