ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Θέμα διάρκειας αγώνων θέτει η TV

Θέμα διάρκειας αγώνων θέτει η TV

Το χρονικό όριο ενός αγώνα βόλεϊ αποτελεί πρόβλημα για την τηλεόραση και τα ΜΜΕ που έχουν τα δικαιώματα των μεταδόσεων και στην πρόσφατη συνάντηση με την Διεθνή Ομοσπονδία Βόλεϊ στη Λωζάνη ζήτησαν τα παιχνίδια να μην ξεπερνούν τις δύο ώρες.

Αυτό λοιπόν είναι το νέο… καπρίτσιο των ΜΜΕ και δη της Τηλεόρασης που συζητήθηκε παρουσία του προέδρου της FIVB, Άρι Γκράσα στη συνάντηση με την Επιτροπή της τηλεόρασης και τα ΜΜΕ που έχουν τα δικαιώματα των αθλητικών μεταδόσεων.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή δια του προέδρου της Peter Diamond τόνισε ότι οι αναμετρήσεις βόλεϊ δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν την 1 ώρα και 50 λεπτά, προκειμένου οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς να μπορούν να προγραμματίσουν μία δίωρη εκπομπή.

graca_fivb_president

Στη συνάντηση επίσης με τους εκπροσώπους της FIVB επιβεβαιώθηκε ο ολοένα και σημαντικότερος ρόλος της τεχνολογίας, ενώ συζητήθηκε και το θέμα του “Video Challenge” και πώς μπορεί να βελτιωθεί για να γίνει πιο ελκυστικό για τους αθλητές, τους προπονητές και το κοινό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αντίχτοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και με άλλα αθλήματα, που δεν έχουν καθορισμένη διάρκεια, όπως πχ το τένις.