Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τι θα γίνει με τους αθλητές του Ηρακλή Χαλκίδας;

Τι θα γίνει με τους αθλητές του Ηρακλή Χαλκίδας;

Ο Ηρακλής Χαλκίδας είναι οριστικά εκτός Volleyleague και η ΕΣΑΠ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι οι αθλητές του σωματείου μπορούν να πάρουν μεταγραφή για το εξωτερικό ενώ μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου δεν μπορούν να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία!

Από τα οχτώ συμβόλαια του ΤΑΑ Ηρακλή Χαλκίδας μόνο ο Μαντέκας έκλεισε στο εξωτερικό και αναχωρεί για την Ελβετία ενώ τα υπόλοιπα παιδιά ή θα παίξουν στην Α2 ή θα περιμένουν το Δεκέμβρη.

Μιλάμε για ακόμα μια παθογένεια της ΕΣΑΠ με τους αθλητές να είναι δέσμιοι των κακών επιλογών της κάθε διοίκησης, της μη διορατικότητας από μεριάς της διοργανώτριας αρχής αλλά και της… αδιαφορίας.

Πόσο άδικο είναι να μην υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους αθλητές αυτούς; Θα πείτε όσο άδικο είναι και για τα πιτσιρίκια του Ηρακλή Χαλκίδας που λόγω της διάλυσης των παιδικοεφηβικών στην καλύτερη να βρουν κάπου να κάνουν προπόνηση.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και τη μη αδειοδότηση του Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας και αφού εξαντλήθηκαν όλες οι προσπάθειες της ΕΣΑΠ ώστε να μπορέσει η ομάδα της Εύβοιας να αγωνιστεί τη σεζον 2018-19, η διοργανώτρια του πρωταθλήματος Volley League 2018-19 ανακοινώνει πως έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για το μη ορισμό των αγώνων του Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλή Χαλκίδας στους αγώνες πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται πως το Τ.Α.Α. Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλή Χαλκίδας δεν αγωνίστηκε στο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και δεν διαθέτει πλέον αγωνιστική ομάδα έχοντας αφήσει ελεύθερους όσους αθλητές απέκτησε κατά τη μεταγραφική περίοδο. Οι αθλητές αυτοί σύμφωνα με τους κανονισμούς ΕΣΑΠ/ΕΟΠΕ έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν άμεσα σε ομάδες άλλων Εθνικών κατηγοριών, σε πρωταθλήματα του εξωτερικού και στην Volley League από την επόμενη μεταγραφική περιόδο που ανοίγει 15 Δεκεμβρίου 2018.