Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παπαγεωργίου : «Αφιερωμένο στις συμπαικτριές μου»

Παπαγεωργίου : «Αφιερωμένο στις συμπαικτριές μου»

Η Μαρκέλλα Παπαγεωργίου του Ηλυσιακού αναδείχθηκε MVP της 6ης αγωνιστικής της Volleyleague, καθώς η 20χρονη κεντρική με 18 πόντους ήταν αυτή που οδήγησε την ομάδα της στην ανατροπή νίκης επί του Αίαντα Ευόσμου και επέστρεψαν με χαμόγελα στην Αθήνα οι «κιτρινόμαυρες»…  

Η νεαρή αθλήτρια από την Σάμο φρόντισε να “κλέψει” την παράσταση κατα την 6η αγωνιστική της Volleyleague και με την παρουσία της κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου να κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα της τον τίτλο της MVP. 

Μια χρονιά που είναι και η πρώτη για την ίδια στην μεγάλη κατηγορία και που έδειξε πως μπορεί ο Ηλυσιακός να ποντάρει πολλά στο πάθος και την αγωνιστικότητα της με την Σαμιώτησα αθλήτρια να δηλώνει χαρούμενη για την προσωπική της διάκριση… 

Για το παιχνίδι με τον Αίαντα: «Στα δύο πρώτα σετ ο Αίαντα έπαιξε καλύτερα από εμάς και δίκαια τα κατέκτησε. Εμείς δεν μπήκαμε καθόλου καλά στο παιχνίδι και δεν μας έβγαινε τίποτα. Ίσως έφταιγε το ταξίδι που κάναμε το πρωί, η ταλαιπωρία δεν ξέρω. Μετά το 2-0 αυτό που είπαμε είναι ότι δεν θα χάσουμε άλλο σετ. Ο Αίαντας έπαιζε καλύτερα από εμάς αλλά και πάλι ήμασταν κοντά στο σκορ και απλά έπρεπε να βελτιωθούμε εμείς. Δώσαμε υπόσχεση μεταξύ μας να μην χάσουμε, ήταν το ματς στα μέτρα μας και στο τέλος κάναμε την ανατροπή».

Για το βραβείο της MVP: «Μετά το παιχνίδι οι συμπαίκτριές μου με πείραζαν ότι ίσως κατακτούσα το βραβείο. Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν λίγο αλλά δεν το πολυπίστευα γιατί υπήρχαν και άλλα σημαντικά παιχνίδια και καλές εμφανίσεις αθλητριών. Είμαι πολύ χαρούμενη που το κατέκτησα εγώ. Η εμφάνιση προέρχεται από ομαδική προσπάθεια και το σημαντικό είναι ότι επιστρέψαμε στην Αθήνα με τη νίκη και μετά που κατέκτησα το βραβείο. Οπότε το αφιερώνω στις συμπαίκτριές μου που χωρίς αυτές δεν θα τα κατάφερνα».

Για την πρώτη της σεζόν στη Volleyleague: «Μετά από δύο χρόνια στη Pre League είχα λίγο άγχος στην αρχή με τον Ηλυσιακό στη Volleyleague. Ήμουν σφιγμένη, ειδικά στη πρεμιέρα. Παιχνίδι με παιχνίδι έβλεπα ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στο επίπεδο των αγώνων και του πρωταθλήματος. Κάθε μέρα θέλω να βελτιώνομαι μαζί με τις συμπαίκτριές μου και αυτό να βγαίνει και στα παιχνίδια».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Το παρακολουθώ αρκετά χρόνια το πρωτάθλημα και κάθε χρόνο είναι καλύτερο. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταγωνιστής τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που ακολουθούν όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΑΟ Θήρας, ο ΠΑΟΚ και ο Πανναξιακός με τη Θέτιδα. Θα γίνει και μεγάλη μάχη για την παραμονή και ελπίζω μέσω των πλέι άουτ να τα καταφέρουμε με τον Ηλυσιακό».

Για το πως συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές: 
«Θέλει αρκετό κόπο αλλά με πρόγραμμα τα προλαβαίνεις. Δεν είμαι διατεθειμένη να παρατήσω ούτε τον πρωταθλητισμό, ούτε τις σπουδές μου. Όσο μπορώ θα παλεύω να τα συνδυάζω και τα δύο στον μέγιστο βαθμό».

papageorgiou_ilisiakos_mvp

Η Μαρκέλλα Παπαγεωργίου πέτυχε 18 πόντους με 14/20 επιθέσεις, 1 άσσο και 3 μπλοκ και ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στον Ηλυσιακό στο τάι μπρέικ κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου. Η ομάδα των Ιλισίων βρέθηκε πίσω με 14-10, όμως με τα σερβίς της Στεφανίας Μπέμπη και το μπλοκ της Μαρκέλλας Παπαγεωργίου στο φινάλε διαμόρφωσαν το 16-14 που χάρισε και τον τίτλο στην νεαρή αθλήτρια των “κιτρινόμαυρων”.

Η Μαρκέλλα Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Σάμο στις 22 Δεκεμβρίου του 1999. Ξεκίνησε το βόλεϊ στον Ερμή Σάμου και το καλοκαίρι του 2017 μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει ιατρική. Την πρώτη της σεζόν στην πρωτεύουσα αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, στη συνέχεια στην Άρτεμις Κορυδαλλού και φέτος έκανε ντεμπούτο στη Volleyleague γυναικών με την φανέλα του Ηλυσιακού.

MVP 2019-20
1η αγωνιστική: Σοφία Κοσμά (Παναθηναϊκός ΑΟ)
2η αγωνιστική: Έλενα Τσβίγιοβιτς (ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil)
3η αγωνιστική: Σάσκια Χίπε (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
4η αγωνιστική: Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου (ΑΟ Θήρας)
5η αγωνιστική: Τέιλορ Άγκοστ (ΑΣ Άρης)

6η αγωνιστική: Μαρκέλλα Παπαγεωργίου (Ηλυσιακός ΑΟ)
7η αγωνιστική:
8η αγωνιστική:
9η αγωνιστική:
10η αγωνιστική:
11η αγωνιστική:
12η αγωνιστική:
13η αγωνιστική:
14η αγωνιστική:
15η αγωνιστική:
16η αγωνιστική:
17η αγωνιστική:
18η αγωνιστική:
19η αγωνιστική:
20η αγωνιστική:
21η αγωνιστική:
22η αγωνιστική: