Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Πακέτο» στη Γερμανία Κωστόπουλος, Σούρδι, Χαραλαμπίδης

«Πακέτο» στη Γερμανία Κωστόπουλος, Σούρδι, Χαραλαμπίδης

Την πρώτη τους… γεύση από πρωτάθλημα της Γερμανίας θα πάρουν τη νέα σεζόν οι τρεις πρώην αθλητές της Volleyleague, που θα συνεχίσουν την καριέρα τους στις δύο κατηγορίες της Bundesliga, μεγαλώνοντας έτσι την ελληνική παροικία στη χώρα.

Ο 24χρονος πρώην ακραίος της Παναχαϊκής (1.98μ), που εκτός από τη σάλα, πρωταγωνιστεί και στο μπιτς βόλεϊ, Βασίλης Κωστόπουλος θα είναι αντίπαλος του Θανάση Πρωτοψάλτη της Φριντριχάφεν, καθώς πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την γερμανική United Volle της Φρανκφούρτης.

Στην ομάδα που θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην ρωσική Σαχτιόρ Σαλιγκιορσκ, ο νεαρός Αθηναίος θα έχει συμπαίκτη του τον πρώην ‘μπόμπερ”  του Φοίνικα Σύρου και της Μπενφίκα, Μιλιγια Μρντακ, που μετακόμισε φέτος από τη Λισσαβόνα  στην Φρανκφούρτη.

Στα χνάρια του Κ. Δαλακούρα…

Στην πρωταθλήτρια ομάδα της Bundesliga 2, CV Μίτελντόϊτσλαντ, Σωκράτης Χαραλαμπίδης και Άλβι Σούρδι θα συνεχίσουν την ελληνική παράδοση που άρχισε στους “Πειρατές” ο Κώστας Δαλακούρας.

Ο 21χρονος Αλεξανδροπουλίτης ακραίος/διαγώνιου του Εθνικού, Σωκράτης Χαραλαμπίδης συγκεκριμένα θα αντικαταστήσει τον συντοπίτη του Κ. Δαλακούρα, ενώ μαζί του θα έχει και έναν “δικό μας”…  Πειρατή, που εντυπωσίασε στο περσινό πρωτάθλημα με τα “χρώματα” του Φοίνικα Σύρου.

Ο λόγος για τον 25χρονο ακραίο, Άλβι Σούρδι (186μ), που και αυτός μετά από Πανελλήνιο, ΑΟΠ Κηφισιάς, Παναθηναϊκό και  Φοίνικα θα δοκιμάσει τις δυνατότητές του για πρώτη φορά εκτός ελληνικών συνόρων.

Η αυλαία των πρωταθλημάτων της Γερμανίας, ανοίγει στις 13 Οκτωβρίου για την Bundesliga και στις 15 Σεπτεμβρίου για την Bundesliga 2.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...