ΔΙΕΘΝΗ

Ουπς… Το’ κανε ξανά ο τρελό-Έρβιν (fot-vid)!

Ουπς… Το’ κανε ξανά ο τρελό-Έρβιν (fot-vid)!

Με έναν MVP Ν’ Γκαπέ από άλλον πλανήτη, στον επικό τελικό του World League η Γαλλία “λύγισε” στο καμίνι της βραζιλιάνικης Κοριτίμπα την αντίσταση των Βραζιλίας και κατέκτησε για δεύτερη φορά, τον τίτλο της πρωταθλήτριας στη διοργάνωση, όπου ο Καναδάς “έγραψε ιστορία” με το πρώτο του μετάλλιο στο θεσμό.

Η βολεϊκή ιδιοφυία του -πιο ολοκληρωμένου ίσως άσου αυτή τη στιγμή παίκτη στο άθλημα- Έρβιν Ν’ Γκαπέ “έλαμψε” και κόντρα στους Χρυσούς Ολυμπιονίκες του Ρίο. Η “σελεσάο”, όπως και το περασμένο καλοκαίρι με περίπου 23.500 φίλους στο πλευρό της,  προηγήθηκε με 1-0 σετ και παρά τις… εμπνεύσεις του Ν’ Γκαπέ, που οδήγησαν στην “τρικολόρ” ανατροπή του 2-1 σετ, έφτασαν στην ισοφάριση στέλνοντας το ματς στο ταί μπρέικ και την αγωνία στα… κόκκινα!

france brazil

Κάπου εκεί όμως, με 29 πόντους του ο ράπερ της ιταλικής Μόντενα ολοκλήρωσε το … show του και με  με άξιο συμπαραστάτη του τον Κέβιν Λε Ρου,  οδήγησε με 3-2 (21-25, 25-15, 25-23, 19-25, 15-13) την Γαλλία, που μέσα στο έντονο κοντράστ συναισθημάτων της “βερντεόρο’ κερκίδας, πανηγύρισε μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού το δεύτερο θρίαμβο της ιστορίας της σε World League, κόντρα στην πολυνίκη ομάδα του θεσμού, που είχε τοπ σκόρερ με 22 πόντους έκαστο τους Λουκαρέλι, Γουάλας.

france 1

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το έπαθλο του 1.000.000 δολαρίων που θα μοιρατσούν οι “μπλε”, αυτό είναι το δεύτερο χρυσό γαλλικό μετάλλιο, μετά το 2015 στο Ρίο και πάλι επί των Βραζιλιάνων και τρίτο της συνολικά μετάλλιο στο θεσμό, με το χάλκινο στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Χάλκινος… σεφτές για τους Καναδούς!

Μεγάλες στιγμές όμως έζησε στον μικρό τελικό με τις  ΗΠΑ και ο Καναδάς. Παρουσία περίπου 17.000 ενθουσιωδών οπαδών η Αμερική με ζεστό τον τοπ σκόρερ τελικά με 14 πόντους, Σάντερς προηγήθηκε με 1-0 σετ, όμως η παρέα του πρώην άσου του Παμβοχαϊκού, Φαν Ντορν κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας και 13 πόντους του Περιν να σφραγίσει με 3-1 το πρώτο της μετάλλιο και μαλιστα χάλκινο  στην ιστορία της διοργάνωσης.

Οι Κορυφαίοι του World League 2017

MVP: Earvin N’Gapeth (FRA)

Πασαδόρος: Toniutti Benjamin (FRA)

Διαγώνιος: Wallace de Souza (BRA)

Ακραίος 1: Ricardo Lucarelli (BRA)

Ακραίος 2: Earvin N’Gapeth (FRA)

Κεντρικός 1: GrahVigrass (CAN)

Κεντρικός 2: Kevin Le Roux (FRA)

Λίμπερο: Blair Bann (CAN)

Δείτε στο video μερικά από τα… όργια του Ν’ Γκαπέ στον τελικό με τη Βραζιλία

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...