ΔΙΕΘΝΗ

Πρωταθλήτρια η Κονελιάνο, φιναλίστ η Ανθή (fot-vid)

Πρωταθλήτρια η Κονελιάνο, φιναλίστ η Ανθή (fot-vid)

Το 2ο σκουντέτο της ιστορίας της, μετά από την προ δύο ετών επιτυχία που πανηγύρισε μαζί με τη διεθνή Ανθή Βασιλαντωνάκη, κατέκτησε στο Τρεβίζο η Ιμόκο Κονελιάνο κερδίζοντας στον 4ο τελικό των πλέι οφ Serie A γυναικών με 3-1 (28-26 25-21 22-25 25-12) την μέχρι χθες κάτοχο του τίτλου, Νοβάρα. MVP των τελικών η Πολωνή διεθνής πασαδόρος και αρχηγός, Τζοάνα Βόλοσζ.

imoco_conegliano 2

wolosz 1

Στον αγώνα του “Παλαβέρντε” που παρακολούθησαν περίπου 5.500 θεατές  η ομάδα του Σανταρέλι με 31 πόντους της διαστημικής Φαμπρις (24/42 επ., 6 άσους, 1 μπλοκ) έφτασε με 3-1 νίκες στην κατάκτηση του φετινού καμπιονάτο.

final_conegliano_novara

fabris

Ένα μερίδιο από την “πίτα” του τίτλου ασφαλώς ανήκει και στην διεθνή μας πασαδόρο και νυν φιναλίστ του πολωνικού πρωταθλήματος με την LKS Λόντζ, Αθηνά Παπαφωτίου, που μέχρι τον Ιανουάριο ήταν παίκτρια των “Πανθήρων”, από τους οποίους αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

papafotiou_conegliano_santarelli

conegliano

Για τη Νοβάρα, οι 18 πόντοι της τοπ σκόρερ των φιλοξενούμενων Εγκόνου, δεν στάθηκαν αρκετοί στην ομάδα του Μπαρμπολίνι για να διατηρήσει τα κεκτημένα, ενώ η Βασιλαντωνάκη αγωνίστηκε ως αλλαγή στο 3ο σετ χωρίς να πετύχει πόντο.

egonu_novara

novara 1

Με τη λήξη του αγώνα ακολούθησε πανδαιμόνιο στο τάραφλεξ αλλά και στις κερκίδες…. Συγκινητικές οι στιγμές με την μεγάλη άτυχη των τελικών, άσο της Κονελιάνο, Φολί αλλά και του ερωτευμένου ζευγαριού προπονητή (Σανταρέλι)-αθλήτριας (Ντε Τζενάρο) των πρωταθλητών που φιλήθηκαν στο στόμα με την κούπα στα χέρια!

santareli_kiss folie  sampanies_conegliano

Να σημειωθεί ότι η σεζόν συνεχίζεται για την πρωταθλήτρια Ιταλίας, καθώς το Μάϊο θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Champions League γυναικών στο φάιναλ φορ του Βουκουρεστίου.

Δείτε τα highlights του 4ου τελικού και της στέψης της Κονελιάνο