ΔΙΕΘΝΗ

Οι Τσέχες χόρεψαν συρτάκι προς τιμήν του Αθανασόπουλου (fot-vid)

Οι Τσέχες χόρεψαν συρτάκι προς τιμήν του Αθανασόπουλου (fot-vid)

Η ομάδα γυναικών της Τσεχίας βρήκε έναν ξεχωριστό τρόπο να ευχαριστήσει τον Έλληνα προπονητή του Ομοσπονδιακού συγκροτήματος, για την επιτυχημένη δίμηνη προετοιμασία σε Prostějov και Pelhřimov, ενόψει των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών,  που πρόσφατα αποφασίστηκε τελικά να μετατεθούν για τον Ιανουάριο του 2021.

Παρόλα αυτά οι διεθνείς της Τσεχίας, που θα ρίχνονταν τέλη Αυγούστου -αρχές Σεπτεμβρίου στη μάχη της ευρωπαϊκής πρόκρισης, δούλεψαν πολύ σκληρά υπό τις οδηγίες του κ. Αθανασόπουλου σε παραλία, γυμναστήριο και σάλα, ενώ έδωσαν και φιλικά με πανίσχυρες ομάδες όπως η Πολωνία.

polska_tsexia

Πλέον οι διεθνείς άσοι σιγά σιγά θα ενσωματωθούν στις προετοιμασίες των συλλόγων τους, ενώ και ο Γιάννης Αθανασόπουλος θα επιστρέψει στην Στουτγκάρδη για την προετοιμασία της πρωταθλήτριας ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν της Bundesliga και του Τσάμπιονς Λιγκ.

tsexia_polska 2

Μαζί με τον Αθανασόπουλο στην ομάδα της Παπαφωτίου θα επιστρέψει και η Τσέχα Μικαέλα Μλέινκοβα, που μαζί με τις συμπαίκτριές της σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο, βγαλμένο από τη βραβευμένη ταινία “του Κακογιάννη “Ζορμπάς The Greek”για να αποχαιρετίσουν και να ευχαριστήσουν τον Έλληνα προπονητή για την εξαιρετική συνεργασία τους αυτό το διάστημα.

tsexia_national team

Συγκεκριμένα οι διεθνείς της Τσεχίας, ετοίμασαν μια χορογραφία – έκπληξη και μετά το γεύμα της ομάδας, στο προπονητικό κέντρο του Pelhřimov, υπό το βλέμμα του προπονητή τους, σηκώθηκαν και χόρεψαν “συρτάκι”. προς τιμήν του Γιάννη Αθανασόπουλου.  Εκείνος, συγκινημένος χειροκροτούσε ρυθμικά και καμάρωνε τα κορίτσια της Εθνικής Τσεχίας, που όπως και οι παράγοντες της Ομοσπονδίας, έτσι κι εκείνα “πίνουν νερό” στο όνομα και στο έργο του Έλληνα “εκλέκτορα”.

Πέρα από την επιστροφή της ομάδας στο δρόμο των διακρίσεων και των επιτυχιών, αυτό που κατάφερε να εμφυσήσει στην ομάδα ο Έλληνας Ομοσπονδιακός είναι κυρίως η μαχητικότητα, το ομαδικό πνεύμα και η επικοινωνία, στοιχεία που κάνουν τις αθλήτριες να στάζουν μέλι για το έργο και το χαρακτήρα του Γιάννη.

106721417_3419233178101542_9030109017805932298_n

Χαρακτηριστικά τα λόγια μιας παίκτριας, που έπαιξε στο παρελθόν στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά εδώ και τρία χρόνια έχει επιστρέψει μονιμα στην χώρα της, η διεθνής Βερόνικα Τρνκόβα. “Ο Γιάννης (σ.σ  Αθανασόπουλος) είναι εξαιρετικός προπονητής, είναι ιδιοσυγκρασιακός και διακατέχεται από έμφυτο σεβασμό. Από τη μία πλευρά, έξω από το γήπεδο, μπορείς να διασκεδάσεις μαζί του και να γελάσεις σαν φίλος, αλλά ουδείς στη σάλα ή στο γυμναστήριο  μπορεί να διανοηθεί κάνει κάτι τέτοιο. Προσωπικά, εκτιμώ τους προπονητές περισσότερο όταν είναι σε θέση να με διδάξουν πολλά πράγματα και να μπορούν ακόμη να μου μιλήσουν ως άνθρωποι. Και σίγουρα ο Αθανασόπουλος αυτό το καταφέρνει…” τόνισε η νέα κεντρική της Ντούκλα Λίμπερετς.