Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τους ενώνουν τα… ερυθρόλευκα

Τους ενώνουν τα… ερυθρόλευκα

Ο Σέρβος τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Volleyplanet είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για να αναλάβει το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας των γυναικών του νταμπλούχου Ολυμπιακού μετά το πρόσφατο «βελούδινο» διαζύγιο της ομάδας με τον Γιάννη Νικολάκη.

Ο 48χρονος τεχνικός, συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ζόραν Τέρζιτς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Γυναικών της Σερβίας, που έπειτα από κάποια χρόνια επιτυχημένης θητείας του σε ομάδες του εξωτερικού, είτε ως πρώτος είτε στο πλευρό του Τέρζιτς, επέστρεψε πέρυσι στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του. Εκτός από την πρωταθλήτρια ομάδα του Βελιγραδίου και την ρουμανική Ντιναμό Βουκουρεστίου, ο Κoβάτσεβιτς, έχει θητεύσει ως β’ προπονητής, στην Ραντνίσκι Κραγκούγεβατς και στον πάγκο της ρωσικής Ομίτσκα, ως βοηθός του Τέρζιτς.

branko_kovacevic_fivb

Πέρα από τις γνωστές πολύ καλές σχέσεις των δύο ερυθρόλευκων σωματείων, ο Κοβάτσεβιτς θεωρείται ένας καταξιωμένος προπονητής, με πλούσιο παλμαρέ, ο οποίος εκτός γηπέδων είναι πολύ ευγένικος, αλλά μέσα στο γήπεδο είναι λάτρης της σκληρής δουλειάς και της σιδηράς πειθαρχίας. Ως μέλος του ομοσπονδιακού τεχνικού επιτελείου της Σερβίας, έχει πάρα πολλές παραστάσεις από μεγάλες και σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις, ενώ έχει αναδείξει και έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου βόλεϊ, όπως οι γνώριμες στο ελληνικό κοινό από τη θητεία τους στην Α1 Γυναικών, Βέσοβιτς, Νέσοβιτς, Ογκινένοβιτς (Ολυμπιακός), Μόλναρ (Παναθηναϊκός).

kovacevic_petrov

Έτσι μετά από περίπου 3 χρόνια δεν αποκλείεται ο Κοβάτσεβιτς να συναντηθεί και πάλι με τον Βούλγαρο τεχνικό πλέον του Πανναξιακού, Ατάνας Πετρόφ σε μία άλλη ξένη χώρα, έπειτα από την κοινή τους θητεία στο Βουκουρέστι, ως προπονητές των ρουμανικών Ντιναμό και CSM αντίστοιχα.