ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Volleyleague: Χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο και με προβλήματα συμμετοχής

Volleyleague: Χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο και με προβλήματα συμμετοχής
Όπως σας είχαμε προαναγγείλει και σας είχαμε επισημάνει από αυτή τη γωνιά, το σημερινό Δ.Σ της ΕΣΑΠ έβγαλε αρκετές ειδήσεις.
Μπορεί άπαντες να στάθηκαν σε ένα επικοινωνιακό -θέλουμε να πιστεύουμε- ξέσπασμα του εκπροσώπου της ΑΕΚ, ωστόσο το γεγονός ότι για ξεχωριστούς λόγους μεν Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΑΟΠ Κηφισιάς, ΑΕΚ αλλά και Παμβοχαϊκός είναι αμφίβολοι για το αν θα συμμετάσχουν στο ερχόμενο πρωτάθλημα είναι η μόνη αλήθεια.
Αλήθεια είναι επίσης ότι η Λίγκα δεν έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ και αυτό είναι μείζον ζήτημα, όχι για την τηλεοπτική στέγη του πρωταθλήματος, όσο για το χρηματικό αντίτιμο που πέρυσι “έσωσε” στην κυριολεξία το πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ παρουσιάστηκε καθησυχαστικός, αλλά η εκκρεμότητα θα παραμείνει μέχρι να ξεκαθαριστεί το πολιτικό τοπίο μετά από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η στάση της εκάστοτε κυβέρνησης, πολύ περισσότερο το πότε θα κλείσει μια τέτοια συμφωνία!
Από εκεί και πέρα, πολλά θα ξεκαθαριστούν μέχρι τα μέσα του Ιούλη στην Γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού, όταν και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες. Πάνω σε αυτό, η ΕΣΑΠ θα κλειθεί να πάρει αποφάσεις για τον αριθμό και το σύστημα του ερχόμενου πρωταθλήματος, όπως και για το αν θα κάνει δεκτό το αίτημα της Κοζάνης για wild card!
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΣΑΠ:
Στην 137η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

1.Eπικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος 2018-19.

2.Έγινε ανάλυση από κάθε εκπρόσωπο Τ.Α.Α. των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και συμφωνήθηκε στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου Ιουλίου 2019 να είναι και η προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής τους πρωτάθλημα 2019-20.

3.Στην συνεδρίαση της Ε.Σ.Α.Π. συμμετείχαν για πρώτη φορά ως παρατηρητές οι εκπρόσωποι των νεοφώτιστων στην κατηγορία εκπροσώπων του Ο.Φ.Η. (Γιάννης Δανδάλης) και της Ελπίδας Αμπελοκήπων (Γιώργος Κασαπίδης). Το Δ.Σ. καλωσόρισε τους εκπροσώπους των δύο ιστορικών σωματείων  και με χαρά ενημερώθηκε από αυτούς πως θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα 2019-20 με άκρως ανταγωνιστικές ομάδες.

4.Συζητήθηκε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της επιλογής συμπλήρωσης του πρωταθλήματος Volley League 2019-20 μέσω wild card και εγκρίθηκαν τα σχετικά κριτήρια που θα υποβληθούν στην ΕΟΠΕ για τη σύμφωνη γνώμη της.

5.Συζητήθηκαν όλα τα σενάρια συστημάτων του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με την συμμετοχή του τελικού αριθμού των ομάδων για τη σεζόν 2019-20.

6.Διευκρινίστηκε το καθεστώς των αλλοδαπών αθλητών καθώς σύμφωνα με την περσινή τριμερή συμφωνία (ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ) κάθε ΤΑΑ θα μπορεί να αποκτά απεριόριστο αριθμό αλλοδαπών ανεξάρτητα προέλευσης (εντός ή εκτός Ε.Ε.) υπό τον όρο πως στο φύλλο αγώνα θα αναγράφονται έως τέσσερις μη Έλληνες..

7.Διευκρινίστηκαν από το νομικό σύμβουλο της Ε.Σ.Α.Π. Χρήστο Ηλιάδη θέματα της Επιτροπής της Ε.Σ.Α.Π. στην οποία προεδρεύει ο κύριος Ηλιάδης και ορίστηκαν τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση των φακέλων του κάθε Τ.Α.Α. αρχικώς στην Επιτροπή Αδειοδότησης της Ε.Σ.Α.Π. και μετά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπό το πρίσμα του νέου αθλητικού νόμου (4603/2019).

8.Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης με φιλοξενία από την ομάδα του Ο.Φ.Η. λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πέραν της κλήρωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής αμοιβόμενης πετοσφαίρισης στην Κρήτη.

9.Έγινε συζήτηση για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

10.Έγινε ενημέρωση για το τουρνουά beach volley της Volley League Ο.Π.Α.Π. που θα γίνει το σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου στο Karavi Club με μεγάλο χορηγό τον Ο.Π.Α.Π.

11.Ο Β΄αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ ο Αλέξης Αλεξίου (πρόεδρος Ερασιτεχνικής ΑΕΚ) εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην αμοιβόμενη πετοσφαίριση και δήλωσε πως δεν επιθυμεί να δηλώσει τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα 2019-20 εφόσον δεν αλλάξουν οι συνθήκες. Αποχώρησε στο μέσον της συνεδρίασης και παραιτήθηκε από το αξίωμα του Β΄αντιπροέδρου της ΕΣΑΠ.