ΔΙΕΘΝΗ

Στην φυλακή ο Σεπέδα

Στην φυλακή ο Σεπέδα

Ένοχοι για βιασμό και πρόκληση σωματικής βίας κρίθηκαν οι 5 διεθνείς Κουβανοί καθώς ολοκληρώθηκε η πολύκροτη δίκη τους στην Φινλανδία με τις ποινές να είναι βαρύτατες καθώς οι Σεπέδα, Γκαβιλαν, Κάλβο και Ουριάρτε καταδικάστηκαν σε 5ετή φυλάκιση και σε 3.5 χρόνια ο Σόσα…

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους Κουβανούς. Η δίκη στην Φινλανδία για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού Φιλανδής στο περιθώριο τουρνουά του World League στο Τάμπερε, ολοκληρώθηκε με τις ποινές να προκαλούν σοκ στο παγκόσμιο βόλεϊ.

Σύμφωνα με την απόφαση της Φινλανδικής Δικαιοσύνης οι Κουβανοί κρίθηκαν ένοχοι για βιασμό και πρόκληση σωματικής βίας και εκτός της φυλάκισης τους επεβλήθησαν 25.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο αρχηγός της Κούβας Ρολάντο Σεπέδα που πανηγύρισε τίτλο με τον ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα και αναδείχθηκε MVP της χρονιάς, μαζί με τους Ρικάρντο Κάλβο που επίσης ήταν να αγωνιστεί στον Δικέφαλο του Βορρά, τον Αλφόνσο Γκαβιλά και τον Οσμάν Ουριάρτε καταδικάστηκαν σε 5ετή κάθειρξη, ενώ μικρότερη ήταν η ποινή για τον Λουίς Σόσα που καταδικάστηκε σε 3.5 φυλάκισης.