Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σύγκρουση στην Πυλαία

Σύγκρουση στην Πυλαία

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται το Σάββατο (10/12) η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.  Ο δεύτερος Ολυμπιακός έχει εύκολο απόγευμα στον Εύοσμο με τον αξιόμαχο Αίαντα ενω το ματς που κλέβει την παράσταση ειναι αυτό του πέμπτου Άρη με το έκτο Μαρκόπουλο, οι οποίες μάλιστα ισοβαθμούν με 14 πόντους.

Ο τρίτος Πανναξιακός που εχει εγκλωβιστεί στην Αθήνα απο την απεργία της ΠΝΟ, δίνει το τρίτο στη σειρά εκτός έδρας αγώνα (νίκησε Μακεδόνες, Μαρκόπουλο) κόντρα στη νεοφώτιστη Θέτιδα στη Βούλα.

Την Κυριακή ο πρωτοπόρος ΠΑΟ στοχεύει σε μία ακόμη νίκη στο Μετς που θα τον διατηρήσει μόνο στην κορυφή,καθώς υποδέχεται τους νεοφώτιστους Μακεδόνες Αξιού. Τέλος στην ουρά η Ηλιούπολη χωρίς την Κις που μετακινήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στον Άρη, θα παλέψει για τη νίκη κόντρα στην επίσης νεοφώτιστη αλλα επικίνδυνη εκτός έδρας, Ελπίδα Αμπελοκήπων.

17:00 ΑΣ Άρης – ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil (ΔΑΚ Πυλαίας) 

Με νέο πρόσωπο στη σύνθεσή του την Κάταλιν Κις, ο ‘Αρης υποδέχεται το Μαρκόπουλο στο ΔΑΚ Πυλαίας,. Η μέχρι πρότινος άσος της Ηλιούπολης ανακοινώθηκε επίσημα από τους Θεσσαλονικείς και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην αυριανή αναμέτρηση.

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Σολκίδης αναφερόμενος στο παιχνίδι κόντρα στο Μαρκόπουλο ανέφερε: «Σίγουρα η προσθήκη της Κις είναι σημαντική, ωστόσο έχει κάνει μόλις μία προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα. Η Κάταλιν μέσα στην πορεία του πρωταθλήματος θα μας δώσει σημαντική βοήθεια, αλλά ήδη έχει βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα με την παρουσία της. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους, είναι της ίδιας δυναμικής και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αμφίρροπο».

Από την άλλη, ο τεχνικός του ΑΟΜ, Γιάννης Νικολάκης σχολίασε: «Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων ιδίων δυνατοτήτων, αλλά πλέον το έργο μας γίνεται πιο δύσκολο. Η προσθήκη της Κις που γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα δίνει το προβάδισμα στον Άρη, ωστόσο εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

18:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – Ολυμπιακός ΣΦΠ (ΔΑΚ Ευόσμου)

Στο ΔΑΚ Ευόσμου, ο μαχητικός Αίαντας φιλοξενεί τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ευόσμου δεν έχει απουσίες και θέλει να σταθεί όσο πιο ανταγωνιστικά μπορεί απέναντι στις «ερυθρόλευκες» με τον τεχνικό του Αίαντα, Ηλία Ζωλασταθιάδη να σχολιάζει: «Πέρσι ήταν το ματς που έκρινε τον τίτλο όπως σωστά είχα προβλέψει (γέλια), αλλά φέτος είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Παίζει μια ομάδα που προσπαθεί να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει στη βαθμολογία, απέναντι στην πιο πλήρη ομάδα κατ’ εμέ του πρωταθλήματος. Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς».

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του θέλει να συνεχίσει στα νικηφόρα αποτελέσματα κάνοντας ταυτόχρονα και μια πρόβα τζενεράλε ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του, την προσεχή Τετάρτη (14/12) στου Ρέντη κόντρα στην C.S.M. Βουκουρεστίου για το Challenge Cup.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ανέφερε: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς και θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις που έχουμε πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα. Θέλουμε να κερδίσουμε για να έχουμε καλή διάθεση ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Ρουμάνικη ομάδα. Είμαστε έτοιμοι και χρειάζεται να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε».

19:00 ΑΣΠ Θέτις – ΑΟΝ Πανναξιακός «Γ. Γεννηματάς»

Η Θέτιδα αναμετράται με τον Πανναξιακό με τις δυο ομάδες να θέλουν βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.
Αμφότερες οι ομάδες δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα με τη Θέτιδα να αναζητά βαθμούς που θα της φανούν χρήσιμοι στην υπόθεση παραμονής και τον ΠΑΟΝ να θέλει ακόμα μια νίκη για να διατηρηθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η προπονήτρια της Θέτιδας, Αγγελική Γεωργοπούλου δήλωσε: «Παίζουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα πολύ καλή, με έμπειρες αθλήτριες που ξέρουν να παίρνουν τα αποτελέσματα ενώ προέρχεται απο καλές εμφανίσεις και αποτελέσμα. Παρά τη δύσκολη εβδομάδα που είχε με τα δυο παιχνίδια, θεωρώ ότι θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική για να πάρει τους βαθμούς. Ωστόσο, εμείςαπό την άλλη αναζητούμε βαθμούς από κάθε παιχνίδι προκειμένου να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία.

Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός, όπως ότι χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας για να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό».

Ο κόουτς του Πανναξιακού, Γιώργος Ρούσης είπε: «Το Σάββατο παίζουμε το τρίτο παιχνίδι για αυτή τη βδομάδα και θα πρέπει να το διαχειριστούμε ανάλογα. Όλοι μας πρέπει να δώσουμε κάτι παραπάνω για να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που την αδικεί η βαθμολογική της θεση μεν αλλά είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη δε.Το πρωτάθλημα φέτος δείχνει ότι οι διαφορές είναι μικρές και θέλουν προσοχή όλα τα παιχνίδια».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Κυριακή 11/12

14:30 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣ Μακεδόνες (Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ)
17:30 ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΣ Ελπίς (Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης)

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή 9/12

20.30 ΑΕΚ-ΑΟ Θήρας κλειστό σχολικό γυμναστήριο Νέας Φιλαδέλφειας

Σάββατο 10/12
17:00 ΑΣ Άρης – ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil ΔΑΚ Πυλαίας
18:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – Ολυμπιακός ΣΦΠ ΔΑΚ Ευόσμου
19:00 ΑΣΠ Θέτις – ΑΟΝ Πανναξιακός «Γ. Γεννηματάς»
Κυριακή 11/12
14:30 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣ Μακεδόνες Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ
17:30 ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΣ Ελπίς Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης