ΔΙΕΘΝΗ

Παίκτης της Όμπρας ο Χιμένες

Παίκτης της Όμπρας ο Χιμένες

Παρά το ενδιαφέρον της κυπριακής Ομόνοιας ο 27χρονος αρχηγός της Κούβας, αποχαιρέτησε οριστικά για φέτος τα ευρωπαϊκά γήπεδα, ακολουθώντας το δρόμο πολλών συμαπτριωτών του στο πρωτάθλημα της Αργεντινής.

Με «προίκα» λοιπόν τα δύο του πρωταθλήματα στον ΠΑΟΚ και την πολύτιμη  εμπειρία από την ιταλική λίγκα με τη Μολφέτα, ο Χιμένες  θα ενισχύσει φέτος την προσπάθεια διάκρισης της oμάδας του Σαν Χουάν,  Κλουμπ Όμπρας Σανιτάριας (OSJ). Πρόκειται για την ομάδα όπου από το 2012-2014 με τον προπονητή τον «ντόπιο» και νυν πρωταθλητή Ελλάδας, Χόρχε Ελγκέτα ανέβηκε από την β’ κατηγορία στα σαλόνια του αργεντίνικου πρωταθλήματος. Μάλιστα μέχρι πέρυσι, αθλητής της OSJ, ήταν και ο γιός του τεχνικού του «δικέφαλου του Βορρά», Τζερόνιμο.

Στην Αργεντινή ο Χαβιέ Ερνέστο Σκουλ Χιμένεθ θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλούς διεθνείς συμπατριώτες του, όπως ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Μεργκαρέχο, οι Οσόρια, Άλμπο της UNTreF Volley, παίκτες που είχαν συζητηθεί πέρυσι για την δική μας Volleyleague,  αλλά φέτος δεν υπήρχε αντίστοιχο ενδιαφέρον από ελληνικές ομάδες.

Παράλληλα στην Gigantes del Sur, όπου προπονητής είναι ο Καμίλο Σόττο, βοηθός του ομοσπονδιακού Χούλιο Βελάσκο στην «μπιανκοσελέστε» θα αγωνίζονται φέτος οι Κουβανοί διεθνείς, Λόπεζ και Γκόιντε, ο νέος πασαδόρος της Κούβας.

Μοναδικός ίσως διεθνής που… προτίμησε την Ευρώπη είναι ο Γκουτιέρεζ, που «έκλεισε» στην ιταλική Ραβένα.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...