BEACH VOLLEY

Τέλος εποχής για το «χρυσό» δίδυμο του Ρίο

Τέλος εποχής για το «χρυσό» δίδυμο του Ρίο

Περίπου δύο χρόνια μετά την την ιστορία που “έγραψε” στην άμμο του Ρίο ντε Τζανέιρο, η 28χρονη Γερμανίδα Ολυμπιονίκης του beach volleyball, Κίρα Βάλκενχορστ αποφάσισε, λόγω τραυματισμών, να βάλει τέλος στην καριέρα της.

ludwig_walkenhorst_germany

Η Βάλκενχορστ, που το 2017 «ντύθηκε» νυφούλα στο πλευρό της «εκλεκτής της καρδιάς της», μίλησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αποχώρησή της και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην μέχρι χθες παρτενέρ της, Λάουρα Λούντβιγκ, που θα συνεχίσει την προσπάθεια διάκρισης με νέα συμπαίκτρια, την 32χρονη διεθνή ακραία της Γερμανίας, Μάργκαρετ Κότσουχ.

kozuch

Η «Μάγκι» Κότσουχ που μέχρι τώρα ήταν συμπαίκτρια στην άμμο με την Κάρλα Μπόργκερ, το 2016 στο “αντίο” της από τη σάλα, στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με την ιταλική, Πόμι Κασαλματζιόρε.

Το μήνυμα της Κίρα Βάλκενχορστ

“Γεια σε όλους,

τις τελευταίες εβδομάδες της αποθεραπείας έπρεπε να πάρω μια πολύ σκληρή απόφαση. Φαίνεται ότι το σώμα μου δεν θέλει πλέον να είμαι επαγγελματία παίκτρια. Δεν ξέρω πόσο διάστημα θα χρειαζόμουν για να παίξω και να προπονηθώ πάλι. Ότιδήποτε άλλο, από το να ζητήσω στη Λάουρα Λούντβιγκ να υπερασπιστεί τους τίτλους μας με άλλη συμπαίκτρια, θα ήταν άδικο.

Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου για τη σκληρή δουλειά τους τα τελευταία χρόνια. Ποτέ δεν είχαμε ευκολίες, αλλά μείναμε δυνατές και πραγματοποιήσαμε τα όνειρα και στους στόχους μας. Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω όλους. Η υποστήριξη όλου του κόσμου ήταν πάντα το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα να επιστρέφω πάντα πιο δυνατή, μετά από κάθε τραυματισμό.

Λάουρα, σου εύχομαι το καλύτερο με τη νέα σου ομάδα και, παρακαλώ, οι τίτλοι να παραμείνουν στη Γερμανία» .

insta