Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το «10 το καλό» του Καναδά στο «τριφύλλι» (fot-vid)!

Το «10 το καλό» του Καναδά στο «τριφύλλι» (fot-vid)!

Ο Παναθηναϊκός με στόχο να θωρακίσει ακόμα περισσότερο το κέντρο του απέκτησε την μπλοκέρ της Εθνικής Καναδά, Μαρίζα Φίλντ και απομένουν μόνο τα τυπικά της μεταγραφής. To Volleyplanet σας παρουσιάζει όλο το χρονικό μιας μεταγραφής… πεπρωμένου!

Το «10 το καλό» του Καναδά, η Μαρίζα Φίλντ είναι μια προσθήκη ικανή να βοηθήσει με την εμπειρία της την ομάδα του Γιώργου Ρούση, ο οποίος θέλει να… προλάβει τις καταστάσεις, βλέποντας την Ελένη Κωνσταντινίδου τραυματία εδώ και ένα μήνα αλλά και την Ράνια Γκούζου να μη δύναται εύκολα να παρακάμπτει τα καθήκοντα της υπηρεσίας της στο Λιμενικό.

field6

Μάλιστα, η ίδια η Μαρίζα Φίλντ  θέλει να να αποδειχτεί «λίρα 100» για τις «πράσινες» αφού η ίδια είχε πει σε μια συνέντευξή της ότι «Το Λας Βέγκας είναι ο παράδεισος και η Ελλάδα το όνειρο ζωής»! Δεν μένει παρά να το… αποδείξει.

Για Αστέρα πήγαινε στον Παναθηναϊκό κατέληξε

Κι επειδή η Ελλάδα –όπως θα καταλάβετε- ήταν γραφτό της… η Καναδή «πύργος» είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Αστέρα αφού ο προπονητής της ομάδας του Αγίου Δημητρίου, Δήμος Φιλιππάτος την είχε προτείνει ως «λαυράκι» αφού είχε πάρει και το απαραίτητο feedback από μια πρώην «πράσινη» την Τάμι Μαχόν αλλά και από προπονητές του εξωτερικού. Η διοίκηση την είχε βρει «ακριβή» αλλά εκ των υστέρων μάλλον η απόκτησή της δεν έγινε ποτέ αφού ο Αστέρας αποσύρθηκε από την Α1!

Μάλιστα, στις αρχές του Σεπτέμβρη η Φίλντ βρέθηκε στη Νάξο μαζί με τη φίλη και νυν παίκτρια του Πανναξιακού, Αλίσια Πέριν και πήρε μια ακόμα γεύση από τη χώρα μας.

field5

Ποια είναι όμως η Φίλντ;

Γεννημένη στις 10 Ιουλίου 1987 στο Comox του Καναδά, η πρώην άσος της ελβετικής Σάγκρες Νοσατέλ, Μαρίζα Φίλντ (1.89μ) μπήκε από πολύ μικρή σε αθλητικούς… ρυθμούς, αφού σε ηλικία τριών ετών άρχισε να δοκιμάζει τις ικανότητές της στο μπαλέτο και στο χορό jazz.

Δέκα χρόνια μετά είχε την πρώτη επαφή της με το βόλεϊ στο γυμνάσιο, με την ομάδα Κελόουνα ενώ τις χρονιές 2005 και το 2006 μπήκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου του Auburn, όμως, δεν αγωνίστηκε τον πρώτο χρόνο λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

Ως αθλήτρια του Πανεπιστημίου του British Columbia στέφθηκε δις πρωταθλήτρια του Πανεπιστημιακού πρωταθλήματος του Καναδά (CIC).

field3

Η πρώτη της ευρωπαϊκή εμπειρία ήταν τη σεζόν 2009 στο Καντούρ της Ισπανίας, όταν για πρώτη φορά έπαιξε εκτός Καναδά για λογαριασμό της ισπανικής Κιουδάντ Λας Πάλμας. Ακολούθησε το ταξίδι  στη Γερμανία, όπου για δύο σεζόν (2010-2012) αγωνίστηκε με τα χρώματα της Σινσχάιμ και στην πρώτη της χρονιά με συνολικά 96 μπλοκ, ήταν η κορυφαία κεντρική της Μπουντεσλίγκα. Η επόμενη περίοδος (2013-2014) τη βρίσκει στο γαλλικό πρωτάθλημα και την Ίστρ, ενώ επιστρέφει ξανά στην Γερμανία μετά από ένα χρόνο για να γίνει «τίγρης» και να φτάσει με τις υπόλοιπες Volleystars του Τούρινγκεν, στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, όπου ηττήθηκε από τη Στουτγκάρδη των «δικών» μας παιδιών, του τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου και της διεθνούς Αθηνάς Παπαφωτίου. Τέλος στη περσινή της θητεία στην Νοσατέλ, κατέλαβε την 3η θέση ενώ συμμετείχε και στο CEV Cup.

field1

Το ντεμπούτο της με το εθνόσημο στο στήθος, η νεαρή κεντρική, που λόγω ενός παλιού τραυματισμού στο μάτι συνηθίζει να αγωνίζεται με προστατευτικά γυαλιά, το έκανε στο Σαν Χουάν το 2008 στο πρωτάθλημα Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής (NORCECA) του Πουέρτο Ρίκο, ενώ στην ίδια χώρα αναδείχθηκε δις (2009, 2011) κορυφαία μπλοκέρ της εν λόγω διοργάνωσης. Έκτοτε το «Νο 10» του Καναδά έχει φτάσει περίπου τις 100 συμμετοχές με παρουσίες σε σημαντικές διοργανώσεις όπως μεταξύ άλλων Προολυμπιακό τουρνουά, World Gran Prix αλλά και στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα, όπου το 2014 αναδείχθηκε στο τουρνουά του Μέξικο Σίτι κορυφαία μπλοκέρ, 12η σκόρερ και 8η καλύτερη σέρβερ της διοργάνωσης.

Σε ένα χρόνο πάντως θα καμαρώσουμε την “Reese”, όπως είναι το παρατοσύκλι της Καναδής μπλοκέρ, να αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο.

Πάρτε μια γεύση στο παρακάτω video από το “10 το καλό” του Καναδά, που μετά το… πλατανόφυλλο, θα φορέσει και το… τριφύλλι στο στήθος.