Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Βόμβα με Ζίντκοβα η ΑΕΚ

Βόμβα με Ζίντκοβα η ΑΕΚ

Μεταγραφική βόμβα στην Volleyleague γυναικών έριξε η ΑΕΚ καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση της 30χρονης Αζέρας διαγώνιας Κατερίνα Ζίντκοβα δείχνοντας έτσι αποφασισμένη να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία δημιουργώντας μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα.

Με την έλευση της Ζίντκοβα η Ένωση μπαίνει για τα καλά στην διεκδίκηση της πρώτης 4άδας καθώς η εμπειρία και οι παραστάσεις της Αζέρας είναι εντυπωσιακές. Η Ζίντκοβα που είναι διεθνής με την χώρα της και το 2006 έφθασε στην 4άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έχει κατακτήσει το Challenge Cup το 2012 με την Lokomotiv Baku, ενώ το 2018 ήταν φιναλίστ του Cev Cup με την Alba -Blaj. 

Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στην Τουρκία για λογαριασμό της  Nilüfer Belediyespor, ενώ στα μέσα της περιόδου μεταπήδησε στην Sarıyer Belediyesi όπου και ολοκλήρωσε την σεζόν.

Η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ 

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Katerina Zhidkova. Η 30χρονη (28/09/1989) διαγώνιος από τo Αζερμπαϊτζάν, ύψους 1,87 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου.

Η Katerina Zhidkova ξεκίνησε την καριέρα της από την Lokomotiv Baku, με την οποία κατέκτησε το Challenge Cup το 2012, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο ομάδες από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, η Azeryol και η Azerrail. Με την Azeryol κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο CEV Cup το 2016, ενώ με την Azerrail αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν το 2017-18. Το 2018 έκανε το άλμα στην καριέρα της, μετακομίζοντας στην Ρουμανία και την CSM Volei Alba-Blaj, κατακτώντας το νταμπλ, αποτελώντας μία εκ των ακρογωνιαίων λίθων της ομάδας, ενώ ήταν φιναλίστ του CEV Cup. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε την πορεία της στο τουρκικό πρωτάθλημα και την Nilüfer Belediyespor, για να μεταβεί στο μέσο της σεζόν στην Sarıyer Belediyesi.

Η Katerina Zhidkova είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν. Το 2016 κατέκτησε το European League, την επόμενη χρονιά έφτασε ως την τετράδα του European Championship και το 2018 κατέλαβε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Katerina, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!