ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Πάει Τσεχία η εθνική γυναικών

Πάει Τσεχία η εθνική γυναικών

Αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης από την Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό το Μπρνο της Τσεχίας (μέσω Αθηνών και Βιέννης) η αποστολή της Εθνικής γυναικών η οποία θα συμμετάσχει στο 1ο τουρνουά του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το δεύτερο τουρνουά θα διεξαχθεί στο Μάριμπορ της Σλοβενίας και αντίπαλοι μας θα είναι οι Τσεχία, Σλοβενία, Λευκορωσία, ενώ την πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ 2017 θα πάρει η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας και η δεύτερη θα δώσει αγώνες μπαράζ στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος (με τον οποίον επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Νεκτάριος Χαλβατζής, προκειμένου να ευχηθούν στην ομάδα καλό ταξίδι και καλή επιτυχία) και ο συνεργάτης του Ανέστης Γιαννακόπουλος επέλεξαν για το πρώτο τουρνουά τις ακόλουθες αθλήτριες: Παπαφωτίου, Παπαδόπουλου, Κιόση, Χαντάβα, Μερτέκη Τοτσίδου, Διώτη, Ιακωβίδου, Λαμπρούση, Εμμανουηλίδου, Οικονομίδου, Αρτακιανού.

«Κάναμε τρία παιχνίδια με το Μαυροβούνιο, τα οποία ήταν τα πρώτα που έδιναν τα κορίτσια μετά από αρκετό καιρό, ενώ δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες. Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα μας, αφού παίζουμε κάτι διαφορετικό, έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα. Είδα αυτό που ήθελα και θεωρώ ότι έχουμε μια τακτική κατεύθυνση που ταιριάζει στην ομάδα», είπε ο Τάκης Φλώρος και συμπλήρωσε αναφορικά με τις επιδιώξεις της ομάδας στα προκριματικά:

«Ακριβή εικόνα δεν έχουμε για τις άλλες ομάδες γιατί στα ομαδικά αθλήματα πάντα η παρουσία σου έχει να κάνει και με τον αντίπαλο. Το δεδομένο και η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ. Από την άλλη όμως υπάρχει αθλητικός εγωισμός και θέλουμε να δείξουμε μέσα στο γήπεδο κάποια πράγματα».

Το πρόγραμμα των αγώνων
Παρασκευή 16/9
16:00, Σλοβενία- Λευκορωσία
21:00, Τσεχία – Ελλάδα

Σάββατο 17/9
16:00, Λευκορωσία – Ελλάδα
19:00, Σλοβενία – Τσεχία

Κυριακή18/9
16:00, Ελλάδα – Σλοβενία
21:00, Λευκορωσία – Τσεχία