ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Πρώτο το Μαρκόπουλο 3-1 το Σίτι. Τελικός Ελπίδα-ΕΑΛ

Πρώτο το Μαρκόπουλο 3-1 το Σίτι. Τελικός Ελπίδα-ΕΑΛ

Ο ΑΟ Μαρκοπούλου επικράτησε στον τελικό γοήτρου του Β’ ομίλου του πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων, που ολοκληρώθηκε στο κλειστό των Μεσογείων, καθώς επικράτησε με 3-1 του Αιγάλεω. Ωστόσο και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στο Final 4 που θα διεξαχθεί το διήμερο 11-12 Μαρτίου στον Παλαμά Καρδίτσας.

Στο μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής το Αιγάλεω μπήκε πολυ δυνατά και πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, παίρνοντας το πρωτο σετ με 17-25.  Στη συνέχεια το Μαρκόπουλο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, πίεσε στο σέρβις και την υποδοχή του Σίτι και κατέκτησε τα δύο επόμενα με σχετική ευκολία για να φτάσουμε στο δ’ σετ όπου έγινε μεγάλη μάχη.

Το Μαρκόπουλο είχε σταθερά το προβάδισμα με 2-3 πόντους, ξέφυγε με 24-21, το παθιασμένο Αιγάλεω μείωσε στο 24-23, απείλησε με τάι μπρέικ αλλά ο ΑΟΜ με επίθεση της Νικολογιάννη πήρε το ματς και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Τα σετ: 17-25, 25-15, 25-16, 25-23

Μαρκόπουλο (Καλαρά) Νικολογιάννη, Τσιάκουλα, Καρακάση, Αλεξάκου, Μπαμπίρη, Γκλιάτη, Τουλγαρίδου -λ / Αλεξανδράκη, Γεωργατζή, Γεωργακοπούλου, Σταμούλη.

ΑΟ Αιγάλεω (Αντωνιάδου) Βλάχου, Μανωλίκα, Χαραλαμποπούλου, Κομβόκη, Παλιοθόδωρου, Μπλέκα, Αναστασιάδη -λ / Οικονομοπούλου -λ, Γαρδούνη, Μικέλη, Μονάντερα, Παύλου, Εξακουστίδου.

Απόλλων Πατρών- Αναγέννηση Σάμου 3-0

Νωρίτερα στον πρώτο αγώνα της ημέρας ο Απόλλων Πατρών και Αναγέννηση Σάμου διεκδίκησαν το τρίποντο  που θα τους έδινε την 3η θέση με την ομάδα της Πάτρας να είναι τελικά αυτή που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Στα δύο πρώτα σετ έγινε μεγάλη μάχη κι ειδικά στο δεύτερο σετ, ωστόσο ο Απόλλων το κατέκτησε με 26-24 κι από κει και μετά επικράτησε εύκολα.

Τα σετ: 25-20, 26-24, 25-16

Απόλλων Πατρών (Καράβολας) Παπαγιάννη, Κόλλια, Αρβανιτοπούλου, Σωτηρίου, Καρνάτσου, Κανελλοπούλου, Καράβολα -λ / Κανίστρα-λ, Γιαννοπούλου, Πατρώνη, Πεφάνη, Παΐσιου.

Αναγέννηση Σάμου (Φαρατσής) Παπαδοπούλου, Μαραθοκαμπίτου, Κίννα, Βογιατζή, Φράγκου, Τζιβανάκη, Αντωνούσου -λ / Γκουντίντα.

Η βαθμολογία
1.Μαρκόπουλο (12-4) 8
2.Αιγάλεω (10-4) 7
3.Απόλλων Πατρών (9-6) 6
4.Αναγέννηση Σάμου (4-10) 5
5.Κύδων Χανίων (1-12) 4

 Στον τελικό Ελπίδα-ΕΑΛ στον Ά όμιλο

Η ΕΑ Λάρισας (3-0 τον Ηρακλή Ιωαννίνων) και η Ελπίδα Αμπελοκήπων (3-0 τον Ερμή Δράμας) έκαναν το 3χ3 στον Α’ όμιλο της ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος Νεανίδων και εξασφάλισαν την πρόκριση τους στο Final 4 (11-12 Μαρτίου στον Παλαμά Καρδίτσας).

Στην μεταξύ τους αναμέτρηση τη Δευτέρα θα κριθεί η 1η θέση και το πώς θα διαμορφωθούν τα ζευγάρια των ημιτελικών, καθώς ο 1ος θα αντιμετωπίσει το Αιγάλεω (2ο στον Β’ όμιλο) και ο 2ος θα κοντραριστεί με το Μαρκόπουλο (1ο στον Β’ όμιλο.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας η ΕΑ Λάρισας δυσκολεύτηκε για ένα σετ, αλλά κέρδισε τον Ηρακλή Ιωαννίνων με 3-0. Πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας, ο Ηρακλής έχασε την ακραία του Κωνσταντίνα Δασκάλου, που τραυματίστηκε στην προθέρμανση.

Η ΕΑΛ, που μετά από καιρό είχε στη σύνθεσή της και την διεθνή κεντρική Βάσω Διάλλα, μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 14-9, αλλά οι Γιαννιώτισσες, με την Ζιώγου στο σέρβις, έκαναν το σκορ 14-16! Οι γηπεδούχες όμως ξαναπέρασαν μπροστά και τελείωσαν το σετ με 25-21. Στα υπόλοιπα δύο σετ η ομάδα της Λάρισας ήταν απόλυτη κυρίαρχος και σφράγισε με 3-0 την πρόκρισή της.

Τα σετ: 25-21, 25-12, 25-16
ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Πνάκας): Κοντονάσιου, Τάση, Διάλλα, Εξάρχου, Σταυροθεοδώρου, Δούρου, Μανδραβέλη (λ) – Γεροκώστα, Παπακώστα, Παπαθανασίου, Αλβίζου, Ζιάγγα, Κωνσταντούλα.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ζιώγος): Καρατζόγλου, Ζιώγου, Δασκάλου, Σταύρου, Ζερβοπούλου, Παναγιωτίδου, Αθ. Τσάνη (λ) – Αν. Τσάνη, Σταύρου, Δασκάλου, Δημητρέλλου.

Ελπίδα-Ερμής Δράμας

Και ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε με ένα απρόοπτο, καθώς η Χριστίνα Παπαϊωάννου του Ερμή έπαθε τράβηγμα στη μέση και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Ο Ερμής πάντως ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα, προηγήθηκε με 2-7 και ήταν μπροστά μέχρι τα μέσα του πρώτου σετ (8-11). Μετά η Ελπίδα πάτησε …γκάζι και χάρη στο καλό σερβίς της Ντολοπούλου το σκορ ξέφυγε (21-12) και το σετ τελείωσε εύκολα.

Ακόμη πιο εύκολα κύλησε το δεύτερο σετ, στο οποίο οι νεαρές αθλήτριες της Δράμας δεν μπόρεσαν να προβάλουν αντίσταση. Το κατάφεραν μέχρι ένα σημείο στο τρίτο σετ, αλλά η ανωτερότητα και η εμπειρία της Ελπίδας έστειλαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Τα σετ: 25-14, 25-5, 25-13

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Δροσοπούλου, Νώτη, Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Καλαντάτζε, Κομνίνο, Δάκου (λ) – Ευγενίδου (λ), Παπάζογλου, Δριντσούδη, Τσιφλικώτη, Σαλαγκούδη, Χυτίρογλου, Πανταζή.

ΕΡΜΗΣ (Κυριαζίδης): Λαμπράκη, Μιχαηλίδου, Λασκαρίδου, Γαϊτανίδου, Παπαϊωάννου, Νταλιάνη, Στόικου (λ) – Ιωαννίδου (λ), Κάππα, Βροχίδου, Πασπαλά, Παλλικάρη, Παπαποστόλου.

Η βαθμολογία
1.Ελπίδα (9-1) 6
2.ΕΑ Λάρισας (9-1) 6
3.Αρχέλαος Κατερίνης (4-7) 4
4.Ηρακλής Ιωαννίνων (3-6) 4
4.Ερμής Δράμας (2-12) 4

Το πρόγραμμα της Δευτέρας
13:00, Αρχέλαος Κατερίνης – Ηρακλής Ιωαννίνων
15:00, ΕΑ Λάρισας – ΑΣ Ελπίς