ΔΙΕΘΝΗ

Προβάδισμα τίτλου με εκπληκτικό Φράγκο

Προβάδισμα τίτλου με εκπληκτικό Φράγκο

Μετά την κατάκτηση της πρωτιάς της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Ν. Κορέας η πρωταθλήτρια ομάδα του Έλληνα διεθνή έκανε  το α’ βήμα για τον τίτλο του πρωταθλητή. Με κορυφαίο τον… 28άρη σε πόντους, Νο 11 “Αndreas” η Hyundai Capital Sky Walkers επιβλήθηκε με 3-2 (28-26, 232-5, 26-24, 15-25, 18-16) την Korean Air Jumbos στο σαββατιάτικο εντός έδρας α’ τελικό των πλέι οφ και έκανε το 1-0 στη σειρά.

andreas_fragkos_hyundai_sky_walkers

Παρουσία περίπου 4.500 θεατών στο κλειστό “Cheonan Yukan” έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι, καθώς με εξαίρεση το 4ο σετ όλα τα υπόλοιπα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Για τους γηπεδούχους, ο Ανδρέας Φράγκος με 28 πόντους (26 επ. 1 άσο, 1 μπλοκ), αλλά και 11 άμυνες έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη νίκη, αφού ο δεύτερος σε πόντους συμπαίκτης του, Μουν Σουνγκ Μιν, έμεινε στους 18π.  Τοπ σκόρερ του αγώνα ωστόσο ήταν για ένα πόντο παραπάνω, ο Σλοβένος πρώην άσος του Ηρακλή,  Γκασπαρίνι, που είχε 29π με 22 επ. 4 άσους, 3 μπλοκ.

hyundai_capital_sky_walkers

“Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στα δυνατά σέρβις των αντιπάλων μας. Δυστυχώς δεν πιέσαμε με το σέρβις μας, με αποτέλεσμα η Κορεαν Αιρ Τζάμπο να παίζει με μεγάλα ποσοστά στο side out. Λάθη τους, μας κράτησαν στο παιχνίδι σε δύσκολα σημεία. Και στο 5 σετ καταφεραμε να πιέσουμε στο σέρβις και να κάνουμε κάποια brake point και να φτάσουμε στην πολύτιμη νίκη” δήλωσε στο Volleypalnet ο διεθνής μας άσος, που στις 26 Μαρτίου, φιλοδοξεί στον β’ εντός έδρας τελικό να ζευγαρώσει τις επιτυχίες του και να χρειάζεται πλέον μία νίκη στα επόμενα τρία ματς για να στεφθεί πρωταθλητής της ΚΟVO-League!