ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

«SANTA» ανόδου (φωτό+vid)!

«SANTA» ανόδου (φωτό+vid)!

“Αγκαλιά” με την άνοδο είναι εδώ και λίγες ώρες η Αγία Παρασκευή καθώς στον εντός έδρας α΄ τελικό για το πρωτάθλημα της Β’  Εθνικής γυναικών της ΕΣΠΑΑ επικράτησε με 3-0 σετ του ΠΑΚ Χαλανδρίου και με 2-1 νίκες χρειάζεται μία ακόμη για να “πατήσει” στην Α2.

Agia Paraskevi_PAK Xalandriou 5

Με εξαίρεση το β’ σετ, όπου η “οικοδέσποινα” ομάδα του Σωτήρη Αμαριανάκη με την εμπειρία των Δρούγκα, Καλαϊτζίεβα και αδιαπέραστο μπλοκ έκανε πάρτι στο φιλέ και έφτασε στο 25-10, το παιχνίδι είχε αμφίρροπο χαράκτηρα και φοβερές ανατροπές.

Στο α’ σετ η ομάδα του Χαλανδρίου, που μέχρι το 10-10 πήγαινε χέρι χέρι στο σκορ με τις γηπεδούχες, βρέθηκε να κυνηγάει τη “SANTA” που ξέφυγε με 18-11 και έδειξε να καθαρίζει το σετ. Όμως η ομάδα των Λεβαντή- απάντησε με ένα επιμέρους σερί πόντων 10-0 και στη συνέχεια έφτασε με 24-21 μία ανάσα από το προβάδισμα στο ματς. Όμως η Αγία Παρασκευή, στην κατάμεστη έδρα της έδειξε χαρακτήρα, εκμεταλλεύτηκε τα αντίπαλα λάθη και τα προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνίδιού και με 27-25 έβαλε με 1-0 σετ τις βάσεις για τη νίκη.

pak xalandriou_agia paraskeyi

Μάχη έγινε και στο 3ο σετ, με το ΠΑΚ Χαλανδρίου, όντας με την πλάτη στον τοίχο να θέλει πάση θυσία να παραμείνει ζωντανό. Έτσι ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, παίζοντας το τελευταίο του χαρτί, άλλαξε πασαδόρο και η ομάδα του Χαλανδρίου, βρίσκοντας καλύτερο ρυθμό κατάφερε από τις αρχές του σετ να χτίσει μία σημαντική διαφορά.

Agia Paraskevi_PAK Xalandriou 3

Κάπου όμως στα μισά του σετ η Αγία Παρασκευή μείωσε σε 18-16 και μετά από μία αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πανηγυρίσει με 25-22 την “καθαρή” νίκη, που τη στέλνει πλέον την προσεχή Δευτέρα (1/6, 21.45) στην έδρα του Χαλανδρίου με ανεβασμένη ψυχολογία και με πλεονέκτημα 2-1 στις νίκες για  να “σφραγίσει” την άνοδο.

Βέβαια μπροστά στον κόσμο του το ΠΑΚ Χαλανδρίου, που σήμερα ομολογουμένως δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, όπως έδειξε στην μέχρι τώρα σειρά των πλέι οφ “μεταμορφώνεται” στο “Μάρκος Παπαδάκης” και είναι σίγουρο ότι τα κορίτσια του Κώστα Λεβαντή δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί.

VIDEO