DARK ROOM

Τα… Ιμαλάϊα του φιλέ (fotos)!

Τα… Ιμαλάϊα του φιλέ (fotos)!

Συχνά ακούμε από κοντούς ανθρώπους να λένε πως “ο κόσμος είναι “άδικος” για δαύτους! Ποιος είπε όμως ότι και για τους πολύ ψηλούς είναι καλύτερος…

Από τα ρούχα και τα παπούτσια, μέχρι τα πόδια που βγαίνουν έξω απ’ το κρεβάτι  ή τα… ζογκλερικά για να χωρέσουν σε ένα λεωφορείο ή αεροπλάνο, είναι πολλά αυτά που κάνουν τους “γίγαντες” να νιώθεις συχνά άβολα με το ύψος τους.

Ιδιαίτερα όμως για τις ψηλές γυναίκες, αυτό που τις ξενερώνει περισσότερο είναι τα σχόλια τύπου «κοπελιά, τι καιρό κάνει εκεί πάνω;», «τι σε ταΐζει η μάνα σου κορίτσι μου» ή και το χιλιοειπωμένο «εσύ πρέπει να παίζεις μπάσκετ;». Όχι ρε φίλε, βόλεϊ παίζουν τα κορίτσια και οι συμπαίκτριές τους δεν είναι… νάνοι! Το σίγουρο είναι όμως πως αν έπαιζαν σκάκι θα ήταν οι… “πύργοι” του αγώνα.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις 8 ψηλότερες (πάνω από 2.00μ), εν ενεργεία, βολεϊμπολίστριες του κόσμου, τα ονόματα κάποιων εξ αυτών ίσως μας απασχολήσουν σοβαρά στο μέλλον….

Νο 1: Miranda Weber – 211cm

Η 17χρονη μπλοκέρ του Κολλεγίου των ΗΠΑ Queen City Volleyball Club είναι σήμερα η ψηλότερη αθλήτρια του βόλεϊ στον κόσμο.

process

Νο 2: Alba Hernandez – 207cm

Μέχρι πριν 4 χρόνια και την εμφάνιση της Weber στο άθλημα, η 23xronh διεθνής κεντρική του Πουέρτο Ρίκο κατείχε τον τίτλο της ψηλότερης γυναίκας στο φιλέ.

hernandez

No 3: Anna Kajalina-205cm

Η   26χρονη διαγώνια της γαλλικής Σεν Ραφαέλ, εκτός από ψηλότερη βολεϊμπολίστρια της Εσθονίας ήταν το 2008 και η κορυφαία αθλήτρια της χώρας της. Εκτός από την εσθονική Νάρβα Γκάλα, έχει αγωνιστεί σε Ιταλία με Πιατσέντζα, Παβία, Φλέρο, Μπρόντζολο, ενώ με την ομάδα της σστο γαλλικό πρωτάθλημα κατέκτησε το 2015-2016 τον τίτλο αλλά και το Super Cup 2016.

kajalina

Νο 4: Olga Zakharova – 204cm

H 14 Ρωσίδα της Ουραλότσκα θεωρείται ένα από τα μελλοντικά αστέρια του αθλήματος και με προπονητή τον φωνακλά αλλά κορυφαίο προπονητή Νκολαϊ Καρπόλ, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να «λάμψει» και να δικαιώσει τον τίτλο της «νέας Γκάμοβα.

zakharova

Νο 5: Rachael Kramer–  204cm

Η 19χρονη παίκτρια του αμερικανικού Πανεπιστημίου της Φλόριντα, είναι μακράν η ψηλότερη κοπέλα που γέννησε ποτέ η εν λόγω Πολιτεία των ΗΠΑ και ουδείς γνωρίζει που μπορεί να φτάσει. Αυτό που της είχε κάνει εντύπωση από μικρή είναι πως στο νηπιαγωγείο ήταν σχεδόν στοίδιο μπόι με την… δασκάλα της!

kramer

Νο 6: Julia Misiejuk -203cm

Στα 18 της χρόνια η δευτεροετής φοιτήτρια Βιολογίας του Πανεπιστημίου Saint Elizabeth, με ρίζες από Πολωνία, διακρίνεται στο παιχνίδι της με την ομάδα των «Gator’s» τόσο ως κεντρική,  όσο και ως ακραία!

process

Νο 7: Ashley Harris– 203cm

Με μπαμπά και μητέρα, πρώην άσους του μπάσκετ, η 22χρονη ακραία του Πανεπιστημίου Pepperdine σίγουρα πρόκειται για «μήλο» που δεν «έπεσε κάτω από τη μηλιά»!

ashley_harris

Νο 8: Dana Retkke –  203cm

Η 19χρονη κεντρική από το Ρίβερσάιντ του Ιλινόις των ΗΠΑ είναι η ψηλότερη αθλήτρια που φόρεσε την φανέλα των «Badgers» του Πανεπιστημίου του Wisconsin. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για σπάνιο ταλέντο που θέλει να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα στο βόλεϊ και αν θα μπορούσε να αλλάξει έναν από τους κανονισμούς του παιχνιδιού θα’ θελε «να μην είναι αντικανονικό το άγγιγμα του φιλέ»!

dana