ΔΙΕΘΝΗ

Οι Βούλγαροι φίλαθλοι «μποϊκοτάρουν» το VNL

Οι Βούλγαροι φίλαθλοι «μποϊκοτάρουν» το VNL

Από τον… καναπέ προτιμούν να βλέπουν την Εθνική τους ομάδα στα εντός έδρας ματς του Volleyball Nations League οι Βούλγαροι φίλαθλοι, που μποϊκοτάρουν τους αγώνες της νεοσύστατης διοργάνωσης, λόγω της υψηλής τιμής των εισιτηρίων.

Σύμφωνα λοιπόν με την βουλγαρική ιστοσελίδα BGvolleyball.com, ούτε η παρουσία δύο εκ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου, Βραζιλία και Γαλλία, “συγκινούν” το βουλγαρικό κοινό, προτιμώντας να παρακολουθήσουν τους αστέρες των ομάδων απ’ στις τηλεοράσεις τους.

bulgaria-panhgyrikh-euro-2017

Μιλώντας στην βουλγαρική ιστοσελίδα ο πρώην πρωταθλητής του Άρη και πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, Λούμπο Γκένεφ,  σχετικά με το θέμα υποστήριξε τα εξής: “Οι τιμές των εισιτηρίων δεν είναι υψηλές, ξεκινώντας από 20 λέβα (περίπου 12 δολάρια), όταν ο κατώτατος μισθός στη γειτονική χώρα είναι 2 δολάρια ΗΠΑ / ώρα). Που είναι το πρόβλημα όταν τα εισιτήρια φτάνουν μέχρι 50 λέβα (30 δολάρια); Μόνο το ενοίκιο του γηπέδου για αυτές τις 6 ημέρες είναι περίπου 100k BGN (60k USD). Αυτό περιλαμβάνει μόνο το μίσθωμα και κανένα άλλο κόστος, όπως ασφάλεια και μεταφορά. Εάν βάλουμε τα εισιτήρια στα 5 λέβα (3 δολάρια) και γεμίσουμε ολόκληρο το γήπεδο, “θα μπούμε μέσα”.

Πρέπει όμως να έχουμε κάποια έσοδα. Ναι, είχαμε αντιπαραθέσεις σχετικά με τις τιμές με τους οπαδούς, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πουλήσουμε εισιτήρια για 5 BNG Λυπάμαι, αλλά όταν πάω στον κινηματογράφο, το εισιτήριο είναι 15 λέβα (9 δολάρια). Πώς θα εξηγήσουμε στους παίκτες ότι “πουλάμε” το έργο τους για 5 ή 10 BNG. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μπορούμε να πουλήσουμε εισιτήρια μόνο για 5 BNG, προκειμένου να γεμίσουμε το γήπεδο. Αν η ομοσπονδία είχε αρκετά χρήματα για να μπορέσει να προσφέρει εισιτήρια, θα τους τα έδινε δωρεάν.

GANEV_liubomir

Τα εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι στην ίδια τιμή. Στην Ιταλία, εισιτήρια σε 3 πόλεις φιλοξενίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έχουν ήδη ξεπεραστεί. Η Φλωρεντία έπρεπε να τοποθετήσει επιπλέον 1000 θέσεις στην αρένα της προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών. Προσφέρουμε έκπτωση 10% για πρόωρες αγορές, αλλά οι Βούλγαροι δεν χρησιμοποιούνται για την αγορά εισιτηρίων εκ των προτέρων. Θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Δώσαμε 10.000 δωρεάν εισιτήρια για παιδιά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να έχουμε τους οπαδούς που προτιμούν το βόλεϊ, οι οποίοι παρακολουθούν τα παιδιά στις 3μμ, να έρθουν στα παιχνίδια “.

Ανεξάρτητα πάντως με το θέμα που έχει δημιουργηθεί στη Βουλγαρία με τους φιλάθλους, τα κενά καθίσματα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών του VNL δεν αποτελεί καλή εικόνα για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) και σίγουρα θα πρέπει να την προβληματίσει ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, σε δύο μήνες από τώρα.

Πάρτε μία γεύση από τις τιμές εισιτηρίων στις περισσότερες χώρες που φιλοξενούν αγώνες του VNL γυναικών

womens_vnl_prices

Source: BGvolleyball.com
Foto: FIVB