ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ραντεβού στο Final 4 για Απολλώνιο Κερατσινίου

Ραντεβού στο Final 4 για Απολλώνιο Κερατσινίου

Την πρόκριση στο Final 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κορασίδων πανηγύρισε στο Αιγάλεω ο Απολλώνιος Κερατσινίου καθώς σε έναν επεισοδιακό ημιτελικό επικράτησε 3-1 του City και έκλεισε ραντεβού για την τελική φάση…

Οι φετινές επιτυχίες του Απολλώνιου Κερατσινίου στις Κορασίδες συνεχίστηκαν και στα Δυτικά προάστια καθώς η ομάδα του Πειραιά απέδρασε νικηφόρα από το «Στ. Βενέτης» στο Αιγάλεω.

Οι «κυανέρυθρες» του Γιώργου Δεναξά έχοντας κορυφαία την Στέλλα Γκιούρδα, έδειξαν χαρακτήρα και καρδιά νικητή απέναντι στο μαχητικό Αιγάλεω και με το 3-1 πανηγύρισαν δίκαια την πρόκρισή τους στο Final 4 του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες της ΕΣΠΕΔΑ ήταν ντέρμπι, είχε αρκετή ένταση και διακοπές, ωστόσο ολοκληρώθηκε κανονικά με τις μικρές του Δεναξά να «σφραγίζουν» το εισιτήριο προς τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Με την Στέλλα Γκιούρδα να είναι ασταμάτητη και με όπλο του το καλό σερβίς ο Απολλώνιος Κερατσινίου μπήκε δυνατά στον αγώνα και με το 25-9 και 25-16 έκανε εύκολα και γρήγορα το 2-0 επί του Αιγάλεω που είχε πρόβλημα στην υποδοχή και έδειξε αρκετά «αγχωμένο».

 Στο τρίτο σετ  οι φιλοξενούμενες μπήκαν με καλή ψυχολογία κάνοντας το 15-9, ωστόσο κάπου εκεί το Αιγάλεω αντέδρασε και με ένα σερί από σερβίς και επίθεση προσπέρασε με 22-20.

Ο Απολλώνιος Κερατσινίου ισοφάρισε σε 23-23, το City έφθασε σε σετ μπολ με το 24-23 και 25-24, οι Πειραιώτισσες προσπέρασαν με το 25-26, αλλά στο τέλος οι «κυανόλευκες» επέστρεψαν και με το 29-27 μείωσαν σε 2-1.

Στο τέταρτο και άκρος επεισοδιακό σετ του αγώνα ο Απολλώνιος Κερατσινίου προηγήθηκε με 9-5 με τις αθλήτριες του Αιγάλεω να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή για τον τελευταίο πόντο αφού σταμάτησαν την φάση εξ αιτίας σφυρίγματος από την εξέδρα των φιλοξενούμενων.

Η γραμματεία έκανε συστάσεις από το μεγάφωνο, ωστόσο αυτό ήταν το έναυσμα να υπάρξουν αντεγκλήσεις μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων και μάλιστα να ανάψουν τα αίματα καθώς απειλήθηκε σύρραξη. Η επέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και η ελάχιστη αστυνομική δύναμη του γηπέδου εκτόνωσαν την ένταση και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Το Αιγάλεω φρόντισε να ισοφαρίσει σε 15-15, ο Απολλώνιος ξέφυγε με 18-15, αλλά οι γηπεδούχες με αποτελεσματικές επιθέσεις έκαναν το 18-18 και λίγο αργότερα το 21-20.

Εκεί όμως μίλησε η Γκιούρδα η οποία φρόντισε να οδηγήσει τον Απολλώνιο στο 23-21. Στο 24-22 υπήρξε νέα διακοπή στον αγώνα καθώς υπήρξε ένταση στην εξέδρα με φίλαθλο των φιλοξενούμενων που οδηγήθηκε εκτός γηπέδου.

Όταν συνεχίστηκε η αναμέτρηση η Αρμάου μείωσε σε 24-23 αλλά η Γκιούρδα με επίθεσή της έγραψε το 25-23 και το 3-1 που χάρισε τη νίκη-πρόκριση στον Απολλώνιο Κερατσινίου.