BEACH VOLLEY

«Πακέτο» στην Κερατέα Καραγκούνη/Μεθενίτη

«Πακέτο» στην Κερατέα Καραγκούνη/Μεθενίτη

Στα χνάρια των διεθνών πρωταθλητών του μπιτς βόλεϊ και της ΑΕΚ, Κοτσι/Ζούπα κινείται και το αντίστοιχο δίδυμο της Εθνικής Γυναικών, Μεθενίτη/Καραγκούνη, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Volleyplanet οι δευτεραθλήτριες Ελλάδας έχουν ήδη συμφωνήσει, παράλληλα με τις υποχρεώσεις τους στην άμμο, να συνδράμουν τη φετινή προσπάθεια διάκρισης της νεοφώτιστης ομάδας στην Β’ Εθνική, ΓΣ Κερατέας.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση συνεργασίας των δύο κοριτσιών με την φετινή πρωταθλήτρια της τοπικής κατηγορίας, έπαιξε το γεγονός ότι η παρουσία τους στην εν λόγω ομάδα θα τους διευκολύνει τα μέγιστα στα καθήκοντα τους στην άμμο, καθώς παρουσία του τεχνικού και πρώην πρωταθλητή, Μιχάλη Αλεξανδρόπουλου αλλά και των άρτιων γηπεδικών εγκαταστάσεων μπιτς βόλεϊ, τα τελευταία χρόνια η εν λόγω πόλη αποτελεί όχι μόνο «στέγη» αλλά και πόλο ανάπτυξης του αθλήματος για την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων και όχι μόνο.

Και αν για την για την 23χρονη διεθνή πρωταθλήτρια (1.87μ), Πέννυ Καραγκούνη η Κερατέα θα αποτελέσει τη δεύτερη ομάδα της καριέρας της, καθώς από το 2008 μέχρι το 2013 αγωνίστηκε στον Ηρακλή Κηφισιάς, το «alter ego» της στην άμμο, Πηγιάννα Μεθενίτη αισθάνεται απόλυτα στα… νερά της!

Ως κάτοικος του Μαρκόπουλου και πρώην λίμπερο της τοπικής ομάδας η 23χρονη άσος επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια αποχής από τη σάλα και πάλι Μεσόγεια, εκεί όπου πριν από 15 χρόνια ξεκίνησε το 2000 την καριέρα της στις ακαδημίες του Μαρκόπουλου. Μετά από 5 χρόνια θητείας στη σάλα, στη συνέχεια στράφηκε αποκλειστικά στην άμμο, όπου εκεί ανακάλυψε το μπιτς βόλεϊ, τη μεγάλη της αγάπη, την οποία υπηρέτησε πιστά μέχρι το 2011. Ακολούθησε η θητεία της σε Τράχωνες, Μαρκόπουλο και φέτος θα την ξαναδούμε να αγωνίζεται και πάλι στη… γειτονιά της, στα Μεσόγεια, αυτή τη φορά με τα χρώματα του ΓΣ Κερατέας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα οι νεοαποκτηθείσες πρωταθλήτριες της Κερατέας με τις υπόλοιπες εθνικές μας ομάδες μπιτς βόλεϊ  ρίχνονται στο κυνήγι της διάκρισης του Βαλκανικού πρωταθλήματος στην Καρδία Θεσσαλονίκης (28-30 Αυγούστου).