LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Πονοκέφαλος το Λιγκ Καπ για τις Κυπριακές Αρχές

Πονοκέφαλος το Λιγκ Καπ για τις Κυπριακές Αρχές

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Κύπρο η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας της επικείμενης διοργάνωσης του Λιγκ Καπ (26-27/1 Λευκωσία) και τα μαντάτα αφήνουν σε αναμμένα κάρβουνα τους συνδιοργανωτές (ΚΟΠΕ-ΕΣΑΠ) και σκεπτικισμό στις αστυνομικές αρχές της Μεγαλονήσου που θέτουν ανοικτά το πρόβλημα της υψηλής επικινδυνότητας της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι το «εισιτήριο» για το F-4 έχουν πάρει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (ζευγάρι α’ ημιτελικού) και ΠΑΟΚ-Ηρακλής (ζευγάρι β’ ημιτελικού) και όλες με συνδέσμους στο νησί. Για το λόγο αυτό και τις τελευταίες μέρες μαζεύονται πληροφορίες από την πλευρά των Κυπριακών αρχών ενώ από την Αθήνα εστάλη και σχετική έκθεση από την Υποδ/νση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Αττικής αναφορικά με την προϊστορία των κρουσμάτων βίας μεταξύ των φιλάθλων των τεσσάρων φιναλίστ σε βολεϊκά αθλητικά γεγονότα.

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος καθώς τίθεται ξεκάθαρο θέμα ασφάλειας των αγώνων. Η Αστυνομία εξήγησε ότι δεν μπορεί να αναλάβει τη διεξαγωγή μιας τόσο υψηλού κινδύνου διοργάνωσης, ζητώντας να απασχοληθεί περισσότερη αστυνομική δύναμη. Κάτι το οποίο μπορεί μεν να γίνει αλλά θα κοστίσει πολλές χιλιάδες Ευρώ!

Παράλληλα, συμφωνήθηκε στη σύσκεψη να αποσταλεί άμεσα σχετικό χαρτί ενημέρωσης στο Υπουργείο Παιδείας προς χορήγηση άδειας για ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός, το οποίο αποτελεί συνδιοργάνωση μεταξύ δυο οργανισμών διαφορετικών χωρών και είναι απαραίτητο για τέτοιους είδους γεγονότα.

Ο φόβος των επεισοδίων επισκιάζει τα πάντα… και αυτό γιατί οι Κύπριοι δεν σκέφτονται μόνο τα επεισόδια εντός γηπέδου, όσο αυτά εκτός γηπέδου και δεν σκέφτονται μόνο τα επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά είτε έρθουν από Ελλάδα είτε είναι ντόπιοι αλλά και την «συνένωση» των αντίστοιχων φιλάθλων που υποστηρίζουν τις κυπριακές ομάδες και διατηρούν αντίστοιχα καλές σχέσεις μαζί τους.

UNCATEGORIZED
19/12/2023

Μ.Δ.Ο. της Ε.Σ.Α.Π.: Στον Παναθηναϊκό η νίκη με 3-0 και «καμπάνες» στον Ολυμπιακό για το επεισοδιακό ματς στο Ρέντη

Με μηδενισμό του Ολυμπιακού και την κατακύρωση της νίκης με 3-0 στον Παναθηναϊκό τιμώρησε με απόφασή του το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ τους...