ΔΙΕΘΝΗ

Συλλήψεις διαφθοράς για το Μουντοβόλεϊ

Συλλήψεις διαφθοράς για το Μουντοβόλεϊ

Σκιές για το Μουντοβόλεϊ της Πολωνίας, σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Mirosław Przedpełski συνελήφθη για διαφορά!

Οι υποψίες των Αρχών για μεγάλη διαφθορά στην οργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έχουν να κάνουν με σύμβαση που υπογράφηκε με εταιρεία φύλαξης (σεκιούριτι) για τα γήπεδα αλλά και με πλαστά τιμολόγια που εκδόθηκαν στις διάφορες πόλεις που φιλοξένησαν αγώνες στην Πολωνία.

Το Κεντρικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Πολωνίας μπήκε χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι ο Przedpelski είχε δωροδοκηθεί με τεράστια ποσά, αρκετών χιλιάδων ζλότι (επίσημο νόμισμα της Πολωνίας). Παράλληλα, συνελλήφθη και ο διευθυντής μιας από τις εταιρείες σεκιούριτι με την ίδια κατηγορία.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης δεν εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου στο Κατοβίτσε και μετά από 30 λεπτά αναμονής, o δήμαρχος του Κατοβίτσε ζήτησε να ακυρωθεί η συνάντηση.

Από την Πολωνική Ομοσπονδία εξεδώθει το εξής δελτίο τύπου: «Η Πολωνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης επιβεβαιώνει ότι την Πέμπτη (13/11) ότι στην έδρα της ένωσης ξεκίνησε έρευνα το Κεντρικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς με την Αρχή να ζητάει ορισμένα έγγραφα που αφορούσαν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου. Η Ομοσπονδία θα συνεργαστεί πλήρως και θα παρέχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα».