CHAMPIONS LEAGUE

Πάλεψε ο «Μήτσος», «επτάψυχη» η Ζενίτ (fotos)!

Πάλεψε ο «Μήτσος», «επτάψυχη» η Ζενίτ (fotos)!

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό με βόλεϊ υψηλού επιπέδου στην Κρακοβία η ρωσική Ζενίτ Καζάν, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από την ιταλική φιναλίστ Τρεντίνο του Δημήτρη Τζούριτς, κατάφερε με MVP και κορυφαίο επιθετικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Λεόν να γυρίσει το ματς και με 3-2 (22-25, 23-25, 25-17, 27-25, 15-13) η ρωσική ομάδα να διατηρήσει για μια ακόμη χρονιά τα κεκτημένα φτάνοντας τους 4 τίτλους της ιστορίας της.

djuric_trentino

Η ιστορία της Άγκυρας του 2013-2014 επαναλήφθηκε και στο πολωνικό “Taurus Arena” για τον Έλληνα διεθνή άσο, που δύο χρόνια μετά τον χαμένο τελικό με τη Χαλκμπανκ με την Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ, μια ακόμη ρωσική ομάδα “έσβησε” το όνειρο της κατάκτησης του παρθενικού τίτλου Champions League της καριέρας του και την δυνατότητα να περάσει στην ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας αθλητής που σηκώνει το «Άγιο Δισκοπότηρο» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

CEV-CLM_TRENTINO

Στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης, παρουσία περίπου 11.000 θεατών η Τρεντίνο κατάφερε έστω και στα σημεία να προηγηθεί με 2-0, ωστόσο όταν ο Κουβανός Λεόν άρχισε να «ζεσταίνεται» η Ζενίτ μείωσε σε 2-1 και τα έδωσε όλα για την ισοφάριση. Στο 4ο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι και τα μέσα του σετ, όπου εκεί οι Ρώσοι καλύτεροι σε μπλοκ-σερβίς ξέφυγαν με 16-13. Με αντεπίθεση διαρκείας η ομάδα του Τρέντο ισοφάρισε σε 19-19 και προσπέρασε στο σκορ με 22-21. Η μάχη πόντο πόντο βρήκε τελικά νικήτρια στα…σημεία με 27-25 τη Ζενίτ που έφερε τα σετ στα ίσα 2-2 και τον τελικό στο ταί μπρέικ.

leon_zenit_kazan

Στο 5ο σετ η ομάδα του Βλαντιμίρ Αλεκνό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των Ιταλών όμως ο Τζιανέλι με δύο προσωπικούς τους πόντους έφερε μπροστά την Τρεντίνο με 6-4 και παρά την αντίδραση των Ρώσων η παρέα του Τζούριτς έφτασε πρώτη στο 8-7. Με μπλοκ του Άντερσον στον Τζούριτς η πρωταθλήτρια Ρωσίας προσπέρασε με 10-9 και με επιθέσεις των Λεόν, Μιχαίλοφ ξέφυγε με 12-10. Το άουτ σέρβις του Μπρατόεφ έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία στους Ρώσους, ενώ ένα ακομη σερβίς του Αντόνοφ ήταν άστοχο, πριν ο Κουβανός αστέρας, Βιλφρέντο Λεόν βάλει “φαρδιά πλατιά” την υπογραφή του στη νίκη 3-2 σετ με 15-13  και σε  έναν ακόμη τίτλο της Ζενίτ.

Τοπ σκόρερ της κατόχου του τίτλου ο Λεόν με 27 πόντους , ενώ της Τρεντίνο ο Τζούριτς με 17 πόντους.

Με το 4ο τρόπαιο (2007-08, 2011-12, 2014-15, 2015-2016) της παρέας του Λεόν ο τίτλος παρέμεινε για 6η χρονιά επί ρωσικού εδάφους με την «αρκούδα» του ευρωπαϊκού να φτάνει συνολικά τους 21 τίτλους Champions League. Από 4 τίτλους έχουν επίσης οι ιταλικές Σίσλεϊ Τρεβίζο και Μόντενα, ενώ πολυνίκης του θεσμού με 13 “κούπες” είναι η Ντιναμό Μόσχας.

“Χάλκινη” η Τσιβιτανόβα

Νωρίτερα στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες η ιταλική Τσιβιτανόβα, Λούμπε Μάρκε, χωρίς τον Ιβάν Μίλκοβιτς, αλλά με 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων στη σύνθεσή της επιβλήθηκε με 3-2 (25-20, 25-27, 22-25, 25-22, 15-10) της διοργανώτριας Ρεζόβια Ρεζόβ. Τοπ σκόρε του αγώνα με 25 πόντους ο  Κούρεκ των γηπεδούχων, ενώ για τους χάλκινους Ιταλούς, 18 πόντους σημείωσε ο Χουαντορένα.

CEV-CLM_civitanova

Οι κορυφαίοι της διοργάνωσης

Κορυφαίο Λίμπερο: Jénia Grebennikov (FRA/Cucine Lube CIVITANOVA)
Δεύτερος κορυφαίος κεντρικός: Sebastian Solé (ARG/TRENTINO Diatec)
κορυφαίος κεντρικός: Russell Holmes (USA/Asseco Resovia RZESZOW)
Δεύτερος καλύτερος ακραίος: Tine Urnaut (SLO/TRENTINO Diatec)
Κορυφαίος ακραίος: Wilfredo Leon Venero (CUB/Zenit KAZAN)
Κορυφαίος διαγώνιος: Maxim Mikhailov (RUS/Zenit KAZAN)
Κορυφαίος Πασαδόρος: Simone Giannelli (ITA/TRENTINO Diatec)
ΜVP: Wilfredo Leon Venero (CUB/Zenit KAZAN)

Τελική κατάταξη

1. Zενίτ Kαζάν (Ρωσία)
2. Τρεντίνο Ντιατέκ (Iταλία)
3. Κουτσίνε Λούμπε Τσιβιτανόβα (Iταλία)
4. Αζέκο Ρεζόβια Ρεζόβ (Πολωνία)