ΔΙΕΘΝΗ

Ποδοσφαιρική αποθέωση στο «αντίο» του «Σερτζίνιο» (fot-vid)

Ποδοσφαιρική αποθέωση στο «αντίο» του «Σερτζίνιο» (fot-vid)

Με δύο φιλικούς αγώνες κόντρα στην Πορτογαλία που θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο σε… ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας, η Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία αποχαιρετά με τον καλύτερο τρόπο το δικό της Ολυμπιονίκη και έναν από τους κορυφαίους λίμπερο του κόσμου.

Libero_Sergio_Dutra_dos_Santos

Μετά λοιπόν το χρυσό μετάλλιο του Rio 2016 στο Μαρακαναζίνιο, ο Σέρτζιο Ντούτρα Σάντος θα γνωρίσει ξανά την συγκινητική αποθέωση από χιλιάδες συμπατριώτες του και μάλιστα δις! Αρχικά στο αποψινό παιχνίδι με την ιβηρική ομάδα στην ποδοσφαιρική έδρα της  Κουριτίμπα “Arena da Baixada” χωρητικότητας 42.372 θεατών και την Κυριακή (4 Σεπτεμβρίου) στο  μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι που θα στηθεί προς τιμήν της “αράχνης” στο  “Estadio Nacional Mané Garrincha” της Μπραζίλια, χωρητικότητας 72.788 θεατών.

Arena_da_baixada_6-300x198
  
Mane-Garrincha4-300x198

Ακριβώς εκεί μπροστά σε περίπου 73.000 θεατές ο θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ, Σέρτζιο, που πριν λίγες εβδομάδες στο Ρίο αναδείχθηκε MVP του ολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ 2016, θα αγωνιστεί στο τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα της “σελεσάo”.

Με την Βραζιλία λοιπόν να “ψήνεται’ ακόμη στον… πυρετό του τρίτου χρυσού ολυμπιακού της μεταλλίου (1992, 2004, 2016), η Ομοσπονδία της χώρας επέλεξε δύο εντυπωσιακά γήπεδα του Μουντιάλ  2014, για να τιμήσει όπως του αξίζει τον “Σερτζίνιο’, που τον προσεχή Οκτωβριό θα σβήσει 41 κεράκια, όμως όπως ανακοίνωσε ο ίδιος θα παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο για τα επόμενα δυο χρόνια, όπου και θα αποσυρθεί.

brazil_sergio1

Για μια ακόμη φορά λοιπόν ένας αγώνας βόλεϊ θα φιλοξενηθεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών στην Πράγα το 1949 και στο αντίστοιχο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών το 1952 στη Μόσχα. Οι φετινοί αγώνες πάντως, ξυπνάνε στους Βραζιλιάνους μνήμες από το 1983, όταν στο θρυλικό “Μαρακανά” η “σελεσάο” αντιμετώπισε την ΕΣΣΔ, σε μια φιλική συνάντηση που εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις σημαντικότερες στιγμές του αθλήματος.

volei_brazil_urss_maracana

Εκεί, όπου παρουσία περίπου 95.886 εκστασιασμένων θεατών και υπό καταρρακτώδη βροχή η Βραζιλία ήθελε να πάρει ρεβάνς από τους Σοβιετικούς και να “ξεπλύνει” τη ντροπιαστική ήττα με 3-0 (15-3, 15-4, 15-5) στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Αργεντινής το 1982.  Έτσι λοιπόν σε ένα ματς που έμελλε να μείνει στην ιστορία για τα χαλιά που τοποθετήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και τους παίκτες στο τελευταίο σετ να παίζουν μόνο με τις κάλτσες τους, η Βραζιλία επικράτησε με 3-1 (14-16, 16-14, 15-7, 15-10) σετ της «αρκούδας» των Ζαίτσεφ, Γκρίμπφ, Παντσνεκο, Σάβιν στο κατάμεστο.

maracana 2 brazil_cccr

Μία συνάντηση που στις 26 Ιουλίου 1983 “πέρασε” στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο αγώνας βόλεϊ με τους περισσότερους θεατές, ρεκόρ που ακόμη δεν έχει “σπάσει” μετά από τόσα χρόνια.

Poland v Serbia: FIVB World Championships

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είχαμε την πρεμιέρα της διοργάνωσης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Πολωνίας το 2014, όπου σε ποδοσφαιρκό γήπεδο αναμετρήθηκαν Πολωνία και Σερβία, για να ακολουθήσουν οι Ιταλοί την επόμενη χρονιά το παράδειγμα των Πολωνών και να φιλοξενήσουν την εναρκτήρια αναμέτρηση του World League αΙταλία- Βραζιλία στο Foro Italico στη Ρώμη.

Brasil-Italia-Foro-Italico-Liga-Mundial-2015-1

Δείτε στο Video στιγμές από τον αγώνα Βραζιλίας-ΕΣΣΔ που κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=0-cPCOKBa50